Skip to content

Losie czy to możliwe? („Frankfurter Rundschau” wspierany przez Aborczą i ...

edytowano March 2015 w Forum ogólne
„Frankfurter Rundschau” opublikował sensacyjny artykuł z dramatycznym tytułem: „Polska tonie w smogu wytwarzanym przez światełka na grobach”.
wpolityce.pl to opublikował
Bo nie potrafię w coś takiego uwierzyć.

Komentarz

• Powiedziałam mężowi, że jeszcze UE nałoży na nas karę za takie widoki. No i wymyślili
    :)
    Cudnie było jechać przez Polskę 1 listopada wieczorem.

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."

• Coś mi się wydaje że w dalszym ciagu niektórym Cyclon B pachiał o wiele ładniej

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • ms.wygnaniec
    „Frankfurter Rundschau” opublikował sensacyjny artykuł z dramatycznym tytułem: „Polska tonie w smogu wytwarzanym przez światełka na grobach”.
    Bo nie potrafię w coś takiego uwierzyć.
    Zgadza się. Wiesz jak to jest z cwelem - poniża się go coraz bardziej sprawdzając ile można. Dużo można.
    The author has edited this post (w 03.11.2013)

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Przypomniały mi się "Dziady część II i IV".
    Okupant też zakazał obrządków na cmentarzach. Największym jego wrogiem zawsze, oprócz Kościoła, była pamięć w Narodzie o ludziach i czasach minionych.

*

*

• Losie, orientujesz się jak wygląda w Niemczech święto Wszystkich Świętych i Zaduszki?

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Nijak. Jest wolny dzień.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • To smutne.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • los
    Nijak. Jest wolny dzień.
    Przekaziory twierdziły, że to zależy od landu, znaczy się jak jest?
  • W zależności od landu to jest wolne w Halołin lub nie.

• los
    W zależności od landu to jest wolne w Halołin lub nie.
    Uwielbiam "żetelność" (moralna) funkcjonariuszy medialnych
    :D
    A co do meritum, to ciekawe1 czy np. MSZ stosownie zareaguje?
  • Oczywiście. Przeproszą.
  • "Kolejnej manipulacji dokonał portal internetowy federalnej stacji radiowo-telewizyjnej Deutsche Welle".
    No, ci to się już popisali przy okazji "newsu" z archdiecezji fryburskiej...

"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.