Skip to content

To nasza wina (losowa teoria spisku nr kolejny)

loslos
edytowano September 2015 w Forum ogólne
Po roku 1989 niemiecka gospodarka była w stagnacji i nie potrzebowała nowych rąk do pracy - Niemcy wręcz zablokowali możliwość zatrudniania u siebie wschodnich untermenszów. Rzecz się zmieniła dopiero po kryzysie z roku 2008 zgodnie z zasadą, że co dobre dla świata to złe dla Niemców i odwrotnie - w Niemczech panuje koniunktura. Dlatego otworzyli granice dla gastarbajterów ze Wschodu, przygotowali baraki i wagony bydlęce na powitanie i... zipa dumna, ci co mieli wyjechać już od lat pracują w Anglii, przyjechały marne tysiące a nie miliony jak oczekiwano. Trzeba było zamieszać kijem w państwach arabskich, by ich skłonić do przybycia.

Komentarz

• Ufff, nareszcie... ;)

Gazownia powinna kol. losu przyznać ordnung Kija Samobija pierszy klasy, nie ma tętego!
  • Trochę beło ale nie została poruszona sprawa odpowiedzialności za stan rzeczy.
  • A "sprawiedliwy podział uchodźców" to taka bardziej humanitarna rampa?
    Przydatni dla miemieckiej gospodarki do Rzeczy, a nieprzydatni między untermenschów?
  • W rzeczy samey nie wyjechałem z Tego Kraju z powodu gnuśności. I rzeczywiście celowałem w Hitlerowo, nie wiem dlaczego w sumie ale bliżej mi do nich zawsze było niż do Anglików/Irlandczyków nie mówiąc o Francuzach.
  • A "sprawiedliwy podział uchodźców" to taka bardziej humanitarna rampa?
    Przydatni dla miemieckiej gospodarki do Rzeczy, a nieprzydatni między untermenschów?
    Czuje kolega blusa ;)
  • edytowano September 2015
    Blizej do Niemcow niz Irlanczykow? Bez sensu. Przeciez Irlandczycy to tacy Polacy tylko ze inni.
  • Wiadomka, ale tak właśnie było. Na dodatek niemiecki tak sobie znam (no nie lubiłem się go uczyć a uczyłem podstawówkę i średnią, teraz pokochałem i odświeżam, nieźle idzie, naprawdę dużo umiem się okazuje, tyle że zupełnie bez płynności - ale na to mam receptę, założę niedługo wątek o skutecznej nauce języków obcych oraz moich doświadczeniach z szybkim czytaniem i technikami pamięciowymi, miałem z tego ćwiczenia na studiach, z zaliczeniem! ;) ). A mimo tego prędzej bym wyjechał do Niemiec/Austrii/Szwajcarii niż do Anglii/Irlandii. Nie wiem dlaczego, może chodzi o to, że do Niemiec jest bliżej, albo że bezpieczniej bo w Anglika to bym się zamienił (mówię o ówczesnym mym rozumowaniu, teraz bym się nie zamienił w nikogo prócz Polaka) a w Niemca w życiu, więc żeby nie zgnuśnieć lepiej do Niemca? Nie wiem o co chodziło. A wiem, pewnie Duch Święty, jak zawsze kiedy nie wiadomo o co chodzi.
  • Całkowicie się nie zgadzam z tą losową teorią Spisq, gdyż albowiem ponieważ Hitlerowcom jako przodującej gospodarce i kulturze europejskiej i światowej zależało i zależy nadal na napływie wykwalifikowanego biała Muzina, obytego już ze zdobyczami najnowszej techniki, wygładzonego w miarę systemem edukacyjnym i leczonego wcześniej w systemowej służbie zdrowia. A to wszystko po to, żeby nie wydawać grubej Kasi na samym starcie na zapewnienie tegoż. Względy kulturowe i cywilizacyjne odgrywają tutaj również dużą rolę. I nawet jeżeli zbyt mało biała Muzina przyjechało w ostatnich latach do Reichu z terenów pomiędzy Odrą a Bugiem, zawsze braki można uzupełnić kontyngentem z Bałkanów, no i ze stepów ukraińskich, których nawet okiem sokolim nie zmierzysz. Zawsze to będzie jakaś biała Muzina, a nie czarne ludziki zwane inaczej "ludzkim śmieciem" (peedział tak pajac spod muszkie głośno, Hitlerowcom nie wypada, ale zapewne również tak myślą).
    Pomyłka, nie ten wątek.
    Wpis przeniesiony do innego wątku (winny Horhe)
  • No nie wiem, można by było tę operację zorganizować znacznie taniej w sposób bardziej konwencjonalny (ogłosić, że robi się nabór pracowników w takich to a takich specjalnościach, zespoły rekrutacyjne w Damaszku, Bejrucie i paru miastach w Turcji, etc).
  • Zdaje się że Niemcy to właśnie zrobili - i poszedł hyr.
  • No nie wiem, można by było tę operację zorganizować znacznie taniej w sposób bardziej konwencjonalny (ogłosić, że robi się nabór pracowników w takich to a takich specjalnościach, zespoły rekrutacyjne w Damaszku, Bejrucie i paru miastach w Turcji, etc).
    A skąd wiesz, że tak nie zrobili?
  • Całkowicie się nie zgadzam z tą losową teorią Spisq, gdyż albowiem ponieważ Hitlerowcom jako przodującej gospodarce i kulturze europejskiej i światowej zależało i zależy nadal na napływie wykwalifikowanego biała Muzina, obytego już ze zdobyczami najnowszej techniki, wygładzonego w miarę systemem edukacyjnym i leczonego wcześniej w systemowej służbie zdrowia. A to wszystko po to, żeby nie wydawać grubej Kasi na samym starcie na zapewnienie tegoż. Względy kulturowe i cywilizacyjne odgrywają tutaj również dużą rolę. I nawet jeżeli zbyt mało biała Muzina przyjechało w ostatnich latach do Reichu z terenów pomiędzy Odrą a Bugiem, zawsze braki można uzupełnić kontyngentem z Bałkanów, no i ze stepów ukraińskich, których nawet okiem sokolim nie zmierzysz. Zawsze to będzie jakaś biała Muzina, a nie czarne ludziki zwane inaczej "ludzkim śmieciem" (peedział tak pajac spod muszkie głośno, Hitlerowcom nie wypada, ale zapewne również tak myślą).
    JATZENIUK! JATZENIUK!

A skąd wiesz, że tak nie zrobili?
    Tego oczywiście nie wiem, natomiast domniemywam ze względu na dość chaotyczną egzekucję.
    Chyba, że właśnie o wywołanie chaosu tu się rozchodzi, a ew. pozyskanie wykwalifikowanej siły roboczej ma co najwyżej być pożądanym efektem ubocznym całej tej operacji (tak właśnie przypuszczam).
  • A z Polski nie jeździ się do pracy do Niemiec? To sindbad by dawno splajtował...
  • W wyątku imigrackim wpisałem swoje Veto, bo może i Merkolowa z tego korzysta, ale nie była władna uruchomić proces.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.