Skip to content

Wy(WSI)kopki 06.08.2015

edytowano March 2015 w Forum ogólne
Marzy mnię się porządna inwentaryzacja i foto/filmodokumentacja Belwederu po wyprowadzce najeźdźców z Budy Ruskiej.

A gdyby taka dokumentacja trafiła anonimowo do jakiegoś brukowca... Mniam.

Komentarz

• "Superak" czeka....
  • Zatem do biegu...
  • edytowano August 2015
    Ajm efrejd, że to jest w stylu Dudy, niestety. .

Edit: miało być: "NIE jest".
  • Pierwsze co, niech szukają Aneksu. Nie będzie, to pod TS WSIoka stawiać na jesień
  • ...gotowi...

Tak jak myślałem, Gajowy zamierza zostawić po sobie rumowisko, przynajmniej w kasie.
  • Zamierza? Raczej zostawił.

PO nas POtop i POżoga
  • PO nas POtop i POżoga
    Jenerał Pożoga wiecznie żywy!
  • edytowano August 2015
    Wydatki PBK:
    image
    W necie jest tego więcej
  • Zamierza? Raczej zostawił.

PO nas POtop i POżoga
    Generał POżoga

:-B
  • edytowano August 2015
    ad wydatki PBK na grafiki

to wychodzi 320 zł (druk + oprawa) za sztukę
    nie jest to wcale dużo przy niewielkiej ilości, oraz nie wiadomo co to za papier i ramka.

bez kontekstu i specyfikacji - samo zestawienie niewiele mówi.
  • ... start! :)
  • Te miny mówią wszystko. Ledwo skrywana głęboka POgarda i nienawiść (Szalony Stefan niemalże eksplodował). Będzie ostrzał i frontalny atak na PADa od samego początku, dokładnie tak samo jak było ze śp. Lechem Kaczyńskim
  • Te miny mówią wszystko. Ledwo skrywana głęboka POgarda i nienawiść (Szalony Stefan niemalże eksplodował). Będzie ostrzał i frontalny atak na PADa od samego początku, dokładnie tak samo jak było ze śp. Lechem Kaczyńskim
    Tylko ja mam jednak takie wrażenie, że Duda jest medialnie dużo sprytniejszy od LK.
    To dobrze. Nie bałem się, że go zabiją, bałem się, że go skorumpują. Teraz będzie trudniej.
    Czy był na sali jakiś ekspert od mowy ciała? Jak Kaczor wręczał nominację ryżemu, w rozmaitych merdiach pojawiło się ich paru.
  • Chyba do towarzycha powoli dociera, że nie będą mieli z Andrzejkiem łatwo. Oj, nie.
    Tyle, że już nie wszyscy wierzą TVN, "GazWyb" i Tok FM.

Zbyt dużo cały czas wierzy, zbyt dużo

Zbyt dużo cały czas wierzy, zbyt dużo
    Dziś w pracy bardzo mile zaskoczyli mnie młodzi współpracownicy. Słuchaliśmy orędzia nowego Prezydenta, gdy ozwała się paniusia, której mąż pracował/uje u Komorova w kancelarii: "Co ten Duda obiecuje! Nic nie spełni! Pieniędzy nie ma w budżecie!". I dalej w tym stylu.
    I wówczas odezwał się pierwszy młody: "Co pani pieprzy! Duda dziś obejmuje urząd i trzeba mu ZAUFAĆ! A Bronek 5 lat przebimbał pod żyrandolem!".
    Potem druga młoda: "A pani odpowiada zapieprz do 67 lat?! A pani odpowiada VAT na 23%?! Bo w Niemczech jest 17%!".
    I na końcu trzeci młody: "Ja panią rozumiem, jak pani mąż straci pracę w wieku 48 lat, to jak Kopaczowa będzie premierem, to już pracy nie dostanie. I to pani będzie musiała pracować na 2 etaty żeby utrzymać rodzinę. No cóż, gdy Duda będzie prezydentem, a Szydło premierem, to może wprowadzą wreszcie ten program + 50".

• Tanio, tanio, tanio sprzedam odwagę grupową na pęczki.
  • edytowano August 2015
    fatuswombatus:

Tanio, tanio, tanio sprzedam odwagę grupową na pęczki.
    Powiem "odwaga grupowa" w opowiadaniu się za zwycięzcą w zasadzie nie OK. Ale druga strona nie miała takich oporów i niezobowiązujące charkanie na PiS było traktowane jako zachowanie normalne - pisałem o tym w innym wątku.

• Osobiście trzniam takich "bohaterOOf" bez rozważania z kim są odważni i przeciwko komu.
  • Rzeczywiście bardzo zdewaluowała się nam odwaga cywilna po 25 maja, oj bardzo. A ilu zawróconych się nagle ujawniło...
  • edytowano August 2015
    fatuswobatus
    Osobiście trzniam takich "bohaterOOf" bez rozważania z kim są odważni i przeciwko komu.

EdenRzeczywiście bardzo zdewaluowała się nam odwaga cywilna po 25 maja, oj bardzo. A ilu zawróconych się nagle ujawniło...
    Peem tak. Ja też o takich gierojach nie mam dobrego zdania i - cytując koleżankę - "nie powierzyłbym im nawet zużytej pieluchy". Mimo to, fakt, że walą w PO mnie cieszy. Między innymi dlatego, że jest to element "ogólnego przekazu".
    Trzeba, też pamiętać, że PO i ich akolici przez ostatnie lata skutecznie podnosili cenę cywilnej odwagi. Wiem bo znam kilka osób, które zapłaciły...
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.