Cieszewskiego podsumowanie Polski
Każdy przeczyta sam.
O co innego chodzi. Dotąd łudziliśmy się, że jesteśmy jakoś od innych lepsi. Przybysz zza ocena rozwiewa złudzenia. Dr Goebbels był rzetelnym informatorem na tle [długa lista nazwisk]. Zanurkowaliśmy w szambie głębiej niz Francuzi i Niemcy w swoim czasie, Rosjan nikt w tej konkurencji nie przebije, fakt.
My nie walczymy z drobną niedoskonałością, przeciw nam jest zło gigantyczne. Nasze, polskie.
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
O co innego chodzi. Dotąd łudziliśmy się, że jesteśmy jakoś od innych lepsi. Przybysz zza ocena rozwiewa złudzenia. Dr Goebbels był rzetelnym informatorem na tle [długa lista nazwisk]. Zanurkowaliśmy w szambie głębiej niz Francuzi i Niemcy w swoim czasie, Rosjan nikt w tej konkurencji nie przebije, fakt.
My nie walczymy z drobną niedoskonałością, przeciw nam jest zło gigantyczne. Nasze, polskie.
CieszewskiThe author has edited this post (w 08.11.2013)
Z punktu widzenia praw obywatelskich, wolności nauki, wolności debaty Polska zeszła do najniższych poziomów, jakie istnieją na tej planecie
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Ale tylko ona jest ciekawa.
"Tutejsze akcje są powodem mojego dalszego zaangażowania. Nie planowałem na przykład przeprowadzania dodatkowych dowodów, miałem jeszcze napisać raport i koniec. No, ale ponieważ spotkałem się z taką reakcją, to spowodowało, że robiłem dalsze badania. Im więcej jest ataków, tym więcej mam powodów, by działać."
"Obok nas grasuje mnóstwo "obcych", którzy mają kontrolę nad tym wszystkim" - najkrótszy i najbardziej precyzyjny opis naszej sytuacji. Nie wiem czy prof. Cieszewski wie o tym, że ci obcy nawet nie kryją się ze swoją obcością.
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
Jeżeli człowiek, który całe życie spędza na Zachodzie zuepłnie nie rozumie dzisiejszej Polski to znaczy, że my, żyjąc tu i nie przebywając dłużej Zachodzie nie znamy i nie wiemy co to znczy normalne państwo, normalne życie. Smutne, prawda ?
I druga sprawa, trochę pan Cieszewski zapomina, że u siebie też nie ma kolorowo. Niech pójdzie do midiów amerykańskich i pogada na pedałów, Żydów czy Murzynów. Zjedzą go tak samo jak u nas. Bo to kwestia na kogo media mają zlecenie, u nas na Kaczyńskiego akurat.
JORGE>
The author has edited this post (w 09.11.2013)
Między USA, gdzie nie jest tak kolorowo, a Polską, gdzie jest czarno i szaro istnieje przepaść. Tam da się żyć, u nas można jedynie wegetować, albo uciekać. Ewentualnie zaprzedać duszę diabłu i zapisać się do obecnej PZPR. Cieszewski nie wegetuje, nie musi z USA uciekać, ani wyrzekac się siebie. On po prostu widzi ten kontrast, którego nie widzą jego starzy znajomi, o których mówil w wywiadzie.
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
Więc oceniając już po tych tematach tabu - państwo, w których tępi się ludzi za ksenofobię i państwo, w którym tępi się ludzi za badania naukowe. Jedno może jest obce ideowo, ale drugie jest po prostu chore.
Powiem Wam tak, może zbaczając od tematu, trzy razy w życiu zdarzyło mi się być na zachodzie na mniej lub bardziej "elitarnych" imprezach, raz szkoła letnia, dwa razy konkurs, raz uczelniany, potem dla aplikantów. Ludzie z całej Europy, młodzi studenci prawa, prawnicy, na tym uczelnianym to praktycznie cały świat. Nigdy żadnego Murzyna!!! Nigdy. Na tej szkole letniej i konkursie uczelnianym trochę Azjatów, ewentualnie śniadych, na tym dla aplikantów już 100% czystość rasowa. A dodam, że na tym uczelnianym konkursie jakąś 1/3 mogli stanowić ludzie z USA, czasami z uniwerków na południu, gdzie ludności czarnej jest nawet 1/3. Zero Murzynów!!!
Więc na zachodzie polityczną poprawność odbieram jako obronę słabszych. Może i przesadzoną i głupią, ale to wynika z normalnych ludzkich odruchów. Do lat 60.-70. i aktywności feministek kręgi "prawoczłowiecze" w USA broniły też przecież katolików, właśnie jako prześladowanej mniejszości.
Natomiast u nas to nie wynika z żadnych ludzkich odruchów, a wprost przeciwnie - jest to festiwal nienawiści wymierzony w co prawda sporą, ale jednak mniejszość.
- rozliczenie kasy przelanej z zachodu w latach 1982-1890 (nie musi być co do 100$ , czyli koło miesięcznej pensji)
- Wydział 'D'
- organizacja Żagiew
- zdrady elit, jako przyczyny upadku państwowości
- FOZZ
- Klewki
- Nawis Inflacyjny
itp. że o lustracji i dekomunizacji nie wspomnę.
Reszta Polski nie dotyczy, bo kobiety miały zawsze duże prawa i samodzielność, a mniejszości niespotykane wolności i prawa.