Flądra sześćdziesiąta ósma...
http://www.pismofronda.pl/
Dzień dobry, cześć i czołem,
Pytacie skąd się wziąłem...
No więc, proszę ja Was, kontrkultura dzieje się na Placyqu Zbawiciela czy tam Hipstera, na leżakach, przy rogalikach z Szarloty i wódeczce z Warszawskiej. Kontrkulturą jest Eldo i Bayerfull, kontrkulturę chyba nudzi Gombrowicz (ale kogóż Kronos by nie znudził, poza fanbojami i użytecznymi). Na dokładkę kilku autorów osobnych, którzy niby sami sobie sterami, żeglarzami, okrętami, ale jakoś zaprzyjaźnieni z nami lub z nimi (Wołodźko, Kłopotowski, Lisiewicz). Jak na Flądrę przystało, jest też hamerykański z ducha bojownik z lewactwem Łukasz Adamski.
Taki miks, lekki, łatwy i przyjemny, trochę prowokujący, trochę zabawowy, czy głęboki? Chyba nie, ale może głębię warto przeżywać w chłodnej, kościelnej ławce przede wszystkim, a nie na szpaltach gazet.
IMHO nudą na pierwszy rzut oka nie wieje, ale czy czymś więcej niż prowokacyjną zabawą?
Edytowano w 30.08.2013
Dzień dobry, cześć i czołem,
Pytacie skąd się wziąłem...
No więc, proszę ja Was, kontrkultura dzieje się na Placyqu Zbawiciela czy tam Hipstera, na leżakach, przy rogalikach z Szarloty i wódeczce z Warszawskiej. Kontrkulturą jest Eldo i Bayerfull, kontrkulturę chyba nudzi Gombrowicz (ale kogóż Kronos by nie znudził, poza fanbojami i użytecznymi). Na dokładkę kilku autorów osobnych, którzy niby sami sobie sterami, żeglarzami, okrętami, ale jakoś zaprzyjaźnieni z nami lub z nimi (Wołodźko, Kłopotowski, Lisiewicz). Jak na Flądrę przystało, jest też hamerykański z ducha bojownik z lewactwem Łukasz Adamski.
Taki miks, lekki, łatwy i przyjemny, trochę prowokujący, trochę zabawowy, czy głęboki? Chyba nie, ale może głębię warto przeżywać w chłodnej, kościelnej ławce przede wszystkim, a nie na szpaltach gazet.
IMHO nudą na pierwszy rzut oka nie wieje, ale czy czymś więcej niż prowokacyjną zabawą?
Edytowano w 30.08.2013
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Fronda? Nie, dziękuję. Mam delikatny żołądek.
“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
Autor: "Ars Legis", bo fizycznego autorstwa też nie podali.
część czy też całość
stąd
i wydrukowało? Ale przecież tutaj nie
ma "fizycznego autora".
Akurat centralny problem to sam fakt takiej publikacji - autora podałem tylko po to, żeby Kolega szybciej mógł znaleźć (w kwartalniku albo na portalu).
Ogólnie rzecz biorąc popularyzacja Stowarzyszenia jest mi na rękę, więc nie robię z tego afery (pozwy itd.) - natomiast wydawanie prasy z jawnym naruszaniem praw autorskich przekonuje, żeby takiej prasy nie kupować. Skoro sami biorą teksty za darmo nikogo nie pytając, to za co chcą kasę???
The author has edited this post (w 05.09.2013)
The author has edited this post (w 05.09.2013)
*
*
W piśmie tego nie widziałem, bo - jak pisałem wyżej - "F" kupowałem od początku (czyli od 1994 r.) do "nocy długich banów".
http://www.remedium.gumed.edu.pl/attachment/attachment/16515/Fronda60.pdf
od 200 strony.
*
*