Skip to content

SKOK na kasę...

Pamiętacie aferę PZ SKOK z Wrocławia „skręconą” przez Platformę Obywatelską w 2009 roku? Na pewno nie, a szkoda. Wtedy kontroli nad systemem SKOK nie sprawowała Komisja Nadzoru Finansowego lecz Kasa Krajowa, która nie dopuściła do wycieku pieniędzy, a winnych wsadziła za kartki.
http://wgospodarce.pl/informacje/20654-wyborcza-manipulacja-skok-czyli-afera-z-poparciem-premiera
«1

Komentarz

• problem z linkiem do nikąd.....
  • Ile KK daje za podżeganie do zaburzenia płynności systemu finansowego kraju przez powielanie fałszywych plotek? Jak nie daje, powinien dawać.
  • loslos
    edytowano July 2015
    Ja dla nich wszystkich mam jedną karę - infamię czyli detalicznie: zakaz kontaktu z polskim językiem i zakaz kontaktu z polską ziemią, tak za życia jak po śmierci.

Zabaczcie jak humanitarny jestem - na Zachodzie w takich okolicznościach tradycją jest wieszanie, topienie i ćwiartowanie a na Wschodzie palik.
  • Dobrze, że i jest reakcja. Te szczurki POkładowe i szambonurki nie mogę czuć się całkowicie bezkarni: W związku z nieprawdziwymi i godzącymi w dobre imię spółdzielczych kas oszczędnościowo-kredytowych wypowiedziami Mateusza Szczurka i Joanny Muchy Krajowa SKOK zmuszona została do przygotowania pozwów sądowych przeciwko ministrowi finansów oraz politykowi Platformy Obywatelskiej
    wpolityce.pl/gospodarka/260507-brudna-kampania-partii-rzadzacej-kasa-krajowa-skok-szykuje-pozwy-przeciwko-ministrowi-finansow-i-politykowi-po
  • Dobrze, że i jest reakcja. Te szczurki POkładowe i szambonurki nie mogę czuć się całkowicie bezkarni: W związku z nieprawdziwymi i godzącymi w dobre imię spółdzielczych kas oszczędnościowo-kredytowych wypowiedziami Mateusza Szczurka i Joanny Muchy Krajowa SKOK zmuszona została do przygotowania pozwów sądowych przeciwko ministrowi finansów oraz politykowi Platformy Obywatelskiej
    Niestety czarnym PR-em jest ten problem, że rzucane łajno szybko się przykleja, a potem trudno sytuację odkrecić. Zwłaszcza kiedy procesy toczą się latami. Co gorzej, jeżeli minister ostrzega, że jakiś podmiot na rynku finansowym może mieć kłopoty, to są duże szanse, że będzie to samospełniająca się przepowiednia...
  • Oni właśnie na to liczą, żeby okazała się to samosprawdzająca przepowiednia.
  • Sondaże muszą być naprawdę fatalne dla PO, bo ta zabawa to jest rosyjska ruletka. Wóz albo przewóz - na jesień albo krysza, albo kryminał dla każdego z tych złotoustych za podważanie stabilności gospodarczej państwa.
  • Dokładnie, to jest wojna. I tutaj nie ma miejsca i czasu na dzielenie włosa i marszczenie noska oraz bułkie przez bibułkie. To są warunki frontowe i nie ma zlituj
  • Sondaże muszą być naprawdę fatalne dla PO, bo ta zabawa to jest rosyjska ruletka. Wóz albo przewóz - na jesień albo krysza, albo kryminał dla każdego z tych złotoustych za podważanie stabilności gospodarczej państwa.
    Ja bym optował za sądem ludowym.
  • edytowano July 2015
    Podobno kiedys taki się odbył. Niestety wtedy, lud udekorował KrakPrzed jedynie portretami, jak to w obyczaju dekoratorskim tenczasu bywało. Teraz nawet w najoptymistyczniejszej z optymistycznych wersji wydażeń nie sądzę że będzie inaczej. Ech ta konserwa w dekorowaniu.......
  • edytowano July 2015
    Nu niestety Szanowny losie, ale zdecydowanie na terytorium pomiędzy Odrą a Bugiem nie ma klimatu na ozdabianie przydrożnych drzew, lub przyulicznych latarń. Również wręczanie konopnych krawatiek dość słabo przyjęło się tutaj. Nad czym niezmiennie ubolewam, bowiem jak Waszmości wiadomo duszę jakobińską raczej mam. A jakobinizm jest przeciwieństwem sarmackiej mniłości obopólnej, mniodu wybaczenia i Acedii
