Skip to content

pipra szpinakowa

edytowano March 2015 w Kulinaria
szpinak (np mrozony z Biedronki z 3,95) podgrzewamy na oleju czy oliwie, solimy, pieprzymy, wyciskamy do tego 4,5 ząbków czosnku i po ok 5 minutach dodajemy kostke serka topionego
mieszamy, mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji
w międzyczasie gotuje sie makaron i wuala
łaczymy jedno z drugim i mamy gotowe jedzonko
przygotowanie ok 15 minut, poziom trudnosci - bardzo łatwe, koszt - znikomy, sytośc - duża, satysfakcja - gwarantowana
:)

Boże, użycz mi pogody ducha abym godził się z tym czego nie mogę zmienić, odwagi abym zmieniał to co mogę zmienić i mądrości aby odróżniał jedno od drugiego.

Komentarz

  • Idealne danie na piątek. I nie tylko.

    Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • pewnie
    mozna rozbudować i zastąpic np szpinak pomidorami z puszki, zmiksować
    albo papryką

    Boże, użycz mi pogody ducha abym godził się z tym czego nie mogę zmienić, odwagi abym zmieniał to co mogę zmienić i mądrości aby odróżniał jedno od drugiego.
  • Zamiast serka topionego daję ser pleśniowy (lazur np.). Po zmiksowaniu (wariant 2) idealny, kremowy sos - również na zimno.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.