Skip to content

Senatorowie PO czniają demokrację

edytowano March 2015 w Forum ogólne
Bo jak inaczej określić decyzję tych ludzi o odrzuceniu referendum zaproponowanego przez Prezydenta Andrzeja Dudę i popartego ok. 6 mln. podpisów obywateli.

Komentarz

• No to jest dowód odwagi i odpowiedzialności politycznej podyktowany, ten tego, troskom o grosz publiczny. Oni nie wahajom się ponieść kosztów politycznych tej decyzji w interesie publicznem, ale wbrew demagogom i tym, no populistom.
    No y niech te koszty poniesom.
  • Gdzieś na GóWienku mignęło mi: nie chcę referendum, bo boję się liberum veto ;)
  • Co wolno wojewodzie...
  • Gdzieś na GóWienku mignęło mi: nie chcę referendum, bo boję się liberum veto ;)
    Podziwiam autorów takich wpisów, czuję się wobec nich bezradny całkowicie.
  • Królowa Bona...
  • Ale tak szczerze - spodziewał się ktoś innej decyzji?
  • Nie, ale inny był cel - deklaracja o nowym referendum została złożona równocześnie z ogłoszeniem decyzji do referendum niedzielnego. Celem była jego dezawuacja, co się pięknie udało. Media głównego nurtu krytykując referendum "dudowe" bardzo uderzyły w "bronkowe".
    Nie i nie sądzę też, by PAD się spodziewał.

Jak mniemam, PAD zastawił na senat pułapkę i Borsuk z borsuczym wdziękiem wpakował w nią całą placformę.
  • Nihil novi sub sole
    Nie i nie sądzę też, by PAD się spodziewał.

Jak mniemam, PAD zastawił na senat pułapkę i Borsuk z borsuczym wdziękiem wpakował w nią całą placformę.
    PO liczyło się z tym, że jesienne wybory odbędą się pod dyktando referendum. Nie chcieli tego, ale i tak wyszło jak wyszło.

• @Rozum

Po pierwsze i najważniejsze, mieli przerżnąć bez względu na to jakiego rucha wykonają.
    Gdyby się zgodzili na referendym (ojtam, ojtam) byłby ekstra bonus.
  • @randolph
    A mnie się zdaje, że właśnie uwalenie referendum daje PiS dodatkowy bonus. Po pierwsze pokazuje, gdzie PO ma obywsteli. Po drugie nie stawia przyszłego rządu po presja nstychmiastowego spełnienia wyrażonej w referendum woli wyborców. Pośpiech w pisaniu ustaw nie pomaga.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.