Co maja wspolnego OFE z Zydami?
Skojarzylo mi sie politycznie niepoprawnie.
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Endlösung.
No dobra, ale co likwidacja OFE oznacza dla przecietnego miedzyrzeczanina?
"- Przyszedł czas, by powiedzieć Polakom, że muszą się wyrzec swojej polskości" Janusz Palikot, konwersatorium "Dialog i Przyszłość", 10 lutego 2012, Warszawa
Koncepcja przyszla mi do glowy, kiedy przeczytalem tekst Vincenta "OFE zadluzaja Polske." Skojarzyl mi sie on z wczesniejszym nieco tekstem "Juden verschuldigen Deutschland" w ktorym stalo, ze Zydzi zadluzaja Niemcy, bo... uwaga! rzad musi sie zadluzac w zydowskich bankach. Uwiodla mnie logika, wiec sie skojarzylo. Ale analogia nie jest taka pelna, bo ten wczesniejszy tekst napisany byl fraktura. Mniejsza gwarancja emerytury. Ze bedzie mala bylo wiadomo wczesniej ale OFE dalwaly szanse, ze jakas bedzie.
http://www.youtube.com/watch?v=fJp9h2vPlRk&feature=player_embedded
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Cóż za szokujący optymizm!