Consumer o dwu narodach
Otóż byli to ludzie, którzy rz
ą
dy peowskie odczuli na w
ł
asnej skórze bardzo silnie i naprawd
ę
widz
ą
co si
ę
w kraju dzieje. Ale kiedy nawi
ą
za
ł
em do referendum wszcz
ął
si
ę
jazgot; "polityczna hucpa pisowska". Na womit mi si
ę
zebra
ł
o. I tak sobie my
ś
l
ę
,
ż
e teraz to nas od siebie g
łó
wnie odróżnia - oni s
ą
posrani ze strachu, a nam si
ę
chce rzyga
ć
na ich widok. To rzeczywi
ś
cie dwie przeciwstawne strony...jakby nie patrze
ć
.
Za pozwoleniem rzeczonego.
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
ą
dy peowskie odczuli na w
ł
asnej skórze bardzo silnie i naprawd
ę
widz
ą
co si
ę
w kraju dzieje. Ale kiedy nawi
ą
za
ł
em do referendum wszcz
ął
si
ę
jazgot; "polityczna hucpa pisowska". Na womit mi si
ę
zebra
ł
o. I tak sobie my
ś
l
ę
,
ż
e teraz to nas od siebie g
łó
wnie odróżnia - oni s
ą
posrani ze strachu, a nam si
ę
chce rzyga
ć
na ich widok. To rzeczywi
ś
cie dwie przeciwstawne strony...jakby nie patrze
ć
.
Za pozwoleniem rzeczonego.
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Nie mam na myśli złodziei, panów od autostrad i od śrubek, czy dziennik....ew, mam na myśli zwykłych zjadaczy chleba.
A wogóle; jak można o czymkolwiek rozmawiać z kimś nabuzowanym emocjami, z wyłączonym rozumem?
Ja już nie podejrzewam, ale mam pewność, że telewizja stosowała podprogowe przekazy. GW, Lisweek pod dawna odwoływali się do emocji, podobnie postępowali politycy PO i ich medialni cyngle. To nic innego jak tresura z tym, że nawet psychologowie od psów stosują mądrzejsze i lepsze metody kształcenia pożądanych nawyków i odruchów.
Gdyby wyłączyli emocje, możnaby im dać do przeczytania Gadowskiego:
http://ec.mixxt.pl/networks/forum/thread.305778,
bo
Gadowski odwołuje się w tym tekście do rozumu.
The author has edited this post (w 15.10.2013)
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
JORGE>
Referendum warsiaskie też było dość, hmmm, klarowne.
Nic zlego w strachu nie ma, jesli jest sie czego bac, a Wladzia juz wiele razy i dobitnie pokazala, ze reke ma ciezka, pamiec dluga a skrupulow malo.
Ja nie zarzucalem Polakom, ze sie boja, kiedy jest sie czego bac, ja im zarzucalem strach przed ciemnym pokojem.
Naprawde te 2% jest to powod do histeryzowania?
http://www.kadencja.pkw.gov.pl/se/pl/index.html
Czy sa jeszcze jakies pytania?
"- Przyszedł czas, by powiedzieć Polakom, że muszą się wyrzec swojej polskości" Janusz Palikot, konwersatorium "Dialog i Przyszłość", 10 lutego 2012, Warszawa
1. Jest mniej niz rok do wyborow, wiec wygrane referendum by nie prowadzilo do zmiany wladzy.
2. W Warszawie jest duzo urzednikow a wiec wiecej osob do zastraszenia zwlaszcza w kontekscie punktu 1.
Referendum dalo to, co dac moglo: policzylismy sie i wyszlo, ze jest nas duzo. Wygrane mialoby znaczenie propagandowe ale tylko takie i to wcale nie najwieksze - do wyborow jeszcze dwa lata i malo kto bedzie pamietac.
JORGE>
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Kto mi powie, że po tej całej akcji i zmasowanej propagandzie, choć raz nie spojrzał na księdza pod kątem potencjalnej pedofilii ? Tak to działa. Ale my to my, zatrważające jest po tym wszystkim co się dzieje w ludkach mniej pewnych ...
JORGE>
http://www.kadencja.pkw.gov.pl/se/pl/index.html
wyniki. Przytoczę skrajne, żeby Kuleżeństwo gupot przypadkiem nie powtarzało
1. Wilanów 20,57 (czy kogoś to dziwi?)
2. Białołęka 23,09
3. Bemowo 23, 59
4. Mokotów 24,06
5. Ursynów 24,64
......
13. Śródmieście 26,51
14. Wola 26,66
15. Targówek 27,31
16. Bielany 27,43
17. Praga Północ 27,84
18. Wawer 27,91
The author has edited this post (w 16.10.2013)