Dawno dawno temu...
...napisałem korwinistom, że nie słyszeliby o Mikkem, gdyby nie Urban, który z pełną premedytacją go lansował. Niejaki Ignac (pamiętacie go?) chciał mnie za to bić albo pozywać, nie wiem co gorsze. Ale na bratnim forum, ktoś przepisał ze starej książki Urbana, więc wklejam. Papier nie płonie.
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
UrbanThe author has edited this post (w 11.09.2013)
Kiedy zostałem szefem telewizji, Korwin-Mikke skarżył mi się, że go nie pokazują na ekranie. Poleciłem dawać go na ekran, ile tylko wlezie, bo to polityk prawdziwie niezależny. Ile razy zmieścił się w programie, tego nie wiem, mniej w każdym razie, niż on by chciał, a więcej, niż pragnęłaby tego "Solidarność", która podobnie jak PZPR nie znosi ludzi nie zapisanych u siebie.
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Gdy się tym przechwalał ze swoim głupawym uśmieszkiem, zrobiło mi się niedobrze.
"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
JKM byl i jest liberałem z przekonania, nie ulega jednak watpliwości, że bardzo się przydał i dobrze przysłużył czerwonym oligarchom.
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
Natomiast JKM (i Michalkiewicz, i Urban, i Michnik, i Ziobro) pracują nad tym: "byleby nie PiS".
PS. Co do pomówień, jeżeli nie ma się pewności. Lepiej trzymać się od tego z dala, to może być/jest grzech.
PS PS. Po co odgrzewać politycznego trupa?
The author has edited this post (w 11.09.2013)