Skip to content

A żeby te cholery przepadły!

edytowano March 2015 w Forum ogólne
Piekny dzień, podwójne święto, dzienniq...y powinny być od rana na posterunku. A tymczasem...
Zagladam na fb, a tam - bezposrednia transmisja ze złożenia przez PAD wieńca pd pomnikiem twórcy naszej niepodległości - Pilsudskiego. Z udziałem wojska, orkiestry. Transmituje to pan Prezydent. Fejsbukowicze dziękują, pozdrawiają. I piszą, że na tvpINFO- daja w tym czasie jakieś pierdoly o gajowym Bronku!!!!!!!!
Włączam o 9.30 tvpINFO, bo lecą wiadomości. Mówią nawet, ze PAD złożył wieniec, ale tego nie pokazują, bo niby po co to pokazywać w święto Wojska Polskiego, nie? Zaraz potem obrazek z Jasnej Góry i przegląd przedwojennych limuzyn. Mówia też, że niedługo rozpocznie się w stolicy uroczystość z okazji...

Widać jak na dłoni, że akcja lekceważenia Prezydenta Polski ruszyła pełną parą
Pewnie szlag ich trafia, ze będą musieli pokazać Prezydenta Polski w czasie uroczystości.

Won z obcą telewizją!

Otagowano:

Komentarz

• A w Radiu Kraków bryluje dziś pani Jamesa Bonda opowiadająca że Żołnierze Wyklęci zamordowali jej babkę, w związku z czym jest przeciw. Piosenki wojskowej nie słyszałem u nich od rana ani jednej.
  • Te obce media tyle złego zrobiły Polsce, że jedyną adekwatną "nagrodą" byłyby prace uliczno-dekoratorskie z użyciem ich funkcjonariuszy i funkcjonariuszek.
    WP, gdzie mam pocztę i niestety zaglądam, po chamsku manipuluje już nie tylko w tekstach i zdjęciach, ale nawet w komentarzach - wyciągając na wierzch te ideologicznie POprawne - pojedyncze, prawdopodobnie autorstwa odredakcyjnego.
    Obce media, obce "narracje". WP to prawdopodobnie ruska wywłoka.

Na szczęście jest TRWAM i Radio Maryja. Są inne kanały przepływu informacji.
    Telewizję publiczną trzeba przejąć, a wrogie media - zmarginalizować i doprowadzić do upadku.
  • Ciekawe, czy ktokolwiek ma pomysł jak to zrobić? Trzeba by chyba zlikwidować istniejące telewizje i radia publiczne i utworzyć nowe ?
  • A w Radiu Kraków bryluje dziś pani Jamesa Bonda opowiadająca że Żołnierze Wyklęci zamordowali jej babkę, w związku z czym jest przeciw. Piosenki wojskowej nie słyszałem u nich od rana ani jednej.
    W Radio Krakow porzadnych dziennikarzy można policzyć na palcach jednej ręki. Natomiast do głównych decydentów ma zastosowanie zasada mjr Wagnera "Nie ma w słowniku ludzi cywilizowanych słów wystarczająco obelżywych..."
  • W Radio Krakow porzadnych dziennikarzy można policzyć na palcach jednej ręki. Natomiast do głównych decydentów ma zastosowanie zasada mjr Wagnera "Nie ma w słowniku ludzi cywilizowanych słów wystarczająco obelżywych..."
    No właśnie. Osobiście próbuję zracjonalizować aż taki upadek radia pokutą za rządy koniowej bandy "Budynia" Zdziarskiego. Oby jedne i drugie doświadczenia wykorzystali i uniknęli ich na przyszłość ci, którzy zbudują radio od nowa.

Bo co do tego, że opcja zero w wierchuszce RK jest nieunikniona, nie mam już żadnych wątpliwości.
  • @ peterman
    Akurat Zdziarski takim złym dyrektorem nie był. Wprawdzie musiał odpalić " końskie serwituty", ale też podobno dzięki jego decyzjom nie udało się obecnej wierchuszce pozbyć dobrych dziennikarek, które są im solą w oku.....
    Warto rzucic okiem na facebooki newsroomowcow i redakcji cyfrowej - niemalże komplet agresywnego lewactwa.....
  • Hehe, fejsbuków nie uważam, ale nic a nic mnie to nie dziwi. Dlatego wersja 'na rozkurz' jest nie do uniknięcia. Jedyny problem w tym, że Krakóffek kocha udecję na zabój i będzie podejrzewam baardzo trudno tam pozamiatać bez kolejnych 'serwitutów'.
  • Jestem na wakacjach na drugim krańcu Polski i, jak zwykle, kupilem sobie miejscową gazetę. Miejscowa gazeta okazała się być dodatkiem do gazety regionalnej. Przejrzalem, przeczytalem i nadziwić się nie mogę jak Andrzej Duda wygrał wybory! Co za propaganda, a właściwie indoktrynacja. Bo informacje i wiadomości to pół biedy, cóż tam można w regionalnym dzienniku zamieszać, ale te wszystkie "luźne" formy: felietony jakiś miejscowych tuzów intelektu, rysunki satyryczne, podsumowania tygodnia, "alfabety" itp. ŻAŁOSNE I ŻENUJACE. Od wyliczanek co-to-niby-nie-dzieje-się-w-regionie, która ma udowodnić, że "Polska w rozkwicie", po rzucane mimochodem "refleksje", tu cytat: "[Michał Kamiński] w tej rubryce też za nim nie przepadamy, ale widzimy w nim nieco sympatycznych cech".
    Bleeeee.....
    Jad sączony codziennie i tysiące stukających młoteczków...
  • Ciekawe, czy ktokolwiek ma pomysł jak to zrobić? Trzeba by chyba zlikwidować istniejące telewizje i radia publiczne i utworzyć nowe ?
    Odciąć źródełko finansowania (drogie reklamy finansowane z budżetu państwa).

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• Wprowadzić zakaz posiadania prasy w zagranicznych rękach, dać gwarantowane przez państwo kredyty Karnowskim i po kłopocie. Trzeba tylko chcieć.
  • Wprowadzić zakaz posiadania prasy w zagranicznych rękach, dać gwarantowane przez państwo kredyty Karnowskim i po kłopocie. Trzeba tylko chcieć.
    No i nie zapominajmy o rodzimym kapitale Michnika, Stokłosy czy Stonogi.
    To nie ta droga.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.