Magia imion
Lis, Machala, Wolek, Turowski, Torqlemada, Czolgista...
Ja wiem, to glupie, uznawac, ze imie na cos wplywa.
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Ja wiem, to glupie, uznawac, ze imie na cos wplywa.
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
ciekawsze sa pytania: jakie imie nadales swojemu dziecku. I dlaczego.
"- Przyszedł czas, by powiedzieć Polakom, że muszą się wyrzec swojej polskości" Janusz Palikot, konwersatorium "Dialog i Przyszłość", 10 lutego 2012, Warszawa
Mój mąż wysnuł podobną do losowej teorię w odniesieniu do imienia Endrius, a ja to imię uznaję za najpiękniejsze dla faceta. Dodam, że na próbach wróżenia z imion wielkie powodzenie mają wszelkiej maści imienniki.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Mikke, Palikot, Lewandowski
http://www.youtube.com/watch
(ale imię nie ma tu nic do rzeczy i listę można wydłużać).
a Akwinata i Morus to pies?
O!
BTW strasznie mnie wdenerwuje nazywanie św. Tomasza Apostoła niewiernym
@ up: no wiedziałem, że ktoś mnie uprzedzi
The author has edited this post (w 09.10.2013)
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
The author has edited this post (w 09.10.2013)
Ewangelia Tomasza
A tak na marginesie, wiecie dlaczego ja jestem Jorge ? Ten pseudonim nadałem sobie dawno temu, na początku mojej przygody z internetem i forami (93 roku) kiedy nie wiedziałem jak mam się nazwać, a nie chciałem być kojarzony z realem. I w tym swoim durnym łbie, wybrałem którąśtam książkę stojącą na półce, wylosowałem stronę i postanowiłem, że pierwsze imię męskie będzie moim nickiem. I tak poszło. A pierwsze moje hasło do bankowości internetowej, analogicznie z wyborem nicka, brzmiało - wodnichowate - bo akurat trafiło na książkę o grzybach ...
A te duże litery w nicku to była taka moda w usnecie na początku, a ten dodatek > to dlatego, że napieprzałem posty jak pomylony i zawsze mi na koniec gdzieś małym palcem to > wskakiwało, aż w końcu przestałem kasować. I tak zostało, u mnie wszystko jest trywialne.
JORGE>
The author has edited this post (w 10.10.2013)