Człowiek ważniejszy niż pies
W Rumunii mają wprowadzić ustawę w myśl której psy załapane przez hycla i nieodebrane przez właściciela do 2 tygodni, mają być usypiane [ma to dotyczyć tylko zwierząt chorych i agresywnych].
Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Bo mi się podoba. [Swoją drogą, co to za właściciel, który nie prowadzi psa na smyczy - daje go złapać hyclowi]
Jak tu się robi ankietę?
Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Bo mi się podoba. [Swoją drogą, co to za właściciel, który nie prowadzi psa na smyczy - daje go złapać hyclowi]
Jak tu się robi ankietę?
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Bezpańskie psy w tym kraju to jest plaga, do której wszyscy tubylcy przywykli - więc nie reagują. Dziwią się przyjezdni, wstydzi się ichnia władza, jako że pragnie być bardziej europejska niż Niemiec czy Belg (skądś to znamy, prawda?)
Onegdaj tankowałem na cywilizowanych obrzeżach Bukaresztu, w sieciowej stacji benzynowej Petrom czy Rompetrol. Infrastruktura rodzajem wystroju nie odbiegała od Orlenu, czy innego BP. Kiedy szedłem płacić za paliwo, odprowadzały mnie podejrzliwe oczy jakichś ~piętnastu bezpańskich psów różnej wielkości i umaszczenia.
Tydzień później, w drodze powrotnej, na obwodnicy Giurgiu wjechaliśmy w asfaltowy wykrot wielki jak Berlin, krzywiąc felgę i dziurawiąc oponę. Była godzina pierwsza w nocy i trzeba było się toczyć na kapciu kilka kilometrów, totalnym bezdrożem, do widocznej na horyzoncie stacji benzynowej. Hałas był olbrzymi, a smród opony krojonej przez felgę roznosił się na okoliczne pola. Nie wiadomo skąd zleciała się horda kilkudziesięciu bezpańskich psów, które ujadając eskortowały nas aż do wjazdu na stację.