Skip to content

Im bardziej HGW nie będzie tym bardziej HGW będzie

edytowano March 2015 w Forum ogólne
Czyli Ryży Wuj i tak zrobi nam w Warszawie dobsze. Jednym słowem mesedż jasny i klarowny jak sik po skrzynce piwa:
Głosujta ile chceta a my i tak głosy POliczymy, a jeśli się POmylimy licząc to i tak nasze będzie na wieszchOO.
"Nie ićta głosować"
"Głosujta nieważnemi głosami"
"Lemingi nie bOOjta wójta, nasi są przyspawani do koryta"
przekazy idom w świat!!!
PO: premier chce powołać Gronkiewicz-Waltz na komisarza, gdyby ją odwołano
Premier Donald Tusk powiedział na posiedzeniu zarządu PO, że jeśli w referendum zostanie odwołana Hanna Groniewicz-Waltz, to zamierza właśnie ją powołać na komisarza stolicy - poinformowały PAP trzy niezależne źródła we władzach partii.

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”

Komentarz

• Ryzykowny ruch przed przyszłorocznymi wyborami samorządowymi.

"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
  • Ta hucpa byłaby gwoździem do trumny Ryżego i jego bandy. Chiba, że mają gotowy scenariusz utrzymania władzy - zgodny z prawem lub nie.
  • mruk00
    Ta hucpa byłaby gwoździem do trumny Ryżego i jego bandy. Chiba, że mają gotowy scenariusz utrzymania władzy - zgodny z prawem lub nie.
    Gotowy scenariusz albo rozpaczliwe ruchy. Swoją drogą chyba co sprytniejsi stawiają na jego upadek i rozglądają się za szalupą, skoro z zamkniętych spotkań w zaufanym gronie wyciekają takie zajawki. "Trzy niezależne źródła" we władzach to już nie żarty.
    The author has edited this post (w 29.08.2013)
  • A ja zaczynam tak kombinować:
    Czyją człowiekom jest HGW? Ryżego Wuja czy Schetynesku? A może jeszce inny władca marionetek trzyma ją na sznurku?
    Jeśli Ryzego Wuja to taki newsik oznacza że Ryży Wuj się nie boi - wie że mu włos z głowy nie spadnie
    Jeśli Schetynesku to Ryży Wuj kontynuje snanację w PO i rzuca HGW na POżarcie
    Jeśli inni ciągną sznurki HGW to oznacza że jej zadaniem będzie POzamiatać pod dywan co się da i ukryć co jeszcze da się ukraść.
    Co więcej każde przynależeństwo do w/w włascicieli nie wyklucza innych zadań dLA HGW

• Guział ostrzega:
    Czy
    Warszawa
    upodobni się do Kijowa? Burmistrz Ursynowa Piotr Guział ostrzega, że
    plany
    Donalda Tuska powołania Hanny Gronkiewicz-Waltz na komisarza stolicy mogą się skończyć "warszawskim Majdanem". Nawiązał w ten sposób do protestów w Kijowie na przełomie 2004 i 2005 roku, które doprowadziły do pomarańczowej
    rewolucji
    na Ukrainie i odsunięcia od władzy Wiktora Janukowycza.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Hm, a tak BTW zastanawiam się, kto stoi za Guziałem (pomijając fakt, że w rzeczonej kwestii ma rację).
  • Na "Warszawski Majdan" zapewne przyjdzie więcej osób niż do wyborów. Tam nikt nie będzie wymagał warszawskiego meldunku.

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• Brzost
    Gotowy scenariusz albo rozpaczliwe ruchy. Swoją drogą chyba co sprytniejsi stawiają na jego upadek i rozglądają się za szalupą, skoro z zamkniętych spotkań w zaufanym gronie wyciekają takie zajawki. "Trzy niezależne źródła" we władzach to już nie żarty.
    Na rozpaczliwe ruchy jakoś mi to nie wygląda. Niestety. Poza tym denerwuje mnie bardzo wzmożony ruch helikopterów nad Falenicą. Kilka dni temu latał taki gigant nad nami bardzo nisko, robił kółka, trwało to kilka godzin (!) od 6 rano. Wyglądało to jak obława, tylko ciut za długo i bez żadnej policji na ziemi. Od dwóch dni jest spokój. A jak tam nad innymi dzielnicami, a własciwie obrzeżami stolicy?
  • Guział ma poparcie u wszelkiej maści "miłośników", "aktywistów" i "społeczników" warszawskich (tych od ochrony zabytkowych elewacji, buspasów, także jakiegoś narybku intelektualistów zainteresowanych Stolicą), tak mi się zdaje. Czerwone światełko zapala mi się, gdyż albowiem jest lewicowym bon vivantem. Im bliżej referendum, tym coraz więcej w nim Napoleona (na Twitterze zbiera ostatnio cięgi i od lemingów i od moherów).
  • Proszę, oto jak "Głos Rosji" tę sprawę naświetla.
    http://polish.ruvr.ru/2013_08_29/Referendum-strachu/
  • mmaria
    Proszę, oto jak "Głos Rosji" tę sprawę naświetla.
    http://polish.ruvr.ru/2013_08_29/Referendum-strachu/
    Takiego tekstu się nie spodziewałam. Pozytywne zaskoczenie.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Święty Boże! Co się porobiło! Żeby ruskie media mówiły więcej prawdy o Polsce niż "polskie"....koniec świata!!!

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.