Skip to content

Atak na abpa Hosera

loslos
edytowano March 2015 w Forum ogólne
Sowiecka jaczejka.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.

Komentarz

• co trzeba robić z bolszewikami wiedzieli nasi przodkowie (w tym mój pradziadek z avatara, bijący sowieta w 1920 r.). My tymczasem stoimy z rozłożonymi rękami i płakusiamy gdy trzech czy czterech pedziów napastuje przywódcę...
  • Acedia. Lemingi zapadly na te chorobe gleboko ale nas tez dotknela.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • no niby tak. tymczasem znam przypadek wyrzucenia z kościola w Warzawie bluzniącej baby przez zwykłych ludzi. Innym razem znajomy kapłan oklepał (doslownie) paru opryszkow zaczepiających spokojnych ludzi na ulicy. a tu? Czy to logo tvn tak hipnotyzująco działa na "rycerzy Chrystusa"?
  • Ależ o czym Wy piszecie.
    Stawiam dolary przeciwko rublom, że na sali debaciarzy przy kościele dominikanów było więcej wyborców PO niż PiSu.
    "Mój" taksówkarz z PO był ze służby kościelnej, msze za Ojczyznę itd.
  • staramy się po prostu myśleć dobrze o ludziach
  • Ale w tym dobrym mysleniu jest wyzszosc: "ja jestem oswiecony a ty nie, wiec bede cie oswiecac." A wyzszosc to nic innego niz pogarda. Jedynym sposobem potraktowania czlowieka z szacunkiem jest oddac mu to, co mu sie nalezy - wtedy traktujemy go jak rownego, bo sami od niego tez chcemy tego, co sie nam nalezy. Co sie nalezy zdrajcy, mordercy i tchorzowi - wiemy.

• Tu nawet nie trzeba mocnego oklepywania, jedna, drobna kobietka (nawet i staruszka)  z parasolem może pogonić hołotę
    :D
    Zwłaszcza przy tłumie świadków.
    Na tym spotkaniu na Służewcu zabrakło i Kobiet i Mężczyzn.
    The author has edited this post (w 15.10.2013)

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Konieczna ochrona osobista i korepetycje u o. Rydzyka jak sobie z takimi radzić.

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."

• Przemyślałem i wpisałem do kajetu. Masz racją Losie.
  • Można podpisać petycję:
    http://www.petycjeonline.com/popieramy_abp_hosera

*

*

• AnnaE
    Można podpisać petycję:
    nie tędy droga. To jest przeciwskuteczne, to właśnie ta nisza, którą dla nas wymościli i nas do niej zapraszają. Veto!
  • qiz
    AnnaE
    :
    Można podpisać petycję:
    nie tędy droga. To jest przeciwskuteczne, to właśnie ta nisza, którą dla nas wymościli i nas do niej zapraszają. Veto!
    Jak uważasz. Ja się bić z hienami nie mam zamiaru. Petycję dla wsparcia osaczonego podpisać mogę, bo tekst jest zgodny z tym, co odczuwam.
    Pomodlę się też.
    Bóg może więcej.
    Sąd Apelacyjny w Katowicach
    podtrzymał wyrok ws. pielgrzyma Andrzeja K, i rzekomego zniszczenia sprzętu ekipy Polsatu. Sąd zmienił jedynie wymiar kary.
    Andrzej K. ma zapłacić grzywnę w wysokości blisko 3 tys. zł, pokryć koszty naprawy rzekomo popsutego sprzętu oraz koszty sądowe. Sąd uznał, że kara pozbawienia wolności na 6 miesięcy w zawieszeniu na 3 lata, którą zasądził sąd pierwszej instancji jest rażąco surowa, dlatego została ograniczona do kary pieniężnej.
    Przypomnijmy, wyrok sądu dotyczył zdarzenia, jakie miało miejsce podczas pielgrzymki Radia Maryja na Jasną Górę 10 lipca 2011 roku. W ub.r. sąd pierwszej instancji uznał pielgrzyma za winnego utrudniania pracy dziennikarskiej.
    (...)
    - Ta sytuacja, kiedy pan Andrzej został kopnięty przez dziennikarza, wywołała dziwną reakcję, zamiast ścigać sprawcę takiego nagannego czynu przystępuje się do ścigania pana Andrzeja. Robi się to przy stosowaniu bardzo restrykcyjnej interpretacji Art. 43 Prawa Prasowego – że on rzekomo przeszkadza w wykonywaniu funkcji dziennikarza, jest to bardzo krzywdzące i nie do przyjęcia. W demokratycznym państwie prawa, dziennikarze mają pewne uprawnienia, ale również jak wynika z Europejskiej Konwencji Praw Człowieka, z tym wiążą się pewne obowiązki i odpowiedzialność. Na pewno nie można tolerować zachowania dziennikarza w postaci używania przez niego przemocy –
    akcentuje mec. Zbigniew Cichoń.
    RIRM

