W rocznicę śmierci
R.I.P.
+++
The author has edited this post (w 05.02.2014)
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Dr Morelas
W nocy z 3/4 lutego 2013 r. zmarł twórca Księgi ŻRFF i grafik utworzonych na potrzeby naszego Żywego Różańca.
Szlachetny Rycerz, wspaniały zelator, cichy, pokorny i uczynny człowiek.
R.I.P.
+++
The author has edited this post (w 05.02.2014)
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
*
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Boże, użycz mi pogody ducha abym godził się z tym czego nie mogę zmienić, odwagi abym zmieniał to co mogę zmienić i mądrości aby odróżniał jedno od drugiego.
+++
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
*
*
Boże, użycz mi pogody ducha abym godził się z tym czego nie mogę zmienić, odwagi abym zmieniał to co mogę zmienić i mądrości aby odróżniał jedno od drugiego.
A światłość wiekuista niechaj Mu świeci
Na wiek wieków
Niechaj odpoczywa w pokoju
Amen
+++
*
Ps. Przypomnieliście mi znowu człowieka, którego nie znałem osobiście, tylko ze starego FF. A wiadomość o śmierci którego przeszyła mi serce, jakby dotyczyło to osoby bardzo bliskiej... Do zobaczenia Morelasie, po tej lepszej stronie +