Chwała! Krótko trwała. W podzięce zabory. W TvTrwam nie było cicho. Sam wybierasz media dla siebie. The author has edited this post (w 13.09.2013) * "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność." Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
A wiecie, ze na forumie IVRP swego czasu pewni dwaj tamtejsi militaryści pisali, że Jan III Sobieski powinien - w świetle póżniejszych wydarzeń - sprzymierzyć się z Kara Mustafą? Nie ma rady - trzeba będzie napisać "Obłęd'1683" The author has edited this post (w 13.09.2013)
MarianX A wiecie, ze na forumie IVRP swego czasu pewni dwaj tamtejsi militaryści pisali, że Jan III Sobieski powinien - w świetle póżniejszych wydarzeń - sprzymierzyć się z Kara Mustafą? Nie ma rady - trzeba będzie napisać "Obłęd'1683"
Jak kto wymaga od innych przewidywania przyszlosci, najpierw niech pokaze swoj kunszt w tej dziedznie wygrywajac jakas znaczaca kwote w totolotka. Zabawni sa ci supermani, ktorzy potrafia poradzic sobie z kazdym problemem z wyjatkiem jednego - wlasnego zycia. Obaj madrale sa znani z totalnego spieprzenia swoich zyciowych spraw. Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Oj, ależ mocno poszedłeś, Losie. Daj spokój, nie ma co komuś zaglądać w spieprzone życie, bo nie spieprzyć wcale nie jest łatwo, choć zależy to od nas samych zawsze. Ale to wiemy dopiero w pewnym wieku. Nb. Papież Franciszek w niedawnej homili (z pamięci, o Adamie): " człowiek nabroi a potem zwala winę na kobietę " (ładne to, człowiek - kobieta. Pewnie wina tłumaczenia)
AnnaE W TvTrwam nie było cicho. Sam wybierasz media dla siebie.
A nie oglądałem, fakt. Żeby oglądać, muszę się wczołgać pod stół, włączyć dekoder polsatu, i później widzieć krzywe miny, jak zapomnę przywrócić wszystko do stanu poprzedniego. Tak, że oglądam Trwam tylko od wielkiego dzwonu. A to, że w mediach nie zauważyłem (zwykle oglądam wiadomości polsat 18:50, od 19 przerzucanie między Polsatem i TVN, czasem 19:30), to mnie naprawdę zaskoczyło, bo to powinna być feta od rana do nocy. Chciałbym, żeby była.
Chlop strzela, Pan Bog kule nosi, nasze zycie zalezy od nas naprawde niewiele, wiec jest dosc paskudne wypominanie komus braku sukcesow. Wyjatek stanowia dwaj madrale z forum ivrp.pl, wygrywajacy oralnie wszystkie wojny z wyjatkiem tych, w ktorych uczestnicza w realu. Tym kreaturom zadne wzgledy sie nie naleza. Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Insynuacje nie OK. Ale pociagnijmy motyw dalej: Czy wie kolega jak nazywa sie uporczywe komentowanie osoby, ktora naszym zdaniem mowi innym jezykiem? Stalking. A na tym forum jest to zbrodnia, za ktora nie ma kary w zawiasach. Specjalnie napisano w regulaminie i pozniej kilka razy powtorzono:
Jesli o kims uwazasz inaczej [niz, ze jest to najwspanialsza osoba w swiecie], to z nim nie rozmawiaj.
Na pocieszenie moge dodac, ze o ile wiem zasada ta rzadzi tylko na tym forum, na innych jest wieksza swoboda. The author has edited this post (w 13.09.2013) Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Udane życie dla człowieka - to duszy nie stracić. I nikomu nie zaszkodzić [w sensie - nie przyczynić się do utraty jego duszy]. I to jest możliwe, i zależne tylko od Ciebie/ode mnie. [Trzeba się mocno, bardzo mocno trzymać za twarz. I prosic Boga o pomoc.] Ale jako młodzi, idziemy jak przecinaki, szablą po oczach, nie widzimy łez. I to jest hujnia. Natomiast udane w sensie kariery, willi (mam, ale stodoła raczej), 3 samochodów (miałem, ale graty), to marność, syf i nie warto o tym mówić. To są te 2 różne języki, którymi mówimy. A co do grzechu, powiedzmy, grzeszku, to "kreatury". Nie czytam ivrp, nie wiem, o kogo chodzi. Jak byłem na Rebelyi to z przyjemnością wyzywałem urbanoidów od urbanoidów, czym doprowadzałem ich do pasji, i mnie to bawiło, i to było złe, bo może ktoś spośród nich nie był urbanoidem. A może nikt nie był?
