Europoseł Sonik wypowiada najważniejszą diagnozę polityczną tego roku - ...
Było w roku bodaj 2007 takie głosowanie (nad odrzuceniem poprawek skatolałego, moherowego Senatu do peowskiej ustawy medialnej) że się PO ostatecznie podzieliła na sataniuchów z Tuskiem/liderami na czele i resztę z prowincji - która poprawkę (obowiązek ochrony/respektowania wartości chrześcijańskich przez TVP) z PiSem i Peezelem podtrzymała... gdy podtykałem wyniki głosowania znajomym pod oczy - nie było jednego, który by się nie zreflektował i dokonał takoż-ostatecznego, być może na całe życie wyboru. (Z tamtej - wtedy - ponad 100tki, ostatnio zostało z Gowinem ilu? 40-kilku posłów, gdy głosowano de facto homoadopcję, i trend jest do ogarnięcia - nawet dla najgłupszego) ....2/3 dni temu: poseł Sonik nazywa Gowina "utopistą" - Placforma oto
nie może być partią
(1) wolnorynkową (nie wchodźmy w szczegóły), (2) chrześcijańską - i wizja Gowina to wizja XVIII-wiecznych sekciarzy-protototalitarystów:
http://wpolityce.pl/wydarzenia/60444-sonik-zdradza-kulisy-partyjnych-nominacji-polegaja-glownie-na-tym-ze-rosna-szanse-tego-kto-dluzej-lezy-na-wycieraczce-szefa
- ja wiem, że to nie jest ważna diagnoza (i deklaracja ideowa) dla nas, ale nie myślmy tylko o sobie. Postawmy bliskich przed wyborem. Ci z nas przynajmniej niech to zrobią, którzy mają posłuch, potrafią z ludzi wydobyć - każdą ostatnią krztynę dobra i do niej umiejętnie apelować. (Dementi: nie jestem kibolem Gowina, nie byłbym nawet, gdyby ów w Partii pozostał i po przegranych z PiS wyborach - gdy trzeba będzie coś w Partii zmienić - jeszcze raz spróbował. Bo z gówna już niczego nie ulepisz. Lepiej niech już tworzy tę - chrześcijańsko-hajekowską prawicę, "polskie GOP", będzie miał Jarosław konkurenta "ideowca", który w dodatku aresztowaniom w byłej Partii sprzeciwiał się nie będzie).
"Pisior? Na mój nos on nie będzie długo dyrektorem" -- Donald Tusk
nie może być partią
(1) wolnorynkową (nie wchodźmy w szczegóły), (2) chrześcijańską - i wizja Gowina to wizja XVIII-wiecznych sekciarzy-protototalitarystów:
http://wpolityce.pl/wydarzenia/60444-sonik-zdradza-kulisy-partyjnych-nominacji-polegaja-glownie-na-tym-ze-rosna-szanse-tego-kto-dluzej-lezy-na-wycieraczce-szefa
- ja wiem, że to nie jest ważna diagnoza (i deklaracja ideowa) dla nas, ale nie myślmy tylko o sobie. Postawmy bliskich przed wyborem. Ci z nas przynajmniej niech to zrobią, którzy mają posłuch, potrafią z ludzi wydobyć - każdą ostatnią krztynę dobra i do niej umiejętnie apelować. (Dementi: nie jestem kibolem Gowina, nie byłbym nawet, gdyby ów w Partii pozostał i po przegranych z PiS wyborach - gdy trzeba będzie coś w Partii zmienić - jeszcze raz spróbował. Bo z gówna już niczego nie ulepisz. Lepiej niech już tworzy tę - chrześcijańsko-hajekowską prawicę, "polskie GOP", będzie miał Jarosław konkurenta "ideowca", który w dodatku aresztowaniom w byłej Partii sprzeciwiał się nie będzie).
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
EDIT: No, widzę, że wyszedł mi dezyderat, niech i tak będzie.
The author has edited this post (w 20.08.2013)
“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
takim
wybaczenia - chyba nie muszę przypominać. Ufać nie ma potrzeby.
....No i dobrze by było, żeby nie umykał uwadze sens tego wpisu - który się sprowadza do rybołówstwa... a przy tymże - można sobie trochę folgować, bo zyski są wymierne, podejrzewanie bowiem ludu platformerskiego miast i wsi o jakieś zaawansowane rozważania nad istotą zła, wspólnotowości zwyczajnie ośmiesza. To ludzie dzicy/zdziecinniali - tak ich trzeba traktować, a podasz im
jeden
powód żeby codziennie Piovrę wyklinali - pozostałe sami już znajdą. "Leming" nie wziął się z kosmosu. Nie wszyscy zdemoralizowanymi kurwami się rodzą, umierają.
The author has edited this post (w 21.08.2013)