Raport o stanie państwa - jak najszybciej po ewentualnym sformowaniu rządu
Czytam sobie właśnie jak platfusy z zedezelem na ostatniej prostej rabują i opylają wszystko co tylko na drzewo nie ucieka i myślę sobie, że bez pokazania narodowi jak gołą ma dupę na wejściu nie ma co nawet zaczynać.
Mam nadzieję, że ktoś już pracuje nad raportem, w którym będzie wszystko: ile co było warte, za ile poszło, i w miarę możliwości kto i ile wziął za to w łapę. Totalny populizm 24 godziny na dobę w odzyskanym telewizorze, nie ma innej drogi.
Mam nadzieję, że ktoś już pracuje nad raportem, w którym będzie wszystko: ile co było warte, za ile poszło, i w miarę możliwości kto i ile wziął za to w łapę. Totalny populizm 24 godziny na dobę w odzyskanym telewizorze, nie ma innej drogi.
Otagowano:
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Indolencja, samouwielbienie i spychotechnika tudzież strategia "maniana". Każdy dzień zwłoki, każdy dzień odpuszczenia to krok w stronę klęski. Oni, jeśli przegrają, nie odpuszczą. Wprost przeciwnie. Z bram samego piekła podniosą jazgot aby zagłuszyć prawdę.
Póbowałem oszacować średnią i wychodzi mi że zostaliśmy okradzeni na 2-3 biliony, z czego 60-70% wypłayneło poza granice kraju
I na koniec klasyk polityki choć duchownym nominalnie był. PiS winien się strzec tych słów i nigdy o nich nie zapominać: "Boże, strzeż mnie od przyjaciół, z wrogami poradzę sobie sam."
Ale nic to teraz też jest dobra pora na:
Nie wiem, nie sięgam pamięcią tak daleko (do FF) bo ciotka skleroza ciągle wpada do mnie, ale Rafał to częsty komĘtator esteta rzec się chciałoby z poprzedniej Excathedra. Dobrze że jest, bowiem i tu teraz mamy forum!
W moim przekonaniu sporą zasługę w wykorzystaniu tych zmian dla dobra Polski i z korzyścią dla wygranej PiS mają dziennikarze i publicyści okreslani jako niezależni w tym wspomniany wyżej RAZ, Warzecha i wielu nie wspomnianych. Moim zdaniem nie ma sensu odsądzanie ich od czci i wiary za wyimaginowane nieprawomyslności. Nie ma tez sensu potepianie ich w czambuł nawet za rzeczywiste drobne wpadki, błedy i słabostki. Tak więc, jak od dawna, staję w ich obronie i sprzeciwiam sie uznawaniu ich za wrogów PiS. Jesli kto ma co przeciw nim niech to artykułuje, ale bez generalizacji i ataków personalnych. Wrzucanie ich do jednego worka z Lisem czy Olejnik jest nieuzasadnione, niesprawiedliwe jesli wręcz nie niegodziwe.
Reszta to didaskalia
Raczej się boję, że PiS na wszelki wypadek postara się być np. pluralistyczny, czy tym podobne brednie.
Swoją drogą jak łatwo się przyzwyczailiśmy do myśli, że jednak PiS wygra te wybory:)
1. Dominaję libertyństwa i lewactwa - to niestety będzie bardzo trudne. Bo niestety nawet całkiem rozsądni ludzie uważają, że libertynizm w TV jest rzeczą naturalną, a "bogoojczyźnianość" (często w bardzo szerokim rozumieniu) to obciach i żenada.
2. Wścieklicę antyPisową. Tu może być lepiaj. Proszę zwrócić uwagę, że np Polsat w zasadzie w tym nie uczestniczy, co do TVN-u to nie ma jasności ile w ich PiSofobi jest inercji a ile swiadomego utrzymywania kursu. W TVP wiele będzie zależało od ogólnej koniunktury. W prasie i sieci nie jest żle - GW i pochodne na szcześćie nia mają już monopolu na "rząd dusz". Co do radia to też jest róznie. Z publicznych to I i II w zasadzie są "nieżyczliwie obojętne". Problemem jest "Trujka" - między innymi dlatego, że ma wielką siłę oddziaływania. Z kolei w rozgłościach lokalnych mszczą sie zaniedbania z lat 2005-2007, oraz dokonane potem POwskie czystki. Prywatne rozgłośnie w rodzaju RMF czy Zetki w zasadzie stały się już przystawkami do różnych teleloterii, a ich oddziaływanie na postrzeganie świata słuchaczy ogranicza się do wskazywania co jest a co nie jest "obciachem".