Skip to content

Co maja wspolnego OFE z Zydami?

loslos
edytowano March 2015 w Forum ogólne
Skojarzylo mi sie politycznie niepoprawnie.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.

Komentarz

• Nie wiem. Ale qiz na pewno coś znajdzie
    ;)
  • Do mnie dotarły wieści o jakimś superfunduszu, do którego mają być przetransferowane środki z OFE, a którym ma zarządzać J.K.B. Ale nie wiem, czy to na temat i czy to w ogóle nie jakaś paskudna plotka jest.
  • mniemam ze na pytanie wątkotworcy odpowiedz brzmi: I wobec jednych i wobec drugich zastosowano ostateczne rozwiazanie. W oryginale (to znaczy PO NIEMIECKU) to brzmialo:
    Endlösung.
    No dobra, ale co likwidacja OFE oznacza dla przecietnego miedzyrzeczanina?

"- Przyszedł czas, by powiedzieć Polakom, że muszą się wyrzec swojej polskości" Janusz Palikot, konwersatorium "Dialog i Przyszłość", 10 lutego 2012, Warszawa
  • Pszczelarz
    mniemam ze na pytanie wątkotworcy odpowiedz brzmi: I wobec jednych i wobec drugich zastosowano ostateczne rozwiazanie. W oryginale (to znaczy PO NIEMIECKU) to brzmialo:
    Endlösung.
    Ale to tylko pol odpowiedzi. Bo najpierw pan kanclerz sie zadluzal w zydowskich bankach a potem zrealizowal najpopularniejszy pomysl jaki ma dluznik odnosnie wierzycieli. 70 lat pozniej historia sie powtorzyla jako farsa.
    Koncepcja przyszla mi do glowy, kiedy przeczytalem tekst Vincenta "OFE zadluzaja Polske." Skojarzyl mi sie on z wczesniejszym nieco tekstem "Juden verschuldigen Deutschland" w ktorym stalo, ze Zydzi zadluzaja Niemcy, bo... uwaga! rzad musi sie zadluzac w zydowskich bankach. Uwiodla mnie logika, wiec sie skojarzylo. Ale analogia nie jest taka pelna, bo ten wczesniejszy tekst napisany byl fraktura.
    Pszczelarz
    No dobra, ale co likwidacja OFE oznacza dla przecietnego miedzyrzeczanina?
    Mniejsza gwarancja emerytury. Ze bedzie mala bylo wiadomo wczesniej ale OFE dalwaly szanse, ze jakas bedzie.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Brzost
    Nie wiem. Ale qiz na pewno coś znajdzie
    ;)
    jednym i drugim niewinni goje musieli płacić geld?
  • Czy to dobrze, czy to źle
    http://www.youtube.com/watch?v=fJp9h2vPlRk&feature=player_embedded

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• OFE bez 4 palców?
  • AnnaE
    Czy to dobrze, czy to źle
    http://www.youtube.com/watch?v=fJp9h2vPlRk&feature=player_embedded
    Zwolennicy gospodarki naturalnej zawsze mnie strasznie śmieszą, kiedy zobaczę ich w telewizji lub w necie.

• los
    Mniejsza gwarancja emerytury. Ze bedzie mala bylo wiadomo wczesniej ale OFE dalwaly szanse, ze jakas bedzie.
    To my w ogóle mamy mieć jakieś emerytury?
    Cóż za szokujący optymizm!
    ;)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.