Skip to content

Marker somatyczny

loslos
edytowano March 2015 w Forum ogólne
Byłem sceptyczny co do tej teorii do dziś - kiedy poczytałem sobie teksty naszych byłyvh kolegów o popisie innego naszego byłego kolegi. Tak, wiem, wyszorowałem tę rękę pumeksem. I tak końkluzja mię najszła - oni są nie tylko gotowi na każdą niegodziwość wobec Jarosława Kaczyńskiego (tego prawdziwego) ale więcej - pochwalą każdą niegodziwość wobec dowolnej osoby, jeśli będą mieć tylko nadzieję, że ucierpi na niej i Jarosław Kaczyński. Nieco mnie zemdliło ale napiłem się gorzkiej herbaty i już się czuję lepiej.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.

Komentarz

• Kilku sprawiedliwych w tej Sodomie zostało, a co do reszty - zero zdziwień.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Machnę cytatę.
    Ryszard Legutko
    Antykaczyzm jest najbardziej odmóżdżającą postawą polityczną ostatnich dwóch dekad w Polsce
    .
    (...) Posłużyłem się słowem "kaczyzm" celowo, ponieważ - jakkolwiek nie ma ono użycia powszechnego - zawiera kwintesencję postawy, która je zrodziła. Jest w nim odniesienie nie do nazwiska - w analogii do gaullizmu czy peronizmu - lecz do pogardliwej ksywy z nazwiska uczynionej, do czego trudno znaleźć przeszłe analogie. Nie mówi nic o poglądach ani nie wskazuje przywódcy jako wyraziciela pewnej orientacji politycznej, lecz wyraża stan ducha osoby mówiącej, stan będący mieszaniną drwiny, pogardy, nienawiści i innych negatywnych emocji.
    Odkrywca źródeł antykaczyzmu powinien dostać Nobla. Tylko nie wiem w jakiej dziedzinie - chyba psychiatrii połączonej z socjologią.
  • mmaria
    Machnę cytatę.
    Ryszard Legutko
    :
    Antykaczyzm jest najbardziej odmóżdżającą postawą polityczną ostatnich dwóch dekad w Polsce
    .
    (...) Posłużyłem się słowem "kaczyzm" celowo, ponieważ - jakkolwiek nie ma ono użycia powszechnego - zawiera kwintesencję postawy, która je zrodziła. Jest w nim odniesienie nie do nazwiska - w analogii do gaullizmu czy peronizmu - lecz do pogardliwej ksywy z nazwiska uczynionej, do czego trudno znaleźć przeszłe analogie. Nie mówi nic o poglądach ani nie wskazuje przywódcy jako wyraziciela pewnej orientacji politycznej, lecz wyraża stan ducha osoby mówiącej, stan będący mieszaniną drwiny, pogardy, nienawiści i innych negatywnych emocji.
    Odkrywca źródeł antykaczyzmu powinien dostać Nobla. Tylko nie wiem w jakiej dziedzinie - chyba psychiatrii połączonej z socjologią.
    Tak ale dodać trzeba jeszcze demonologię metafizyczną (nie ludową) .
    Piękny cytat ...
    :)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.