Skip to content

oddajcie

edytowano March 2015 w Forum ogólne
Po standardowych powitaniach w sądzie, tej ujętej w formę śmiesznej gimnastyce ze wstawaniem, wprowadzaniem, rozpoczął się w koncu proces. Sędzia zapoznał się z aktami i na sam początek,poprosił osobę bedącą benificjentem. Karl Braun.

Sędzia zadał pytanie po niemiecku czym mnie zaskoczył. W panice rozplątywałem kabel słuchawki z których miał dobiegać głos tłumacza. Jakiś złośliwiec musiał używać ich przedtem. Przegapiłem początek, walczac z kablami widziałem pochylonego staruszka który wgramolił się na mównicę.
Zanim znalazłem odpowiedni przełącznik opowieść już trwała.
...Urodziłem się w szczęśliwym choć niesformalizowanym związku, mój ojciec był znaczącym człowiekiem. Mama jakby mniej. Mimo tego, że to na niej spoczywał ciężar ojego wychowania, ojciec nie zaniedbywał kontaktów. Niestety miał dla mnie bardzo mało czasu. Ten brak kontaktu rekompensował mi prezentami. A mógł dużo. Mama opowiadała, że kiedyś bedę miał to samo co i on, a on dla mnie zdejmie nawet gwiazdkę z nieba. Zawsze dotrzymywał obietnic. I proszę Wysokiego Sądu, tę kolejkę tomi też obiecał. Miałem ją dostać na gwiazdkę w 1945, Dlatego z powodów sentymentalnych domagam się zwrotu znalezionego w Wałbrzychu składu kolejowego...

Komentarz

• Rosyjski mecenas Joffe twierdzi, że ta kolejka nalezy się Putinowi jak psu buda.
  • W oświadczeniu wydanym w Nowym Jorku, szef Światowego Kongresu Żydów Robert Singer podkreśla, że wartościowe przedmioty, które być może zostaną znalezione na terenie Polski, mogą pochodzić z grabieży żydowskiej własności. Powinny więc wrócić do swoich prawowitych właścicieli lub ich spadkobierców. Mamy wielką nadzieję, że polskie władze podejmą właściwe kroki w tym zakresie - dodał Singer.

Acha, zapomniałam dodać, że to nie fikcja.
  • a co z przedmiotami, ktore zostana odnalezione na ksiezycu?
    komu trzeba je oddac?
  • Jak na księżycu, to księżom
  • Jak na księżycu, to księżom
    :)

• edytowano August 2015
    Światowy Kongres Żydów ma tyle wspólnego z obywatelami Izraela i samym państwem, co polskie komuchy z Polską i Polakami. Nowojorskie cwaniaczki z WJC są tylko sto razy bardziej obrotne i bezczelne niż nadwiślański Młynarz z Czarzastym.
  • Proponuję ogłosić, że oddamy skarb NAZISTOM
  • :-)))))))
    Kolportuję.
  • edytowano August 2015
    Proponuję ogłosić, że oddamy skarb NAZISTOM
    Kolportuję.
    Zrzutem tysięcy ulotek pisanych gotiką nad Berlinem!
  • :D Genialne, napoleońska głowa!
  • też to wymyśliłem
    fb
    Wczoraj o 09:41 ·

do czasu odnalezienia mitycznego plemienia nazistów pociąg zostanie w pełnej dyspozycji Polski, która odliczy sobie od jego wartości odszkodowanie
  • edytowano August 2015
    Dyzio, Shork zróbcie mem. Albo kto. Robiliście to już przecie. A to dobry teks z tymi nazistami, ale bez obrazka nie przejdzie.

JORGE>
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.