Skip to content

Co robic z wariatami?

loslos
edytowano March 2015 w Forum ogólne
Imc Puchaty na bratnim forum
Jeżeli mamy nie placic podatków to ja proponuję nowatorskie i rewolucyjne rozwiązanie: pozbądźmy się pieniądza jako $rodka platniczego a wymianę towarów i uslug oprzyjmy na zaufaniu do pracy i konsumpcji. Chilli, bierz ile chcesz, żebys tylko żarl i pracowal.
Nie lekcewazmy tych ludzi. Nie inaczej bylo z komunistami - tez lazili po knajpach, pili rozne trunki, gadali od rzeczy i nagle pstryk, przejeli wladze i stworzyli nowy swiat. Nie do konca taki jaki obiecywali ale tez taki, w ktorym zyc sie nie dalo.
Swiat w jakim zyjemy zostal stworzony przez Boga ale spoleczenstwo jest juz dzielem ludzi. Ludzi madrych i glupich, czasem ich dziela nie sa najlepsze ale w tym swiecie nauczylismy sie zyc. Sa jednostki, ktore pragna odrzucenia swiata w calosci i zrobienia nowego. W czasach normalnych byli oni mordowani z wyszukanym okrucienstwem celem odstraszenia nasladowcow, w czasach zdegenerowanych sa podziwiani i nasladowani.
I juz nie idzie o to czy sa to komunisci czy Mikke, wszyscy sa jednakowo szkodliwi.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.

Komentarz

• Może to taka wyszukania aronia? Autor jest i na naszym forum zarejestrowany to mógłby się wytłumaczyć.
  • Dobrze powiedział. System bez płacenia żadnych podatków jest równie absurdalny jak przedstawiony pomysł świata bez pieniędzy. Zdanie w stylu: jeśli Tusk obniżył podatki, to ja jestem krasnoludkiem.
  • Pol Pot byłby dumny! Un tyż zaproponował i usilnie pracował nad nowatorkimi rozwiązaniami ......
    The author has edited this post (w 27.09.2013)

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • los
    Sa jednostki, ktore pragna odrzucenia swiata w calosci i zrobienia nowego. W czasach normalnych byli oni mordowani z wyszukanym okrucienstwem celem odstraszenia nasladowcow,
    Broń mnie Boże przed takimi "normalnymi czasami". To znaczy, normalnymi dla Kolegi, dla mnie "normalnymi".
    A swoją drogą, Bóg stworzył człowieka. Każdego, również wariatów. [Dygresja - nie wiem, dlaczego stworzył mnie, jestem wyjątkowo nieudanym egzemplarzem, muszę stwierdzić obiektywnie, no ale stworzył, muszę tylko dać się Mu ponieść, pewnie wtedy się dowiem, dlaczego; wyjątkowym gównem, wprost]. Ma w tym jakiś cel, nie będę Mu zaglądał w karty.
  • Wyrafinowana egzekucja Lenina i wierchuszki komunistow uratowalaby dziesiatki milionow ludzi.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • los
    Wyrafinowana egzekucja Lenina i wierchuszki komunistow uratowalaby dziesiatki milionow ludzi.
    A jak w '39 poszlibyśmy z Niemcami, to Polska byłaby das Land in dem Milch und Honig flieben.
  • Brzost
    Może to taka wyszukania aronia? Autor jest i na naszym forum zarejestrowany to mógłby się wytłumaczyć.
    Tyż sądzę, że Puchaty ironizował.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.