Skip to content

Zakazane Literki

edytowano March 2015 w Forum ogólne
Zaraz w październiku
bo już trzynastego
pozbędzie się miasto
pryszcza pyskatego
Wykopią ze stołka
razem z kolesiami
nie będzie się więcej
pastwiła nad nami
Siekiera motyka linia metra
przegra Hanka, już ma pietra
Siekiera motyka piłka prąd
zwiewa Hanka i jej rząd
Gdy wszystkie cwaniaki
pogonim z stolicy
wszyscy się dowiedzą:
Warszawiak się liczy
Odzyskamy dla nas
miasto - bohatera
a niech tę Platformę
pochłonie cholera
Siekiera motyka piłka kusza
bufetową goń z ratusza
Siekiera motyka prawa treść
w referendum udział weź
Siekiera motyka piłka taczki
jedzie Hanka, gubi laczki
Siekiera motyka piłka jeż
pogonimy Donka też
The author has edited this post (w 03.10.2013)

Komentarz

• Nie podzielam optymizmu. Różnego rodzaju artystyczne kurwy, nałkawce i taki inne, nie mówiąc już o mediach głównego nurtu (wajcha wcale nie została przełożona) doskonale wiedzą po której stronie stać trzeba, związali się na dobre i złe. A póki co ludki się ich słuchają.
    JORGE>
  • Sondaże dają jej słabe szanse. A co do ludków; gdy bieda zaglada w oczy, ma się w nosie opinie cielebrytów.
    The author has edited this post (w 03.10.2013)

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Jeżeli ludki nie ruszą czterech liter i nie pójdą głosować, to się wypisuję z ludkowa.
  • Słuchajta, ale ludki jeżeli pójdą na złość to to nie jest motywacja, która przełoży się na frekwencję czy na wynik referendum. Bo do zmiany potrzebne jest przekonanie. A takiego nie ma. Jak nie Bufetowa to kto ? Jakiś PiSior - a w życiu ! Paikot albo komuch - też nie. Tak ludki kombinują. Wg mnie nie pójdą.
    JORGE>
  • mmaria
    Jeżeli ludki nie ruszą czterech liter i nie pójdą głosować, to się wypisuję z ludkowa.
    No co Ty, przecież ludzie są normalni, przeciętni, mają się za patriotów i nie chce im się wychodzić z domu, szczególnie, jak pada deszcz, nie wypisuj się tylko dlatego, że jesteś w świadomej mniejszości, nieświadoma większość ["mniejsza o większość" - mniam - copyright ja] jest fajna, normalna, lubi cię i wcale nie chce, byś płaciła większy vat, miała wyższy wiek emerytalny itd, itd.
    Jeżeli pójdą, będę wniebowzięty mądrością Polaków, jak nie pójdą - trudno, nie będę jeszcze teraz.
    Edit.
    @Shork się wpisuje w podstawianie tyłka do bicia, jak PiS z literą W, tyle że PiS jakoś zaczął się wycofywać, Kolega ze zgrabną piosenką może zostać sam.
    The author has edited this post (w 04.10.2013)
  • rebel002
    @Shork się wpisuje w podstawianie tyłka do bicia, jak PiS z literą W, tyle że PiS jakoś zaczął się wycofywać, Kolega ze zgrabną piosenką może zostać sam.
    Jakbym nigdy nie był sam... Zabawne.
  • Kupą mości panowie!
  • Nie jestem z Warszawy, ale niech Wam się spełni.

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• AnnaE
    Nie jestem z Warszawy, ale niech Wam się spełni.
    Takoż i ja, trzymam kciuki. Niechaj Duch Święty oświeci i poprowadzi. Jeśli nie ON w opiece swej nas ma, to kto jeszcze wpływać i zmieniać wynik może?
    Czasami myślę, że "to" odbywa się ponad nami - ludźmi maluczkimi. Że trwa jakaś walka nieustanna, z potyczkami i bitwami. Walczy dobro ze złem, szatan z Bogiem, kłamstwo przeciw prawdzie.... śmierć przeciwko życiu.
    Jestem za życiem.
    A Shorkowi podziękowania za talent i oddanie bezinteresowne.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.