Nie uważam tego za naganne. Czasem można się zabawić w "Co by było, gdyby było, a co by było, gdyby nie było". To bardzo interesująca zabawa. Człowiek w ten sposób ćwiczy wyobraźnię. * "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność." Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
rebel002 Jak byłem na Rebelyi to z przyjemnością wyzywałem urbanoidów od urbanoidów, czym doprowadzałem ich do pasji, i mnie to bawiło, i to było złe, bo może ktoś spośród nich nie był urbanoidem. A może nikt nie był?
I to jest roznica miedzy forami - u nas nieprzekraczalna zasada jest szacunek do rozmowcy: szczery a jak sie nie da to udawany. Swiat bylby nudniejszy, jakby wszedzie bylo tak samo. Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
AnnaE Nie uważam tego za naganne. Czasem można się zabawić w "Co by było, gdyby było, a co by było, gdyby nie było". To bardzo interesująca zabawa. Człowiek w ten sposób ćwiczy wyobraźnię.
Pełna zgoda w zgodzie. Ale jest jedno tycie mikrusie ALE. Tym ale jest założenie że jest to zabawa. Bo jak się zaczyna na serio to jusz można osiągnąć inną galaktykę hipokryzji
“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
fatuswombatus Pełna zgoda w zgodzie. Ale jest jedno tycie mikrusie ALE. Tym ale jest założenie że jest to zabawa. Bo jak się zaczyna na serio to jusz można osiągnąć inną galaktykę hipokryzji
O to dokladnie idzie z Zychowitzem i jego wyznawcami. Jakby powiedzial "wyobrazmy sobie dla zabawy, ze..." nie byloby sprawy. Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Komentarz
Krótko trwała. W podzięce zabory.
W TvTrwam nie było cicho. Sam wybierasz media dla siebie.
The author has edited this post (w 13.09.2013)
*
*
Nie ma rady - trzeba będzie napisać "Obłęd'1683"
Zabawni sa ci supermani, ktorzy potrafia poradzic sobie z kazdym problemem z wyjatkiem jednego - wlasnego zycia. Obaj madrale sa znani z totalnego spieprzenia swoich zyciowych spraw.
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
A to, że w mediach nie zauważyłem (zwykle oglądam wiadomości polsat 18:50, od 19 przerzucanie między Polsatem i TVN, czasem 19:30), to mnie naprawdę zaskoczyło, bo to powinna być feta od rana do nocy. Chciałbym, żeby była.
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
(dowcip)
Ale pociagnijmy motyw dalej: Czy wie kolega jak nazywa sie uporczywe komentowanie osoby, ktora naszym zdaniem mowi innym jezykiem? Stalking. A na tym forum jest to zbrodnia, za ktora nie ma kary w zawiasach. Specjalnie napisano w regulaminie i pozniej kilka razy powtorzono: Na pocieszenie moge dodac, ze o ile wiem zasada ta rzadzi tylko na tym forum, na innych jest wieksza swoboda.
Natomiast udane w sensie kariery, willi (mam, ale stodoła raczej), 3 samochodów (miałem, ale graty), to marność, syf i nie warto o tym mówić.
To są te 2 różne języki, którymi mówimy.
A co do grzechu, powiedzmy, grzeszku, to "kreatury". Nie czytam ivrp, nie wiem, o kogo chodzi. Jak byłem na Rebelyi to z przyjemnością wyzywałem urbanoidów od urbanoidów, czym doprowadzałem ich do pasji, i mnie to bawiło, i to było złe, bo może ktoś spośród nich nie był urbanoidem. A może nikt nie był?
Czasem można się zabawić w "Co by było, gdyby było, a co by było, gdyby nie było". To bardzo interesująca zabawa.
Człowiek w ten sposób ćwiczy wyobraźnię.
*
*
Swiat bylby nudniejszy, jakby wszedzie bylo tak samo.
“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”