The author has edited this post (w 15.10.2013)

*

*

• AnnaE
    Ja się bić z hienami nie mam zamiaru.
    Męczeństwo też jest rozwiązaniem. Ale w tej sprawie nie można decydować za innych.

• qiz
    O profesjonalnej ochronie dla abp. pisałam, ale o potrzebie wsparcia nie. A przecież to też jest ważne. Tę petycję z imienną listą podpisów dostarczono już arcybiskupowi i oto odpowiedź:
    "Dziękuję za podjętą inicjatywę internetową, która dla ponad sześciu i pół tysiąca osób stała się płaszczyzną umożliwiającą danie świadectwa wierności prawdzie Ewangelii i nauczaniu Magisterium Kościoła.
    Atak na moją osobę jest w prostej linii pochodną niezgody Kościoła na liberalizację Bożej antropologii.
    Takie i podobne reakcje wyrażające wsparcie są wymownym świadectwem, jak głęboko prawdziwe są słowa Apostoła: "Gdzie jednak wzmógł się grzech, tam jeszcze obficiej rozlała się łaska" (Rz 5,20).
    Jestem przekonany, że te, nas wszystkich dotyczące doświadczenia, umocniły jedność Kościoła w jego roli głoszenia Ewangelii w całej integralności "w porę i nie w porę" (por. 2Tm 4,2).
    Oby to dobro, które się uaktywniło owocowało w naszym codziennym życiu.
    Biskup Warszawsko-Praski Abp Henryk Hoser SAC"
  • Dziękuję.

*

*

• mmaria
    To już nie tylko nagonka medialna! Atak na parafię na warszawskim Ursynowie - obrażanie księży, przebijanie opon
    http://wpolityce.pl/wydarzenia/64885-tylko-u-nas-to-juz-nie-tylko-nagonka-medialna-atak-na-parafie-na-warszawskim-ursynowie-obrazanie-ksiezy-przebijanie-opon
    Oho. Przyspieszyło. I to mocno. Ale to dobrze, to bardzo dobrze. Zło, przez wieki było było utożsamiane z brutalnością i perfidią. Razem. Proporcje jednak były odwrotne niż dziś, bo dziś króluje perfidia nad brutalnością, kiedyś zamysłem było żebyśmy się powyżynali. Co okazało się pomysłem do dupy, bo bardzo łatwo było pewne sprawy rozpoznać i koniec końców tryumfu nie było. Więc weszła perfidia jako element podstawowy. Ale cierpliwość, cierpliwość nie jest domeną szatańską. W końcu się kończy. Właśnie się skończyła, zaczyna wyć.
    JORGE>
  • C.d: WSI nagrały (fonia) kazanie abp Michalika, w którym wskazuje na brak milosci w rodzinie, rozwody, homoseksualizm i gender jako przyczynę cierpienia dzieci, zaraz glos w tej sprawie zabierze sam Jerzy "Jurek" Owsiak.

Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
  • extraneus
    C.d: WSI nagrały (fonia) kazanie abp Michalika, w którym wskazuje na brak milosci w rodzinie, rozwody, homoseksualizm i gender jako przyczynę cierpienia dzieci, zaraz glos w tej sprawie zabierze sam Jerzy "Jurek" Owsiak.
    Już zabrał. I dał słuszny odpór, jako ekspert od wszystkiego.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.