Skip to content

Jeśli Układ postawi sprawę wprowadzenia stanu klęski żywiołowej

edytowano March 2015 w Forum ogólne
to PiSowi będzie wyjątkowo trudno przeciwstawić się temu projektowi. Narracja "PiS w imię swoich interesów wyborczych sprzeciwia się pomocy dla rolników" może być niestety łatwa do sprzedania.

Odłożenie wyborów na 3 miesiące to pozwolenie na sytuację zupełnie nieprzewidywalną.

Komentarz

• PiSowi będzie się trudno przeciwstawić, bo PiS nie jest w mocy przeciwstawić się CZEMUKOLWIEK wymyślonemu przez sitwę - taki po prostu jest układ głosów i już.

Jedyna nadzieja w wyborcach, którzy właściwie oceniliby takie konstytucyjne bandyctwo.
  • Miałem na myśli właśnie akcję propagandowo-medialną PiSu.

No ale jak czytam takiego Semkę, to mi ręce opadają: PO może udawać co chce, bo za nią obrzucają Polaków błotem kreatury medialne na rządowym żołdzie; po "naszej" stronie zbyt wielu jest faktycznych dezerterów, którzy poprzebierali się w szaty "prawdziwych obiektywnych dziennikarzy" i tylko "obserwują" zmagania.
  • Czekałem osobiście na pierwszego 'sykacza' z grupy płotowców. I jednak stawiałem na Wowrzechę. Dobrze, że się nie założyłem.
  • Myślę tak.

OblOOkajcie sobie co się dzieje na giełdach i w którym kierOOnku podążą peELen. Potem dodajcie do tego suszę i mizerne plony podstawowych zapychaczy brzucha: ziemniaków i zboża. Będzie drożyzna jak cholera. Paradoxalnie to własnie PO i jej przydupasom w gumofilcach zależy aby wybory odbyły się jak planowano. Jak najszybciej, zanim pierdyknie w bugoodrze finansowo-suszowe tsunami. Te łajzy wiedzą że nie mają szans wygrać. Ale kalkulują tak: szybkie wybory to jeszcze nie tak złe wyniki a drożyznę i skutki krachu zwali się na PiS. Późne wybory, jak się pierdyknie wszytko wokoło, to będzie osikowy kołek vel gwOOźdź w nasze lewackie serducha. POzostanie po nas ..uj dupa i kamieni kupa.
  • Warzecha też "domaga się" wyjaśnień: "Ech, widzę, że już się zaczyna. Wara od naszych, niech się inni tłumaczą"

Szkoda słów...
  • Peem tak: gdybym był płk. Spontanem, to bym raczej skupił się na odświeżaniu starych przełożeń na polityków PiS / Zjednoczonej Prawicy oraz budowaniu nowych. Platformie już prawdopodobnie nic nie pomoże, a w interesie Układu nie jest popieranie nieudolnych i przegranych.
  • edytowano August 2015
    Może po prostu chodzić już tylko o pójście na rympał: zagrabić ile się da i do ciepłych krajów...
    Pół roku więcej grabienia może być dla ledwie już zipiącego pacjenta zabójcze.
  • W pół roku zdążą zrobić komisje i TS dla Kaczyńskiego, Biereckiego i Ziobry. Skoro nie mają innego wyjścia, to to zrobią, jeśli tylko dostaną szansę.
  • Bardzo wątpliwe, chyba że nie liczą na odejście w wyborach tylko w inny sposób.
  • Zaplecze ideowe partii daje już wsparcie:

Jakub DYMEK (Krytyka Polityczna): "Ewentualne ogłoszenie stanu klęski żywiołowej pomogłoby oczywiście Platformie Obywatelskiej. A to dlatego, że każdy polityczny ruch, który oddala kolejne wybory od poprzednich, przegranych sromotnie przez Bronisława Komorowskiego daje im więcej czasu na polityczne rozgrywanie przeciwników z PiS /.../ dałoby to Platformie więcej możliwości "rozliczenia nierozliczonych spraw, takich jak SKOK-i", a także więcej czasu na kwestionowanie posunięć prezydenta Andrzeja Dudy. Ewentualność wprowadzenia stanu klęski żywiołowej i 90 dni, które konstytucyjnie daje to Platformie na przygotowanie i wyegzekwowanie skutecznej kampanii wyborczej, jest w dzisiejszych realiach czasem niesamowicie cennym "

• Jak z KP to znaczy ze jest 180' inaczej i Gufnoprawda.
  • Właśnie zaczął padać deszcz więc tentego ;-)
  • Właśnie zaczął padać deszcz więc tentego ;-)
    Ale dalej będzie sucho i idą upały. Jeden dzień ulgi nie czyni. :(
  • edytowano August 2015
    Gwoli POdumania na temat:

1. Ile wyniosły straty rolnictwa, plus okolice, w latach ubiegłych np embargo towarzyszy i takie tam?
    2. Ile wyniosły straty rolnictwa, plus okolice, z powodu posuchy w tym roku?

Nie dajmy się wpOOścić w trąbem
  • Te 90 dni liczy się od dnia odwołania klęski żywiołowej.
    A zakładając,że 4 najwieksze klęski w czasie rządów Partii to wiosna,lato,jesień i zima...
  • Uffff, Sawicki powiedział, że jednak nie wprowadzą stanu klęski żywiołowej.
  • Uffff, Sawicki powiedział, że jednak nie wprowadzą stanu klęski żywiołowej.
    Tiaaaa. Ufff.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.