Poproszę za mnie z okazji jutrzejszego wyjazdu w drugą część długiej leśnej delegacji na Ziemie Zachodnie (do końca miesiąca) oraz za moją Małżonkę Tereskę o bezpieczną podróż do (piątek rano) i z (poniedziałek wieczór) Norwegii, z wizytą do naszego średniego dziecka będącego w 9. miesiącu stanu błogosławionego.
Brzost napisal(a): Poproszę za mnie z okazji jutrzejszego wyjazdu w drugą część długiej leśnej delegacji na Ziemie Zachodnie (do końca miesiąca) oraz za moją Małżonkę Tereskę o bezpieczną podróż do (piątek rano) i z (poniedziałek wieczór) Norwegii, z wizytą do naszego średniego dziecka będącego w 9. miesiącu stanu błogosławionego.
No to podzielę się doświadczeniem z dnia wczorajszego. Na cały dzień dla regionu lubuskiego zapowiadano opady. Wybraliśmy sobie trasę objazdową po 8 powierzchniach monitoringowych. I na każdą przyjeżdżaliśmy albo tuż przed deszczem (i/lub burzą), albo tuż po deszczu. Obok przedostatniej (w okolicach Sulechowa) zastaliśmy w lesie połamane i powyrywane z korzeniami drzewa, po burzy, która przeszła kilka godzin wcześniej. Poczułem wdzięczność dla Anioła Stróża, który prowadził nas taką a nie inną trasą i że nie zajechaliśmy tam przed południem. Jeszcze raz Bóg zapłać za modlitwę.
Mój współtowarzysz podróży coś zaczyna słabować. Covida na szczęście niedawno przeszedł, ale inne choroby też się jeszcze zdarzają. Więc poproszę o + za zdrowie Wasyla, bo jeśli się rozłoży, to i cała nasza wyprawa się rozłoży.
Komentarz
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
*
*
*