Skip to content

Obyczaje na forum albo jesli nie lubicie mleczarzy...

loslos
edytowano March 2015 w Forum ogólne
Pamietajcie, ze wzorem dyskutantow z opowiadanka Borges "Tlön, Uqbar, Orbis Tertius" piszemy wylacznie o swiecie wymyslonym. Ot, taka nieszkodliwa zabawa. Swiat wymyslony niedokladnie nie daje pelnej satysfakcji, stad tyle detali i czeste zupelnie przypadkowe podobienstwo do realu.
Bo nie lubimy mleczarzy, prawda?

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.

Komentarz

• Ciekawe1 ile ten informatyk wyciąga miesięcznie. Przy rosnącym bezrobociu, zawód tropiciela może się okazać niezwykle popularny.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • No, no. Nie ma co. Duch Pawlika Morozowa wiecznie żywy

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • Koleżeństo dopisuje miasta i zwrotki
    ;)
    Patrz Dzierżyśki na nas z dołu
    jak donosy będziem składać
    pojedynczo i pospołu
    Niech faszystów ściga władza
    Niech homofon z innym skinem
    już nie czują się bezpiecznie
    przygwoździmy ich print -screene'em
    raz a dobrze i skutecznie
    Kundel co na władzę szczeka
    niech pomyśli należycie
    czy chce by go nowe CzE-Ka
    obudziło tuż po świcie
    EDIT:
    Nuże, hoży delatorzy
    dzwonić, pisać i mailować
    uczył Feliks Edmndowicz
    jak z reakcją postępować
    W ostatniej zwrotce pierwowzoru to w zasadzie wystarczy jeden wyraz podmienić
    Tylko razem, tylko w zgodzie,
    A lemingów  będziem wzorem;
    Wszak Dyktator przy narodzie!
    Cały naród z Dyktatorem!
    The author has edited this post (w 30.10.2013)
  • Delatorzy w akcji cd. (co by nie mnożyć wywątków bezzbędności koniecznej)
    Z Aborczej więc zpewną nieśmiałością linkuję.
    Pod niewiele (jak na Aborczą) zmanipulowanym opisem wystąpienia prof Ciszewskiego pojawił się taki koment:
    aniechich03
    7 dni temu
    Oceniono 337 razy 287 Dziekan Wydziału University Of Georgia
    już został powiadomiony o "występie" Chrisa Cieszewskiego w Polsce
    i o pułapce jaką na niego zastawił Chris wraz z Macierewiczem, reklamując
    II Sobór Smoleński jako międzynarodową konferencję naukową ze 100 profesorami z całego świata i o wkładzie wykładu o brzozie w postęp prac naukowych Uniwersytetyu Georgia.
    Czekamy cierpliwie na reakcję
    :)
    Cały tekst:
    http://wyborcza.pl/1,75478,14834695,Prof__Cieszewski_na_posiedzeniu_zespolu_Macierewicza_.html#ixzz2jIyB3cs0
    The author has edited this post (w 31.10.2013)
  • Rzyg.pl.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • http://wyborcza.pl/1,75248,14865661,Bibliotekarka_zwolniona_za_wpisy_na_forum___Zlamala.html
    Bibliotekarka zwolniona za wpisy na forum. 'Złamała kodeks etyczny'
    ...
    Angelina Kosiek 2013-10-30, ostatnia aktualizacja 2013-10-29 19:02:58
    Bibliotekarka z gminy Masłów została zwolniona z pracy za wpisy na forum. W wypowiedzeniu zarzucono jej, że złamała Kodeks etyczny urzędnika. - Tylko że ja z tymi wpisami nie mam nic wspólnego - przekonuje kobieta.
    Marta Orska pracowała w filii gminnej biblioteki w Wiśniówce. Jednego dnia w lipcu zastępowała kierowniczkę w głównej siedzibie w Masłowie. - Zadzwoniła do mnie sekretarka wójta, żebym przyszła na spotkanie - opowiada Orska.
    Bibliotekarka myślała, że wójt będzie chciał poznać szczegóły jednego z realizowanych przez nich projektów.
    - Zamiast tego usłyszałam, że chodzi o wpisy na forum. I że nie widzi możliwości dalszej współpracy ze mną - mówi Orska.
    Niedługo potem kierowniczka gminnej biblioteki przyjechała do niej z wypowiedzeniem z pracy. - Rozpłakała się. Nie mam do niej pretensji, że wręczyła mi wypowiedzenie. Widocznie musiała to zrobić - uważa Orska.
    Bibliotekarka nie przyjęła wypowiedzenia, więc pismo wysłano pocztą. Dowiedziała się z niego, że była nielojalna wobec pracodawcy, złamała kodeks etyczny urzędnika, a świadczyć o tym ma "prawomocne postanowienie prokuratury".
    Bibliotekarka dowiedziała się również, że jest autorką takiego wpisu: „Szanowni Państwo: Wójcie i Pani wice! Proszę pamiętać, że nie możecie zwalniać człowieka, który dobrze działa, bo ma inne zdanie niż Wy lub inne pomysły. (...) Pamiętajcie, że to nie jest wasz prywatny interesik, tylko miejsce dla nas, mieszkańców! Wybraliśmy wójta, aby odbudował gminę, a nie robił sobie prywatę, jeśli chcecie zwalniać ludzi, bo macie takie »widzimisię «, to otwórzcie zakład mechaniczny. Już pomijam fakt, że szuka się oszczędności, a Pani wice zarabia 6,5 tysiąca miesięcznie? Proszę sobie wziąć 3 i jaka oszczędność w ciągu roku”.
    Autorów wpisów ustalała Prokuratura Rejonowa Kielce-Wschód. - Zawiadomienie złożył wójt gminy Masłów, który miał się poczuć zniesmaczony wpisami na forum maslow.info - informuje Zyta Wanat, wiceszefowa prokuratury.
    Dodaje, że wpisów było około 30, ale sprawa została umorzona, bo nie wykryto sprawców i prokuratura nie widziała ważnego interesu społecznego w kontynuowaniu postępowania. Ten wyżej cytowany miał pochodzić z prywatnego komputera bibliotekarki.
    Kobieta stanowczo jednak zaprzecza, że była jego autorką. - Pracuję w bibliotece od 2009 roku, zawsze byłam lojalna. A poza tym w codziennej pracy nie miałam kontaktu z wójtem czy panią wicewójt. Dlaczego miałabym pisać coś na ich temat na forum? - pyta.
    Zaznacza, że przez kilka dni starała się dotrzeć do Kodeksu etycznego pracownika gminy, ale nikt z pracowników gminy nie był w stanie znaleźć dokumentu.
    Dlatego postanowiła walczyć w sądzie pracy. Orska chce wrócić do biblioteki.
    - Publicznie na pewno nie będę komentował sprawy moich pracowników - mówi stanowczo wójt Masłowa Ryszard Pazera.
  • "Pracuję w bibliotece od 2009 roku i zawsze byłam lojalna...."
    Najgłośniej skomlą niewolnicy z wyboru.

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.