Skip to content

Jesienny wzrost cen

edytowano March 2015 w Forum ogólne
W związku z postępującą biedą i ucieczką Polaków z Polski, oraz w związku z najwyzszymi w Europie opłatami na nośniki energii (gaz!) - Ryzy postanowił podnieść koszty utrzymania.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.

Komentarz

• A szczaw? A mirabelki? A szampan? A kawior? A lokomotywy? A ręcznie grawerowane zegarki ze złota? TANIOCHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    sam defityzm i marudzenie sze-życie kuleżanko
    :D

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • Mania, skądeś Ty wytrzasnęła tako tabelke?!
    Ziemniaki po 5 zł? Pewnie dlatego, żebyśmy się za chwilę POcieszali, że tylko po 4,85.
  • mmaria
    Mania, skądeś Ty wytrzasnęła tako tabelke?!
    Ziemniaki po 5 zł? Pewnie dlatego, żebyśmy się za chwilę POcieszali, że tylko po 4,85.
    Zdrożeje wszystko, nie tylko żywność.
    http://www.fakt.pl/zycie-coraz-drozsze-zobacz-co-zdrozeje,artykuly,227500,1.html

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Niech zerknę (bowiem właśnie wróciłem z zakupów w pobliskim Karze-furze;
    ziemniaki (kupiłem na straganie bo to coś w sklepie się do zjedzenia nie nadawało) zetów 3 za kilo
    ogórki K-fur zetów 4,39 za kilo
    jabłka K-fur  (kwaśne jak uśmiech HGW) zetów 2,5 za kilo
    masła nie widziałem od 2007 czyli od ostatniego zakupu na wsi
    produkt masłopodobny w K-furze 5 zetów za 500gr
    kiełbasa jadalna czyli nie z K-fura a z pobliskiego rzeźnika 19zetów za kilo (i to jest tanio!!!)
    chleba nie kupiłem bo ostatnio nie gustuję
    cukier nie cukrzę
    czyli w sumie to tanio to kiedyś było a przyszłość po podwyżce i jeszce już jest
    :)
    The author has edited this post (w 29.08.2013)

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • Ale o so chodzi?
    W 2007 ogłoszono ekonomiczny program peło : "lody będą kręcone".
    Wszyscy w Międzyrzeczu słyaszeli. Większość aprobowała, nawet 3 razy. Więc o co chodzi?

"- Przyszedł czas, by powiedzieć Polakom, że muszą się wyrzec swojej polskości" Janusz Palikot, konwersatorium "Dialog i Przyszłość", 10 lutego 2012, Warszawa
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.