Mam wrażenie, że coś się jednak zmienia na lepsze - że się robi coś w rodzaju mody na patriotyzm. Kilka lat temu czegoś takiego nie było. Strasznie mnie to cieszy, może jednak z Bożą pomocą zawrócimy z tej drogi wiodącej w stronę przepaści..?
ze stron, na ktore wchodze Zychowitz jest tylko na Bibule. "Polonia Christiana" tez za Powstaniem nie przepada ale Zychowitza tam dzis jednak nie widzialam. to tez dobry znak.
Mam wrażenie, że coś się jednak zmienia na lepsze - że się robi coś w rodzaju mody na patriotyzm. Kilka lat temu czegoś takiego nie było. Strasznie mnie to cieszy, może jednak z Bożą pomocą zawrócimy z tej drogi wiodącej w stronę przepaści..?
Młode pokolenia będą szukały wartości grupy w której się urodziły. I je znajdą, właściwie znajdują już. Mają wywalone na kompleksy rodziców, chcą czuć się wartościowi, być członkiem społeczności z wielką historią. To jest naturalne. Są też bez nawisu.
Młode pokolenia będą szukały wartości grupy w której się urodziły. I je znajdą, właściwie znajdują już. Mają wywalone na kompleksy rodziców, chcą czuć się wartościowi, być członkiem społeczności z wielką historią. To jest naturalne. Są też bez nawisu.
JORGE>
i teraz pomysl co Maja zrobic mlode pokolenia Niemcow czy Angoli oraz innych Holendrow. a my mamy naszych Powstancow! to co zrobili oni jest o wiele glebsze niz to co robili z nami Komuchy po wojnie bo takiej ofiary zadne zlo nie zdezawuuje.
Wiem, ze łatwo to mówić mnie, której Pan Bóg oszczędził ponoszenia aż takiej ofiary, ofiary z siebie, ale najsilniejszym uczuciem, które wywołuje u mnie hasło "Powstanie Warszawskie" - jest uczucie dumy. Dumy z przynalezności do narodu Bohaterów. Myslę, że młodzież odbiera to podobnie.
Pół wieku okupacji sowieckiej i ćwierć pod rządami Żydów straszliwie poorało naszą mentalność, zupełnie pozbawieni jesteśmy szacunku do samych siebie. W najgorszym stanie są rodziny upaprane w komunizm, tam samoupodlenie funkcjonuje od bardzo dawna, ale powiedzmy sobie szczerze, 26 lat niszczenia naszej historii, wprowadzania w kompleksy, odbiły się też i na naszej mentalności. Czego nie dali rady zrobić Sowieci, bez problemu wykonał Adaś, Rapaczyńska, z wieloma kolegami.
Młodzi mogą pójść swoją drogą. Nie znali komuny, a i siła rażenia Żydów spadła, czas leci nieubłaganie.
W tym aspekcie Eden nic się nie zmieniło. Ja tylko rzadko piszę w tym tonie, bo i po co ? Od zawsze obwiniam Żydów polskich za intencjonalne wprowadzenie nas w kompleksy, wykrzywienie historii i rozwalenie autorytetu Kościoła. Adam Michnik przecież sam mówił, że dla niego wizja katolickiej, neoendeckiej Polski (cokolwiek przez to rozumie) to najgorszy z możliwych scenariuszy, horror. Nigdy do niego nie dopuścili.
W tym aspekcie Eden nic się nie zmieniło. Ja tylko rzadko piszę w tym tonie, bo i po co ? Od zawsze obwiniam Żydów polskich za intencjonalne wprowadzenie nas w kompleksy,
JORGE>
Pedagigika wstydu się to nazywa. Baaardzo skuteczne narzędzie socjotechniczne do kneblowania i cenzurowania obywateli.
Komentarz
"Polonia Christiana" tez za Powstaniem nie przepada ale Zychowitza tam dzis jednak nie widzialam.
to tez dobry znak.
JORGE>
a my mamy naszych Powstancow!
to co zrobili oni jest o wiele glebsze niz to co robili z nami Komuchy po wojnie bo takiej ofiary zadne zlo nie zdezawuuje.
Kotwice żonka markierem nanizała :-)
Młodzi mogą pójść swoją drogą. Nie znali komuny, a i siła rażenia Żydów spadła, czas leci nieubłaganie.
JORGE>
Do Kopacz: "kłamczucha", do PEAD: "pan prezydent kochany". Cudne.
JORGE>
Przy okazji, cieszę się, że już jesteś i zapraszam do wątku o piffku:)
http://niezalezna.pl/69560-skandal-w-godzine-w-czesc-warszawskich-syren-nie-zawyla-zaniedbanie-czy-awaria
Przepraszam, że zakłócam podniosły wątek, ale to naprawdę skandal, a jedyne co cieszy, to że tak wielu warszawiaków ten fakt odnotowało.
Różyczka Goździewska - 8-letnia sanitariuszka. Przeżyła Powstanie, zmarła we Francji w 1989 r.