Skip to content

palec Boży

edytowano March 2015 w Forum ogólne
Ja już dawno nauczyłem się, że nie wolno wierzgać. Nie ma sensu. Moje życzenia mogą być spełniane na inne sposoby. Ba ZAWSZE są spełniane innym sposobem. Pamiętacie reformację z 1989 roku? Technologocznie zaowocowała tym, że mieliśmy więcej wideoodtwarzaczy i anten satelitarnych niż Niemcy. Niewiele później powtórzyło się to samo z komputerami. Zanim na stałe zagościłą w gospodarce koncepcja planowego zepsucia pogwarancyjnego, mieliśmy wszelkie nowinki.
Teraz może to samo stać się z wojskiem. Wypierdzielą stary trepów, kontraktowym przedłużą do 15 lat i wyłonią z nich kadrę, Uzbroją nowocześnie i będziemy gotowi. Takie tam optymistyczne na dzisiaj...

Komentarz

• rdrrdr
    edytowano August 2015
    Nalezy posluchac madrzejszych, nie wymachiwac szabelka i zamiast wykrwawiac sie jak zawsze poddac sie przewazajacej sile (power overwhelming). Nie mozna stracic czegos czego sie nie ma.
  • loslos
    edytowano August 2015
    Ta ironia (choć niektórzy raczej użyją słowa szyderstwo) była zabawna pierwsze 473 razy. Później stała się nużąca. Człowiek nie powinien parodiować poglądów, których nie uznaje. Człowiek powinien swe własne poglądy wyrażać wprost.
  • rdrrdr
    edytowano August 2015
    A co nalezy robic jesli NATO nas wystawi?

EDIT:
    A potem tak jak zawsze - łuny i wybuchy
    malowani chłopcy bezsenni dowódcy
    plecaki pełne klęski rude pola chwały
    krzepiąca wiedza że jesteśmy - sami

EDIT2:
    i czy sami mozemy pokonac Rosje?
  • Cudnadwisłą 2.0
  • Wyszłabym na spacer, ale co zrobię jak się potknę i skręcę stopę?
  • O czymś nie wiem? Rosja wypowiedziała nam wojne?
  • O czymś nie wiem? Rosja wypowiedziała nam wojne?
    Hybrydowo. Wypowiedziała hybrydowo i tak ją prowadzi.
    M.in. w sieci. kwiecień 2014
    Rok 2014 okazał się rokiem rekordowym pod względem cyberataków na polskie instytucje
    – czytamy w raporcie przygotowanym przez Rządowy Zespół Reagowania na Incydenty Komputerowe CERT.GOV.PL.
    Atakowano KBW, giełdę, a także strony internetowe prezydenta oraz administracji państwowej.
    Co więcej, w ostatnim czasie w sieci odnotowano zwiększoną obecność internetowych trolli
    oraz tzw. „użytecznych idiotów” pracujących dla Rosji.

Te ostatnie działania to elementy wojny hybrydowej.
  • rdrrdr
    edytowano August 2015
    Takie liczenie na cud jest bledem. To wystawianie na probe. A w 1944 byl jakis cud?

A co jeśli Bóg stanie po stronie Putina? Europa nie jest juz chrześcijańska, my też chyba, ze z nazwy.

Cud nie powinien być wpisany w naszą doktrynę obronną, w każdym razie nie widziałem go wczoraj na defiladzie.
  • Akhem...A z jakiego powodu Bóg ma brać kogokolwiek stronę? Bo my tak bardzo chcemy?
    Wolne żarty.
  • rdrrdr
    edytowano August 2015
    No, wlasnie Bog chyba nie bierze zadnej strony. Ale wojna to zlo. Wyobrazcie sobie zniszczona Warszawe, popalone wsie, zdziesiatkowana ludnosc. Nalezy unikac tego za wszelka cene.

Ale Polakami bardzo latwo sie manipuluje, jestesmy bardzo latwowierni pokladajac przesadna nadzieje w silach nadprzyrodzonych. I tym razem tez sie uda.

