Za mojego kolegę
Polecam modlitwom zmarłego Witka. To mój kolega z pracy, wierny towarzysz pracy terenowej na powierzchniach doświadczalnych od Pomorza po góry. Ostatni raz odwiedziłem go w szpitalu na tydzień przed śmiercią. Zmarł na raka w dniu Wniebowzięcia NMP. Wiadomość zastała mnie na Cmentarzu Łyczakowskim, tuż po tym gdy postawiłem znicz wybitnemu leśnikowi, prof. Henrykowi Strzeleckiemu.
Nawiasem mówiąc - uświadomiłem sobie, że przez 25 lat pracy zawodowej dane mi było funkcjonować w niewielkim, ale wspaniałym, rozumiejącym się bez słów, oddanym zespole ludzi co to "jeden za wszystkich, wszyscy za jednego". I właśnie jeden z nas odszedł na zawsze, powiedziałbym: najlepszy z nas. Już nic nie będzie tak jak dotąd.
+++
Nawiasem mówiąc - uświadomiłem sobie, że przez 25 lat pracy zawodowej dane mi było funkcjonować w niewielkim, ale wspaniałym, rozumiejącym się bez słów, oddanym zespole ludzi co to "jeden za wszystkich, wszyscy za jednego". I właśnie jeden z nas odszedł na zawsze, powiedziałbym: najlepszy z nas. Już nic nie będzie tak jak dotąd.
+++
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia