Już dawno nic mnie tak nie rozbawiło
Otuszsz mam lokatora, który wraz z antypatyczną żoną i ładnym bobaskiem mieszkają w moim warszawskim mieszkaniu. Cwaniak i kombinator z gatunku tych, co to z uśmiechem na buzi oferują kupno cegły. Leming z korporacji oblatany w biznesie, kupa wdzięku z przewagą kupy, ale odkryłam to gdy już zamieszkali. Zaoszczędzę Wam opisu sztuczek i nieczystych zachowań z ich strony, bo to historia na dłuższą nowelę. Ostatnio cwaniaczek przegiął pałę, więc siadłam i w nerwach - napisałam do niego maila. Opisałam ich cwaniactwo (na konkretnych przykładach), nieznajomość zasad obowiązujących wśród ludzi przyzwoitych, a na koniec przedstawiłam warunki nie do odrzucenia. I alternatywę: albo się dostosujecie, albo dowidzenia. Ponieważ byłam pewna jaki skutek odniesie ten mail- zadzwoniłam do znajomej pani z agencji nieruchomości, z prośbą, żeby mi znalazła porządnych lokatorów.
Nie minęła godzina jak nadeszła odpowiedź. Cytuję z pamięci: " Bardzo się cieszę, że doszliśmy wreszcie do porozumienia i że sytuacja między nami się wyklarowała i oczyściła. Oczywiście, ze przyjmujemy pani warunki.(......................................) i serdecznie panią pozdrawiam wraz z małżonką i Kubusiem. Spokojnej nocy!"
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
Nie minęła godzina jak nadeszła odpowiedź. Cytuję z pamięci: " Bardzo się cieszę, że doszliśmy wreszcie do porozumienia i że sytuacja między nami się wyklarowała i oczyściła. Oczywiście, ze przyjmujemy pani warunki.(......................................) i serdecznie panią pozdrawiam wraz z małżonką i Kubusiem. Spokojnej nocy!"
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
Mąż machnął ręką na ostatnie niezapłacone 3 miesiące i pozbył się ich.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia