Skip to content

Chcecie zrobić polityczną karierę?

loslos
edytowano March 2015 w Forum ogólne
Wystarczy zmienić nazwisko na "Ziobro."
A mnie się to skojarzyło.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.

Komentarz

• Ze wszystkich Ziobrów najlepszy jest parodysta Jacek Ziobro. A najlepszym numerem Jacka Z. są Sensacje XX Wieku; w roli Wołoszańskiego był super.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Zgodnie z
    http://www.moikrewni.pl/mapa/kompletny/ziobro.html
    w Polsce jest 3255 osób z nazwiskiem Ziobro. Hmm... A SP chce wystawić jedynie 4 Ziobrów. 4 osoby na 3255? To ok. 1,3 promila. ZZ chyba jednak liczył na większe poparcie...
  • yanusson
    To ok. 1,3 promila.
    Jakby to ująć........ jadą pod wpływem i na pełnym gazie
    :D

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • Wszyscy powinni zmienić nazwisko na Ziobro, to się przecież da.
    - Cześć Ziobro!
    - Jak się masz Ziobro. O, idzie Ziobro!
    - Cześć Ziobro, cześć Ziobro. Co nowego?
    - Ziobro dziś przyjdzie.
    - Który Ziobro?
    - No ten, dawniej Kurski.
    - A, ten Ziobro! A Ziobro też przyjdzie?
    - Ten dawniej Cymański?
    - Nie, ten dawniej Kalisz.
    The author has edited this post (w 08.09.2013)

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • :D
    Któryś z internautów doradził znajomemu, który rwie się do polityki, żeby też zmienił nazwisko, bo pod własnym "Żeberko" raczej nie ma szans.
  • mmaria
    :D
    Któryś z internautów doradził znajomemu, który rwie się do polityki, żeby też zmienił nazwisko, bo pod własnym "Żeberko" raczej nie ma szans.
    A no widzi Koleżanka, można i pod "Pupa" zrobić karierę. I Polacy znowu mądrzejsi, niżby się niektórym wydawało.
    Ale tu muszę dykteryjkę.
    Otóż w czasach gdy kochałem Zbigniewa Ziobro wydaje mi się, że był taki moment, iż PiS wystawił innego kandydata o nazwisku Ziobro. Wtedy uśmiechnąłem się, no, nie z szacunkiem, ale ze zrozumieniem dla tego sprytu. A teraz wystawianie Ziobrów mi się wydaje nieczystą szuczką.
    Widać, ile jeszcze pracy przede mną.
    Koniec dykteryjki.
  • Dopiero teraz sobie uswiadomilem, ze posel Kazimierz Ziobro to ten sam Kazimierz Ziobro, co chcial byc senatorem. Myla mi sie te Ziobra u Ziobry.

• Mania
    Ze wszystkich Ziobrów najlepszy jest parodysta Jacek Ziobro.
    Teraz nie wiem ale 15 lat temu był świetny - powiew naprawdę wolnej satyry, takiej w amerykańskim stylu - jadąca sprawiedliwie, po wszystkim ale i z klasą, bez koniunkturalizmu. Jakoś mnie nie dziwi że zniknął, w III RP nie ma rynku na tego rodzaju humor, Kabaret Moralnego Niepokoju musiał się przebranżowić z literackiego na taki jak jest teraz a Potem po prostu przestał działać.
  • przemk0
    Teraz nie wiem ale 15 lat temu był świetny
    juz nie pamiętam kiedy go oglądałam, telewizja go niespecjalnie lubi
    A tu, Ziobro w programie "Zrób to z gwiazdą" :
    http://www.youtube.com/watch
    The author has edited this post (w 12.09.2013)

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Bo mogo być ino śtyry Ziobra, jako rzece Rosiewicz:
    http://youtu.be/bbV6O2VIpzg
    The author has edited this post (w 12.09.2013)

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• A jest w klubie parlamentarnym PiS jakis Kaczynski poza Jaroslawem?
    Bo Ziobrow w klubie parlamentarnym SP jest dwu czyli 12% skladu. Tak, wiem ze to przypadek tylko ciagle nie moge zdecydowac narzednik czy celownik.

• Wyżej dałem przykład. Pana wyrzucono, ale jakiś czas
    był
    . Ktoś wie, czemu dostał się do sejmu? Ja nie, informacje wskazane w sieci pokazują, że - poza oczywiście nazwiskiem - nie wiadomo (nauczyciel chemii z NSZZ Solidarność - no takich ludzi w Polsce są tysiące...), ale może ktoś wie.
    Poza tym, wszyscy posłowie SP dostali się z list PiS, czyli zarzut niechybnie idzie w kierunku układającego listy już wtedy. Układający listy jest teraz w PiS czy SP?
    Europosłem jest Bernard Kazimierz Marcinkiewicz z PO. O innych przyczynach europosłowania niż (drugie) imię i nazwisko nie wiadomo. W Sejmie jest też jakiś drugi Tusk, albo był w poprzedniej kadencji.
    Więc generalnie robią tak wszyscy, a szczytem była działalność PPP w 2007 r., która korzystając z pierwszego miejsca na karcie wyborczej prawie w każdym okręgu wystawiała kandydata o takim samym nazwisku jak znana osoba, np. Ziobro, Borowski. Po rezygnacji Piesiewicza po aferze "fartuszkowej" w jego okręgu zjawił się inny Piesiewicz. Itd.
    O czym to świadczy? Chyba o głupocie wyborców, bo niby o czym?
    The author has edited this post (w 13.09.2013)
  • Ale czy o czyms musi swiadczyc? Po prostu rzecz wydala sie mi zabawna i skojarzylem ze skeczem Monty Pythona.
    Lubie sie smiac z nazwisk, bo to w zlym stylu - tak samo jak ja sam. Lis-Lisicki-Lisiecki-Lisiewicz tez mnie bawia.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.