Ale jaja!
Uczeni ostatnio odkryli, że jajka... są zdrowe. Mało tego, są skarbnicą wszystkich najpotrzebniejszych dla zdrowia substancji i pierwiastków
A ja, prosta baba, przez całe życie kłóciłam sie z różnymi mędrcami, którzy mówili mi o szkodliwości jajczanego cholesterolu i nie bacząc na wszystko karmiłam się jajami, wychodząc z założenia, że nie ma nic zdrowszego od zarodków życia, bo tym są przecież jaja. No i doczekałam sie odkrycia, że 10 jaj tygodniowo to dietetyczne optimum. Poza tym, "odkryto", że najzdrowsze sa jaja na wolno, a gotowane zbyt długo - mniej zdrowe. Chauwa dietetykom, ze doszli do tego, o czym wiedziały nasze babki.
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
A ja, prosta baba, przez całe życie kłóciłam sie z różnymi mędrcami, którzy mówili mi o szkodliwości jajczanego cholesterolu i nie bacząc na wszystko karmiłam się jajami, wychodząc z założenia, że nie ma nic zdrowszego od zarodków życia, bo tym są przecież jaja. No i doczekałam sie odkrycia, że 10 jaj tygodniowo to dietetyczne optimum. Poza tym, "odkryto", że najzdrowsze sa jaja na wolno, a gotowane zbyt długo - mniej zdrowe. Chauwa dietetykom, ze doszli do tego, o czym wiedziały nasze babki.
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Moja kuzynka, szczupła, wysportowana kobieta koło 50-tki, nie obżerająca się ani słodyczami, ani tłuszczem, ma zwężenie naczyń wieńcowych i groziło jej wszczepienie stentów. Poprzestano na leczeniu zachowawczym, a lekarz potwierdził jej podejrzenia, że jej wrogiem nr 1 jest stres.
The author has edited this post (w 21.10.2013)
Wiedziałem że kiedyś dojdzie do rehabilitacji jajek, już parę lat temu zaczęły się pojawiać artykuły odkrywające że w jajkach są substancje zmniejszające ilość złego cholesterolu i wpływające na ten dobry.