Skip to content

Uklad się już dorobił

edytowano March 2015 w Forum ogólne
więc czy jest możliwe dogadanie się z częścią układu? Nie wiemy co się dzieje za kulisami. Chociaż front medialny wali na całego to jednak pewnie istnieją "prominenci", którzy się liczą z wygraną PiS w wariancie wiekszosciowym. To by oznaczało 4 lata rządów które mogą zrobić niezłe kukurydza. Co po niektórzy byliby zainteresowani rozejmem czy nawet współpracą. Jak myślicie?

Ciekawi mnie co będzie z Zegarkiem i jego Polsatem.
Co będzie z młodymi Kulczykami itp.

Komentarz

• Wielobłąd logiczny prosiem kolegi.

Złodziej nie kradnie by się dorobić i rzyc uczciwie, prosiem kolegi.
  • Wielobłąd logiczny prosiem kolegi.

Złodziej nie kradnie by się dorobić i rzyc uczciwie, prosiem kolegi.
    Ano. Tak to moglim myśleć jeszcze ewentualnie w 1989. Sam żem tak wtedy myślałem, gówniarz gupi.

Teraz nie jest 1989.
  • It's not about money, it's about the game ;)
  • Jakieś takie mam wrażenie, że te wymienione młode to zostały skutecznie poproszone, coby zanadto nie podskakiwały i na ten przykład niewygodnych pytań nie zadawały. Ale może ja za dużo kreminałów czytam.
  • Na pewno trzeba się dogadac z Hamerykanami z tvn, zeby opróżnili szambo, ktore nabyli, a potem dokładnie zaorać tvp. Dopiero wtedy zuodzieje nabiorą szacunku oraz respektu i będą chcieli się dogadywać.
  • Jest faktem tweeterowym :) że część biznesu już się pogodziła ze zmianą władzy. Taka plotka przynajmniej krąży
  • Ja bardzo proszem nie obrażać biznesu utożsamianiem go z "rodami" Kulczyków, Solorzów, Staraków i paru innych spadkobierców PRLu.
  • Jest to prawdą, że biznesów w Polsce od groma i ciut w swej różnorodności. O wielu nie przeczytamy nigdy, bo takie mało medialne rzeczy robią jak śrubki, pasze czy forniry :)
  • Co najlepsze, wiele z nich zaczyna odnosić konkretne sukcesy, np. polscy producenci naczep/przyczep/zabudowy do ciężarówek zaczynają przejmować firmy francuskie i wygrywają przetargi na dostawy do Europy Zachodniej.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.