Papież pobłogosławił Kaję Godek
Nie wiedziałem, że ta dziewczyna ma dziecko z zespołem Downa. Wydaje mi się, że to jest kobieta naszych czasów. Jak dawniej te sanitariuszki, które opatrywały powstańsców.
Fundacja Pro - prawo do życia
www.stopaborcji.pl
Papież Franciszek pobłogosławił podczas Audiencji Generalnej Kaję Godek wraz z rodziną.
"Kiedy przyjechał do naszego sektora najpierw nas pozdrowił, a potem przytulił i pocałował naszego syna, Wojtka - relacjonuje Kaja Godek - Natępnie daliśmy mu naszą fundacyjną koszulkę i wytłumaczyliśmy, co jest na niej napisane. Powiedzieliśmy również kim jesteśmy i co robimy."
Kaja Godek opisuje również wrażenia ze spotkania z papieżem: "To było spotkanie człowieka z człowiekiem. Sprawiał wrażenie naprawdę zainteresowanego tym, co mówimy. To naprawdę ciepły i ludzki papież."
Papież Franciszek z czułością wyciągnął ręce, by przytulić chłopca z zespołem Downa. Kilka lat wcześniej to "lekarze" wyciągali po niego ręce - gotowi do tego, aby go zabić.
Możesz
wesprzeć akcję antyaborcyjną
finansowo.
Każda złotówka, która trafia do naszej Fundacji, jest wykorzystywana na walkę o prawo do życia dla najsłabszych.
Kliknij i zostań naszym darczyńcą!
The author has edited this post (w 02.10.2013)
Fundacja Pro - prawo do życia
www.stopaborcji.pl
Papież Franciszek pobłogosławił podczas Audiencji Generalnej Kaję Godek wraz z rodziną.
"Kiedy przyjechał do naszego sektora najpierw nas pozdrowił, a potem przytulił i pocałował naszego syna, Wojtka - relacjonuje Kaja Godek - Natępnie daliśmy mu naszą fundacyjną koszulkę i wytłumaczyliśmy, co jest na niej napisane. Powiedzieliśmy również kim jesteśmy i co robimy."
Kaja Godek opisuje również wrażenia ze spotkania z papieżem: "To było spotkanie człowieka z człowiekiem. Sprawiał wrażenie naprawdę zainteresowanego tym, co mówimy. To naprawdę ciepły i ludzki papież."
Papież Franciszek z czułością wyciągnął ręce, by przytulić chłopca z zespołem Downa. Kilka lat wcześniej to "lekarze" wyciągali po niego ręce - gotowi do tego, aby go zabić.
Możesz
wesprzeć akcję antyaborcyjną
finansowo.
Każda złotówka, która trafia do naszej Fundacji, jest wykorzystywana na walkę o prawo do życia dla najsłabszych.
Kliknij i zostań naszym darczyńcą!
The author has edited this post (w 02.10.2013)
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
http://gosc.pl/wyszukaj/wydanie/przeglad/1a335d.GN-39-2013
Jego wtopa z trybuny sejmowej była głęboka jak Rów Mariański.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
http://www.fakt.pl/papiez-jan-pawel-ii-mial-sie-nie-urodzic,artykuly,421696,1.html
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
*
*