Skip to content

Już dawno nic mnie tak nie rozbawiło

edytowano March 2015 w Forum ogólne
Otuszsz mam lokatora, który wraz z antypatyczną żoną i ładnym bobaskiem mieszkają w moim warszawskim mieszkaniu. Cwaniak i kombinator z gatunku tych, co to z uśmiechem na buzi oferują kupno cegły. Leming z korporacji oblatany w biznesie, kupa wdzięku z przewagą kupy,  ale odkryłam to gdy już zamieszkali. Zaoszczędzę Wam opisu sztuczek i nieczystych zachowań z ich strony, bo to historia na dłuższą nowelę. Ostatnio cwaniaczek przegiął pałę, więc siadłam i w nerwach - napisałam do niego maila. Opisałam ich cwaniactwo (na konkretnych przykładach), nieznajomość zasad obowiązujących wśród ludzi przyzwoitych, a na koniec przedstawiłam warunki nie do odrzucenia. I alternatywę: albo się dostosujecie, albo dowidzenia. Ponieważ byłam pewna jaki skutek odniesie ten mail- zadzwoniłam do znajomej pani z agencji nieruchomości, z prośbą, żeby mi znalazła porządnych lokatorów.
Nie minęła godzina jak nadeszła odpowiedź. Cytuję z pamięci: " Bardzo się cieszę, że doszliśmy wreszcie do porozumienia i że sytuacja między nami się wyklarowała i oczyściła. Oczywiście, ze przyjmujemy pani warunki.(......................................) i serdecznie panią pozdrawiam wraz z małżonką i Kubusiem. Spokojnej nocy!"

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.

Komentarz

• Ale czy koleżanka szanowna przeprosiła za swoje postępowanie? Jeśli nie to koleżanki lokatorzy mają pełną rację czuć się znieważeni i potraktowani że tak powiem nieelegancko
    :D

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • Koniecznie dopisz dalszy ciąg - pewnie za miesiąc.
  • mmaria
    Koniecznie dopisz dalszy ciąg - pewnie za miesiąc.
    Niewiadomo co życie przyniesie. Ale jedna rzecz mnie rozklada na łopatki: tupet. Czyjaś bezczelność i przekonanie, że ja tego nie widzę wprawia mnię w osłupienie. Na szczęście - chwilowe.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Też mieliśmy takich lokatorów przez dwa lata. Krętacz i oszust. O dziwo, żona mu ślepo ufała.
    Mąż machnął ręką na ostatnie niezapłacone 3 miesiące i pozbył się ich.

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.