Jaka jest sytuacja finansowa TV Republika ?
Mam pytanie do Mościdobroodziejek i Waszmościów .... Jaka jest sytuacja finansowa TV Republika ? Słyszałem głosy różne ..., że nie mają na taksówki dla gosci, że niebawem toto splajtuje i nie warto inwestować w akcje oraz , że się rozwija zgodnie z planem, wchodzi do największych kablówek, na rynek kanadyjski, amerykański, że jest ok . ???
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
Oczywiście, jest jedna nisza i sposób na silne media, ale w nia wszedł o. Rydzyk i konsekwentnie realizuje bardzo przemyślany plan. Przy okazji koncesji na multipleksie były powszechnie znane dane finansowe inicjatyw o. Rydzyka. Zostało to przemilczne, bo akurat w tym momencie był to dowód na absurdalność decyzji o nie przyznaniu koncesji ze względów ekonomicznych, ale wygladało to naprawdę dobrze. To się wszystko kręci.
Sytuacja w Polsce jest bardzo prosta na tej prawej stronie sceny. Politycznie będac poza PiS wypadasz. Podobnie medialnie, albo jedzisz z o. Rydzykiem, albo walczysz z wiatrakami. I tu się nic nie zmieni. Dziwie się wszystkim ludkom, że motaja się inwestujac czas w coś tzw. nowego. Zero szans. Problem chyba jest też w tym, że dla wielu dziennikarzy tej naszej strony konwencja tzw. rydzykowych mediów się nie podoba. Bo chca telewizji bardziej "naszych czasów". Z innym przekazem, bardziej ufajnionym, profesjonalnym (a z tym bym polemizował) i nakierownym do szerszego spektrum odbiorców. A niby dlaczego ? Jesteśmy Katolami, jeżeli komuś się programy modlitewne nie podobaja to niech jasno powie, że dla niego to nie jest istotna sprawa. Wtedy będzie musiał sobie zrobić rachunek sumienia, dokad jego wiara zmierza. Zapominamy też gdzie tak naprawdę tkwi siła, bo na dłuższa metę twarde i radykalne trzymanie się swoich postaw da wiele lepszy rezultat niż próba dogadania się z tym światem, w kwestii odziaływania na społeczeństwo również. Żeby była jasność, ja nawet trochę tych dziennikarzy rozumiem, bo daliśmy sobie narzucić narracje wstydu, obciachu i nienowoczesnośći. Nawet jeżeli teoretycznie sobie to wszystko we łbach poukładamy, to gdzieś z tyłu głowy wkodowane zachowania wyłaża, szczególnie kiedy trzeba coś pokazać publicznie. Ale tego można się pozbyć, zaczynajac od małych spraw i przełamujac opory. Jesteśmy Katolikami i próbujmy w każdym aspekcie żyć jak Katolicy. Oczywiście to trudne w dzisiejszych czasach, ale wg mnie czas coraz odważniej to pokazywać. Byle bez ostentacji.
JORGE>
The author has edited this post (w 28.10.2013)
I OK, kiedyś też estetyka TV Trwam niekoniecznie mi się podobała. Ale od kiedy odciąłem się od tej używanej przez mejnstrimowe media, już teraz nie. Lubie ją, jest mi dużo bliższa, tak naturalnie, bez przyzwyczajeń, niż ta popularna.
JORGE>
Obecnie estetów mamy na pęczki lecz boleśnie odczuwamy brak potrafiących mówić prawdę.
TVTRWAM bardzo OK.
“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”