Skip to content

Dlaczego ZL i SLD na powrót atakują PiS?

edytowano March 2015 w Forum ogólne
SLD miał okres, gdy mocno dystansował się od PO i zachowywał względny spokój wobec PiS.
Teraz to się wyraźnie zmieniło, walą w Prezydenta i PiS na całego. Dlaczego?
Wydaje się, że walczą z PO o ten sam elektorat, zwłaszcza od powołania koalicji ZL, która ma bardziej libertyńskie oblicze, od samego SLD, bliskie aktualnie głównemu nurtowi w PO. Powinni zatem walczyć z PO?
Czy dopuszczenie do jakiegoś tam współdecydowania przez palikociarnię i innych różowo-zielonych aż tak bardzo zakłóciło równowagę pomiędzy racjonalizmem (oportunizmem) a bolszewickim szałem w tym środowisku?

Komentarz

• Rozpaczliwie szukają jakiegoś leitmotivu, który dałby im osiągnięcie progu wyborczego (bo na więcej nie ma co liczyć, nie ma takiego dopalacza, po którym mógłby roić się jakiś lepszy wynik). A że nie mają żadnej koncepcji, to taki masz efekt.

Jeśli p. Joński czyta tut. forumek, to dam darmową poradę: walenie w PiS nic nie da. Platforma i tak robi to lepiej, a na podróbkę partii obciachu nie zagłosuje naprawdę nikt.
  • SLD-uchy grają na utrzymanie poparcia starych komuchów, ktorzy organicznie nienawidzą Kościoła i Polskości, a od pewnego czasu skutecznie zagospodarowuje ich PO.
  • Co to jest ZL?
  • Zjednoczona Lewizna.
  • Która? Bo dzisiaj zarejestrowała się druga. :D
  • Co to jest ZL?
    SLD trup zielony
  • To jest ZL.1. Dzisiaj w PKW został zarejestrowany komitet ZL.2 (Grodzka, Napieralski).
  • To jest ZL.1. Dzisiaj w PKW został zarejestrowany komitet ZL.2 (Grodzka, Napieralski).
    Nie no bez jaj, dać się ubiec Bengowskiemu? Po mojemu Miller i Czarzasty w ten sposób wykręcają się z koalicji.

• Gwardia - Legia 0:1 do przerwy :D
  • 37 komitetów?
    Dawno tak nie było. Znaczy - nie boją się PO, może nie trup jeszcze ale mocno poraniony i osłabiony.
  • Twó Ruch, Unia Pracy, Zieloni

Jak to nie trup zielony?
  • A kogo mają atakować? Przecież są opozycją, czyż nie?
  • edytowano August 2015
    Twó Ruch, Unia Pracy, Zieloni

Jak to nie trup zielony?
    teraz dopiero zauważyłem:
    T       wój
    R      uch
    U       nia
    P     racy
    ZIELONY
  • Notto PKW zarejestrowała dwa komitety wyborcze o tej samej nazwie: "Zjednoczona Lewica".
    :D
  • Ale jedna bez zielonego trupa.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.