Skip to content

Skad sie tacy idioci biora?

loslos
edytowano March 2015 w Forum ogólne
Zloty wiek Polski, psiamac.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.

Komentarz

• Na pewnym etapie po prostu się ich kupuje.
    Ja kilkanaście lat temu miałem możliwość obserwowania takiego "zakupu":
    Wiedeńskie biuro WWF miało załatwione - bodajże z GEF - środki na tworzenie i "tutoring"  Polskich, skierowanych na ekologię NGO. Problem w tym, że aby zacząć realizowac ten projekt konieczne było opracowanie wsazujące, że w Polsce organizacji tego typu nie ma, a jeżeli są to bardzo lokalne i bez żadnego doświadczeia. Jednym z warunów było aby taki "raport" był przygotowany przy współudziale  miejscowych autorów. No i to był problem, bo każdy średnio rozgarnięty wiedział np o takim drobiazdu, że np. LOP w Polsce istnieje (z przerwą na wojne i "utrwalanie") - od końca lat 30-tych, a PKE od połowy 80-tych. O mniejszych nie wspominając. "Na szczęście" znalazła się doktorantka socjologi, która dała swój podpis pod odpowiednim raportem...... A że przy "ewaluacji projektu" tuzy jej wydziału dostały tłuste zlecenia uszło jej to na sucho.
    Moja żona też jest w stanie przytoczyć kilka podobnych przykładów, bo i sama była kilkukrotnie namwiana......
    EDIT
    Byka poprawiłem...
    The author has edited this post (w 11.10.2013)
  • Z Raciborza.

"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.