+++ Wczoraj Nazaret - Bazylika Zwiastowania. Za Erkę +++. Jest tu też tak zwana Kaplica trwogi Marii Panny. Kościół Świętego Józefa. Dzisiaj Góra Błogosławieństw, kościół Prymatu Świętego Piotra, Sanktuarium rozmnożenia chleba, Kafarnaum i jezioro Genazaret oraz Kana Galilejska na koniec z odnową przyrzeczeń małżeńskich. To niesamowite. Piszę krótką relację, ale słowa nie oddadzą tych przeżyć w pełni. Jeszcze raz za Was +++
12 listopada. Msza u maronitów w Betlejem za Piotrka w 13-tą rocznicę odejścia do Pana i za moja mamę w 12-tą rocznicę. I Bazylika Narodzenia i Grota Mleczna - Sanktuarium gdzie żyła Mała Arabka - Święta Miriam. +++
Dziękuję za wsparcie modlitewne w czasie mojej pielgrzymki do Ziemi Świętej. Wróciłem szczęśliwie. Wyprawa przerosła moje oczekiwania tak pod względem duchowym jak i poznawczym. Będę teraz porządkował swoją relację i dokumentację fotograficzną. Ta ostatnia niepełna bo jednak najważniejsze było pielgrzymowanie więc nie pstrykałem w czasie mszy i nabożeństw, Drogi Krzyżowej itp. Polecam się zmobilizować i jeździć. Ja, jak Bóg da, pojadę ponownie za kilka lat. Oczywiście jest to spory wydatek ale chyba do zniesienia dla większości. Pamiętałem o Was w miejscach świętych. +++
Komentarz
+
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Wczoraj Nazaret - Bazylika Zwiastowania. Za Erkę +++. Jest tu też tak zwana Kaplica trwogi Marii Panny.
Kościół Świętego Józefa.
Dzisiaj Góra Błogosławieństw, kościół Prymatu Świętego Piotra, Sanktuarium rozmnożenia chleba, Kafarnaum i jezioro Genazaret oraz Kana Galilejska na koniec z odnową przyrzeczeń małżeńskich.
To niesamowite. Piszę krótką relację, ale słowa nie oddadzą tych przeżyć w pełni.
Jeszcze raz za Was +++
Można opisać podróż, trudno opisać pielgrzymowanie
+
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
*
+++
*
*
+
z podziękowaniem (i dla Was za modlitwe) za szczęśliwy powrót
+++
*
+++
+
*
+