Pamietacie takie cos:
    Ustawione, zeby osmieszyc katolikow i wywolac do nich nienawisc. I udalo sie.

Zaloze sie ze w razie starcia Zachod bedzie poszukiwal rozwiazania dyplomatycznego i bedzie negocjowal, podczas gdy u nas bedzie panowal "rozejm".

EDIT: obecnie jestesmy zniewolonym, wyniszczonym duchowo, wykupionym krajem, nie wiem o co jest walczyc
  • obecnie jestesmy zniewolonym, wyniszczonym duchowo, wykupionym krajem, nie wiem o co jest walczyc
    Mgliscie pamiętam ze coś na ten temat w takiej grubej księdze było. O jakimś narodzie co też myślał że jest wybrany ale o tym albo zapomniał albo już nie rozumiał do czego i przez kogo.

• obecnie jestesmy zniewolonym, wyniszczonym duchowo, wykupionym krajem, nie wiem o co jest walczyc
    Zostaw naród, zostaw kraj, nie analizuj stanu ducha. Czy jest o co walczyć ? Tak, Chwała Nam i Naszym Kolegom Chujom Precz. Jest to bardzo uniwersalne hasło i różnie można je interpretować.

My nie jesteśmy cwaniakami, nie potrafimy się ustawiać, lawirować, kombinować, jednym z naszych wspólnych mianowników jest prostolinijność. I do takiego świata powinniśmy dążyć, świata zasad, prawa, bonusów za pracowitość, organizację a nie za umiejętność ustawienia się. Chcemy rzeczywistości gdzie ludzie utalentowani, wykształceni, pomysłowi będą zbierali owoce swoich przymiotów (nawet jeżeli tacy nie jesteśmy)

Oni chcą świata wyłącznie takiego, który zapewni im, każdemu z osobna, komfortowe życie. Jak najmniejszym nakładem sił, jak to ma się udać, jakie będą te drogi do komfortu prowadzące, to już wszystko jedno. Po linii najmniejszego oporu najlepiej, czyli lawirujemy, ustawiamy się i bronimy pozycji. Tylko tak ludzie mierni mogą do czegoś dojść.

Taka przepychanka między dwoma opcjami trwa od zawsze. Problem jednak w tym, że ta strona prostolinijna zbytnio poszła w wielkie hasła. Ja chcę świata zasad ze względu na swój egoistyczny interes, w świecie zdominowanym i ułożonym przez lawirantów sobie nie poradzę. Walczę więc o swoje.

Rykoszetem więc tak naprawdę, nasz egoistyczny interes będzie wpływał na pomyślność reszty. Taka jest różnica między opcją naszą a ich.

JORGE>

• edytowano August 2015
    Kolegi rdr nie da się już czytać. Prawie każdy wpis to w koło to samo - jesteśmy do dupy, zniszczeni, nic tu nie ma. Zabiją nas, wypalą do ziemi, Etc.

Mnie nikt nie zniszczy, dopóki jestem wierny Bogu, jestem niepokonany. Chyba, że inna byłaby jego wola.
  • Kolegi rdr nie da się już czytać. Prawie każdy wpis to w koło to samo - jesteśmy do dupy, zniszczeni, nic tu nie ma. Zabiją nas, wypalą do ziemi,

Przeszukać pod kątem posiadania palantiru ;-)
  • Kolegi rdr nie da się już czytać. Prawie każdy wpis to w koło to samo - jesteśmy do dupy, zniszczeni, nic tu nie ma. Zabiją nas, wypalą do ziemi, Etc.

Mnie nikt nie zniszczy, dopóki jestem wierny Bogu, jestem niepokonany. Chyba, że inna byłaby jego wola.
    Dokładnie tak samo jest z kolegą Horhe. Na nowej odsłonie Katedry prześciga on w malkontenctwie samego Malkontenta. Nosz kurwens klimakterium jakieś chop przechodzi, czy cuś?

>:P
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.