Skip to content

Cześć i chwała Bohaterom!

2»

Komentarz

• Szczecin
    image
    image
  • Gdy 10-15 lat temu się zatrzymywałem patrzono na mnie jak na dziwadło
  • Mam wrażenie, że coś się jednak zmienia na lepsze - że się robi coś w rodzaju mody na patriotyzm. Kilka lat temu czegoś takiego nie było. Strasznie mnie to cieszy, może jednak z Bożą pomocą zawrócimy z tej drogi wiodącej w stronę przepaści..? :)
  • ze stron, na ktore wchodze Zychowitz jest tylko na Bibule.
    "Polonia Christiana" tez za Powstaniem nie przepada ale Zychowitza tam dzis jednak nie widzialam.
    to tez dobry znak.
  • Mam wrażenie, że coś się jednak zmienia na lepsze - że się robi coś w rodzaju mody na patriotyzm. Kilka lat temu czegoś takiego nie było. Strasznie mnie to cieszy, może jednak z Bożą pomocą zawrócimy z tej drogi wiodącej w stronę przepaści..? :)
    Lech Kaczyński -> Muzeum PW -> film "Miasto"
  • Młode pokolenia będą szukały wartości grupy w której się urodziły. I je znajdą, właściwie znajdują już. Mają wywalone na kompleksy rodziców, chcą czuć się wartościowi, być członkiem społeczności z wielką historią. To jest naturalne. Są też bez nawisu.

JORGE>

• Młode pokolenia będą szukały wartości grupy w której się urodziły. I je znajdą, właściwie znajdują już. Mają wywalone na kompleksy rodziców, chcą czuć się wartościowi, być członkiem społeczności z wielką historią. To jest naturalne. Są też bez nawisu.

JORGE>

i teraz pomysl co Maja zrobic mlode pokolenia Niemcow czy Angoli oraz innych Holendrow.
    a my mamy naszych Powstancow!
    to co zrobili oni jest o wiele glebsze niz to co robili z nami Komuchy po wojnie bo takiej ofiary zadne zlo nie zdezawuuje.

• wulkan:)
  • edytowano August 2015
    Wiem, ze łatwo to mówić mnie, której Pan Bóg oszczędził ponoszenia aż takiej ofiary, ofiary z siebie, ale najsilniejszym uczuciem, które wywołuje u mnie hasło "Powstanie Warszawskie" - jest uczucie dumy. Dumy z przynalezności do narodu Bohaterów. Myslę, że młodzież odbiera to podobnie.
  • edytowano August 2015
    moje powstańce:

image

image

Kotwice żonka markierem nanizała :-)
  • Pół wieku okupacji sowieckiej i ćwierć pod rządami Żydów straszliwie poorało naszą mentalność, zupełnie pozbawieni jesteśmy szacunku do samych siebie. W najgorszym stanie są rodziny upaprane w komunizm, tam samoupodlenie funkcjonuje od bardzo dawna, ale powiedzmy sobie szczerze, 26 lat niszczenia naszej historii, wprowadzania w kompleksy, odbiły się też i na naszej mentalności. Czego nie dali rady zrobić Sowieci, bez problemu wykonał Adaś, Rapaczyńska, z wieloma kolegami.

Młodzi mogą pójść swoją drogą. Nie znali komuny, a i siła rażenia Żydów spadła, czas leci nieubłaganie.

JORGE>

• Zobaczcie: http://vod.gazetapolska.pl/10714-esencja-nastroju-spolecznego
    Do Kopacz: "kłamczucha", do PEAD: "pan prezydent kochany". Cudne. :D
  • Oho, widzę że nasz Horhe śladem szurii z JBPP z różnych odmętów forumkowych zachorował na żydożerstwo. No, to jest jakaś nowa jakość... :-@
  • edytowano August 2015
    Warszawa, Gocław
    image
  • edytowano August 2015
    W tym aspekcie Eden nic się nie zmieniło. Ja tylko rzadko piszę w tym tonie, bo i po co ? Od zawsze obwiniam Żydów polskich za intencjonalne wprowadzenie nas w kompleksy, wykrzywienie historii i rozwalenie autorytetu Kościoła. Adam Michnik przecież sam mówił, że dla niego wizja katolickiej, neoendeckiej Polski (cokolwiek przez to rozumie) to najgorszy z możliwych scenariuszy, horror. Nigdy do niego nie dopuścili.

JORGE>
  • edytowano August 2015
    Piękne zdjęcie z cyklu: obraz wart więcej niż tysiąc słów. :)
  • Wyciska łzy. .. chyba najbardziej nazwanie dobra dobrem a zła złem
  • moje powstańce:
    To Sarmato możesz być dumny z tych swoich powstańców. Świetne chłopaki!
    Przy okazji, cieszę się, że już jesteś i zapraszam do wątku o piffku:)

• @sarmata1.2 Świetne chłopaki i zdjęcia! :)
  • W tym aspekcie Eden nic się nie zmieniło. Ja tylko rzadko piszę w tym tonie, bo i po co ? Od zawsze obwiniam Żydów polskich za intencjonalne wprowadzenie nas w kompleksy,

JORGE>
    Pedagigika wstydu się to nazywa. Baaardzo skuteczne narzędzie socjotechniczne do kneblowania i cenzurowania obywateli.
  • Piękne :)
  • na Powązkach
    image
  • Rondo Radosława

image
  • Byłem o 17 w śródmieściu, potem na Powązkach, potem na placu. Koncert był świetny. Czasami głos się łamał. Wspaniałe przeżycie, wielka moc
  • A syreny NIE wyły w niemal całej Warszawie.
    http://niezalezna.pl/69560-skandal-w-godzine-w-czesc-warszawskich-syren-nie-zawyla-zaniedbanie-czy-awaria
    Przepraszam, że zakłócam podniosły wątek, ale to naprawdę skandal, a jedyne co cieszy, to że tak wielu warszawiaków ten fakt odnotowało.
  • image

Różyczka Goździewska - 8-letnia sanitariuszka. Przeżyła Powstanie, zmarła we Francji w 1989 r.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.