Anarchiści ochlapują celebrytów
Dziś ktoś oblał brunatną cieczą Kubę Wojewódzkiego. (Lekarze wypuścili KW do domu.)
15. X. ochlapali witrynę knajpy "Przegryź" należącą do Piotra Najsztuba.
Jeszcze wcześniej oblano farbą witryne salonu Macieja Zienia - znanego krawca.
Na blogu anarchistów pojawił się manifest wyjaśniający powód zniszczenia witryny knajpy, na którym czytamy:
Dziennikarze: czwarta władza podporządkowana wskaźnikom zysku. Pseudo-życie pod dyktando opłacalości.
Serwisy informacyjne, które przestały informować.
Dwuzdaniowe pierdo-niusy.
Napuszeni dziennikarze komentujący wypowiedzi innych dziennikarzy. Perpetuum mobile.
Tak bardzo niewiarygodni, że nikt nie sprawdza waszych informacji.
Nawet wy sami.
Zwyczajna gra w pseudo-politykę i pseudo-rozrywkę. Handel wiadomościami.
Wygodny podział na dwa obozy, dwa światy.
Wzajemne szczucie podnosi stopę zysku.
A pomiędzy wami stażyści i freelancerzy z kajdanami kredytów i podsycaną przez was idiotyczną nadzieją na wybitne kariery i redaktorskie fotele.
Bezkrytyczni tchórze, uzależnieni od opinii bogatych.
Dość już tego - przegryźcie sobie grdyki!
The author has edited this post (w 21.10.2013)
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
15. X. ochlapali witrynę knajpy "Przegryź" należącą do Piotra Najsztuba.
Jeszcze wcześniej oblano farbą witryne salonu Macieja Zienia - znanego krawca.
Na blogu anarchistów pojawił się manifest wyjaśniający powód zniszczenia witryny knajpy, na którym czytamy:
Dziennikarze: czwarta władza podporządkowana wskaźnikom zysku. Pseudo-życie pod dyktando opłacalości.
Serwisy informacyjne, które przestały informować.
Dwuzdaniowe pierdo-niusy.
Napuszeni dziennikarze komentujący wypowiedzi innych dziennikarzy. Perpetuum mobile.
Tak bardzo niewiarygodni, że nikt nie sprawdza waszych informacji.
Nawet wy sami.
Zwyczajna gra w pseudo-politykę i pseudo-rozrywkę. Handel wiadomościami.
Wygodny podział na dwa obozy, dwa światy.
Wzajemne szczucie podnosi stopę zysku.
A pomiędzy wami stażyści i freelancerzy z kajdanami kredytów i podsycaną przez was idiotyczną nadzieją na wybitne kariery i redaktorskie fotele.
Bezkrytyczni tchórze, uzależnieni od opinii bogatych.
Dość już tego - przegryźcie sobie grdyki!
The author has edited this post (w 21.10.2013)
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Dziś widziałem nabazgrane obrzydliwości pod rzeźbą Chrystusa, pod kościołem na Opaczewskiej. Nie będę wklejał, sensu nie ma. Temat przewodni- pedofilia.
JORGE>
A żeby było śmiesznie, ten koleś to kibic był zapalony. Od kiedy zaczeła się jazda po Donku i PO na trybunach nigdy na meczu się pojawił (chociaż jes tylko przyjacielem PO i powiązany, szeregowy działacz). Wymyślił jakiś smutny kawałek i powód, ale tak naprawdę to on się panicznie boi. Nie wiem czego, bo tam nikt mu by nic nie zrobił, jest totalnie przerażony.
JORGE>
The author has edited this post (w 22.10.2013)
Ale on tak, oni tak uważają. Spodziewają się niespotkanie brutalnej vendetty, bo tak postrzegają politykę, i PiS uważają za taką samą mafię jak oni. Do tego sprawną. Ocena PiSu i moc sprawcza tej partii wśród tzw. szarej masy nijak ma się do tego co uważają politycy i popieracze z drugiej strony barykady. </blockquote>
Po prawdzie mam nadzieję, że się tej brutalnej wendetty doczekają
Chociaż z tym to różnie bywało. Pierwszy raz Nowy Testament przeczytałem w wieku 30 lat. Znałem wyrywkowo, a to z kościoła a to z religii, ale wtedy poznałem cały. I miałem dwa kluczowe odczucia, które mnie totalnie zaskoczyły, bo na podstawie wyrówków tego nie można było poznać - po pierwsze - ile czasu Jezus podczas swojego dzieła spędzał na walkę z demonami. I jak to była istotna sprawa. A dwa - rola Pawła. Śmiem twierdzić, że rozpatrując w ludzkich kategoiach, gdyby nie Paweł chrześcijaństwa by nie było w takiej skali i tak szybko by się nie rozprzestrzeniło. Chyba trzeba było mieć gorliwość nawróconego i dług Szawła, żeby z taką determinacją i konsekwencją kroczyć określoną ścieżką. A dodajmy, że św. Paweł nie był postacią klasycznie charyzmatyczną, to był słaby mówca i niekoniecznie szołmen. Popadał w konflikty, ale wykonał nieprawdopobną misję, w głownej mierze uporem i wiarą. Tak przynajmniej ja jego historię odczytałem. Czyli jednak się da.
Ale chyba nie w tych czasach. Mam jakieś przeczucie fatalizmu dzisiejszej historii, która wymknęła się już ostatecznie ludzkim działaniom. Czuję bardziej zapach rzezi niż zwycięstwa. No a druga sprawa, kto powiedział, że na tym tym świecie chrześcijanie mają wygrywać ? My mamy się nie poddawać, nawet z wizją ostatecznej porażki trzeba trwać. Sama walka ma znaczenie kluczowe.
JORGE>
Niestety, obawiam się, że JK, ani AM nie dorastają do legendy Krwiożerczych Kaczorów. Los ma rację, że ich strach jest idiotycznie ukierunkowany.
Swojom szosom, odkąd to fekalia sa żrące? Czyzby powiatowy je żarł?
Świetna ustawka. Wypada pogratulować powiatowemu i jego menanżerowi. Wiedzą jak zwrócic uwagę na ciemną "gwiazdem".
“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
Notabene, dziś na czele tłumu oburzonych celebrytów widzę Karolinę Korwin-Piotrowską, która nie dalej jak kilka miesięcy temu sama twierdziła że za żarty o Ukrainkach osobnik ten powinien otrzymać publiczną chłostę na gołą d... Co byłoby dla rzeczonego zdecydowanie bardziej dotkliwe niż oblanie Coca Colą.
" Rzecznik komendy stołecznej policji ujawnił właśnie wyniki analizy koszulki, która miał na sobie Wojewódzki w momencie napaści.
Na koszulce, którą przekazał nam dziennikarz policjanci
nie stwierdzili obecności żadnych substancji zagrażających zdrowiu lub życiu
- powiedział
Mariusz Mrozek
Gazecie Wyborczej
." - donosi Pudelek.