Ser oscypek kroimy na plastry, selera obieramy i też kroimy na plastry. Wszystko obtaczamy w jajku i bułce tartej, smażymy i spożywamy, można z sałatką np. z rzepy.
Przepis paluszki lizać. Jeśli kto lubi selera. Ja lubię okrutnie. Oscypka też. Ale osobno seler a osobno oscypek, czy jakoś je zespawać i razem obsmażyć? Seler surowy czy obgotowany z lekka? Uprasza się o konkrety
Seler surowy, choć są tacy co lubią podgotować. Smażyć osobno ser a osobno seler, bo ser się szybciej smaży. Na talerzu są nie do odróżnienia, co do posiłku dodaje element zaskoczenia kulinarnego.
France smażom camembera i podają z borówką vel żurawiną tudzież inną konfitOOrą słodką a cierpką. A my oscypek, bo nasz Ale selera to ja tylko w surówce ...... Znaczy się mówimy o korzeniu nie łodygach?
Na upał dobra jest też zupa wiśniowa z makaronkiem zabielona śmietaną 30%. Oczywiście- na zimno. Jadłam ją przez 3 dni i nicanic mi nie zbrzydła. Makaron, oczywiście, trzymamy oddzielnie, nie w zupie.
Wiśnie zawsze są dobre. Pod każdą postacią. A najbardziej po postącia zalkoholizowaną
Hehe, to największa przygoda alkoholowa mojej Mamy. Miała chyba 5 lat jak najadła sie wiśni wyrzuconych przez Babcię z gąsiora, w którym nastawiała nalewkę, ale to nie wszystko, bo temy wisniamy objadły sie też babcine kury i tez się upiły .
France smażom camembera i podają z borówką vel żurawiną tudzież inną konfitOOrą słodką a cierpką. A my oscypek, bo nasz Ale selera to ja tylko w surówce ...... Znaczy się mówimy o korzeniu nie łodygach?
Komentarz
Uprasza się o konkrety
Smak zaskakujący.