  • Słuchałem niedawno jednego pana w Radiu Wnet i ciekawy temat poruszył. Otóż po tym jak Skok Wołomin dostał z Bankowego Funduszu Gwarancyjnego tych parę miliardów złotych do SKOK-u wlazł syndyk i zasadniczo jest jak kiedyś mówił któryś z bankowców uratowany przed upadłością: jakieś kwoty wpływają, jakieś wypływają, nikt tego dokładnie nie liczy. Tak więc prawdziwy wałek w SKOK-u Wołomin to się chyba właśnie teraz dzieje.
  • A p. Piotr P. ma niezły ubaw i liczy dni do odzyskania wolności (jeśli w ogóle siedzi).
  • Wiadomo ile wpływa z kredytów udzielonych przez SKOK Wołomin, i faktycznie usiłuje się tam zrobić niezły wałek, co było już opisane
  • a ja nie jestem za sądem ludowym, tylko za normalnym skazaniem, z odpowiednią surowością oczywiście ale normalnym trybem. Inaczej nigdy nie będziemy mieli normalnego państwa, jeśli takie rzeczy musi lud załatwiać.
    Co mi z tego że winnego przejedzie dajmy na to ciężarówka ze żwirem, albo lud się skrzyknie i ozdobi gałęzie - znaczy to nic więcej niż tylko to że system nadal nie działa.
    A ja jestem za naprawą systemu.
  • Kulega jest systemowcem-sanatorem, ja natomiast anty-systemowcem. Kulega chce uzdrawiać patronacko-klientelistyczny system III RP zwany POmunizmem, a ja chcę jego zrównania z ziemią aż do fundamentów i wypalenia gorącym żelazem wszelakich śladów, które pozostawił on na ziemi. To jest ta estetyczna różnica
  • Świetnie. A konkretnie?
    Kolega jest za likwidacją sądów?
  • Obecny wymiar (nie)sprawiedliwości, do szpiku swojego kośćca zgniły, przeżarty korupcją, arogancją sitwy korporacyjnej i postkomunistycznymi układami oraz zależnościami jest jednym z głównych fundamentów tegoż systemu. Tak więc w tym przypadku wypalać należy z dużą starannością i systematycznością. A następnie odbudować nowy wymiar sprawiedliwości, taki jakiego chcemy i na jaki zasługuje europejskie państwo
  • Ja jestem za likwidacją sędziów. Sądy mogą zostać.
  • Sady mogą zostać.
  • no tak, ale to jest właśnie to naprawianie systemu o którym mówimy.
    System, owszem, wymaga poprawek (sporych), natomiast ludzie są kompletnie do wymiany, zgoda. I to jest to o czym mówiłem poprzednio - wolałbym aby nie było samosądów, tylko sprawiedliwe sądy. Czyli naprawa systemu.
    To oczywiste że nie da sie naprawić systemu używając do tego ludzi, którzy ten system psują.
  • No prosz, a pani prof. Płatek zapewniała dzis w tok-efemie, że sędziowie sa niezawiśli i system jest ok. I bardzo źle jest gdy politycy ingrerują w ten system :-SS
  • Ma pani psor pełną rację, Maniu. Sędziowie w III RP są niezawiśli, bo jeszcze żaden z nich nie zawisnął
  • n.............. I to jest to o czym mówiłem poprzednio - wolałbym aby nie było samosądów, tylko sprawiedliwe sądy. Czyli naprawa systemu.
    To oczywiste że nie da sie naprawić systemu używając do tego ludzi, którzy ten system psują.
    Wybory, wybory, wybory

Co wybrać: samosąd czy skorumpowany sąd? Sam nie wiem..........

• Jaka jest radość ze skorumpowanego sądu? A głową na pice można wesoło pomachać.
  • a powieszoną na latarni sympatycznie pohuśtać.
  • A na Trwam TV właśnie skończył się bardzo ciekawy reportaż na temat OPERACJI WOŁOMIN. Wszystkich zachęcam do obejrzenia.
  • Sędzia Milewski był bardzo niezawisły, nie wynagał nacisków, wystarczały sugestie telefoniczne.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.