Skip to content

Pyszny obiadek

edytowano March 2015 w Kulinaria
wczoraj miałam. Trzy wielkie kanie obtoczone w mące i jajku rzucone na trzy patelnie, smazone na oleju. Do tego chlebek z masłem. Cudo!
Ważne: kanie przed usmazeniem powinny poleżeć zanurzone w wodzie. Wyłazi z nich piach i ladnie pęcznieją. Potem kanie należy troche posuszyc na papierowym reczniku.
Chwalonko: nazbierałam już tyle grzybków, że starczy i na Wigilię do pierogów i na zimowe zupki.
Kania, czubajka jadalna musi mieć kołnierzyk pod kapeluszem, cienką nóżkę i piegi na wierzchu.
The author has edited this post (w 04.09.2014)

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.

Komentarz

  • No ba! Musi mieć co kania musi mieć.
    Inaczej to .....sromota!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    “It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

    “I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.