Skip to content

O wyższości komuchów

loslos
edytowano September 2015 w Forum ogólne
Patrzę sobie na tzw. "naszą stronę" z roku 1989 i widzę wojnę totalną - leje się krew (dosłownie), niszczy się ludziom życie, wsadza na lata do więzienia, o wyzwiskach to nie mówię, bo spowszechniały. Patrzę na komuchów i widzę, że generalnie żyją ze sobą w zgodzie i nawet wobec tzw. naszych nie mają wiele zawziętości. Ot, słynne zdjęcie Młynarza z PP. Dudami. Jedyny znaczący konflikt to słynna "szorstka przyjaźń" Młynarza z Kwaśnym, okazała się ona bardziej przyjaźnią a mnie szorstka, skoro mogli razem ustalać zeznania u Sowy i pszyjaciół.

I się smutno zadumałem...

Komentarz

• Nie płakałem po "naszej stronie"...
  • Nie o to idzie. Idzie o to, że z takiego ludzkiego punktu widzenia komuchy okazały się dużo przyzwoitsze. Schechter z Kaczyńskim latami przyjaźnili się, spiskowali razem, pili wódkę. A teraz Schechter na Kaczyńskiego nasyła morderców. I to nie jeden on. Jakim trzeba być człowiekiem, by coś takiego zrobić?
  • Pisałem już na starej FF, teraz tylko przypomnę: Nikt i nic nie jest w stanie wywołać u mnie takiego bólu w trzewiach oraz sprowokować odruchu wymiotnego, jak lumpenleberałowie od pierwszego melona, którego koniecznie trzeba zajumać, żeby nie zostać frajerem, którzy w polskości widzą swoimi kaprawymi oczętami tylko nienormalność. Następnymi w kolejce są szury i czubki z JBPP, którzy swój Rozum zostawili na prawo od ściany oraz esteci niezmiennie kręcący swymi przemądrzałymi noskami w stylu zRAZa albo Łżerzechy. Dopiero po nich dostrzegam tajszy z SLD i ZeteSelu
  • Pewnie mnie jest łatwiej, bo Solidarność to dla mnie tylko fakt historyczny. Odkąd mam świadomość narodową ;), wiem, kim jest Michnik, nigdy się na nim nie zawiodłem.
  • Michnik był zawsze po komuchów stronie. Z urodzenia.
  • Z wyboru, jeżeli już, a nie z urodzenia. Nie stosujmy tutaj kryteriów norymberskich
  • Pewnie dlatego, że najbardziej krwiożercza część obozu komunistycznego poszła do biznesu.
  • Stare komuchy i ew. ich progeniturka. Zauważyliście Szanowni, że w zasadzie nie ma żadnych młodych komuchów? Wszyscy młodzi postępowcy są w platformie albo jarają zielsko z Palikotem (czyli też w platformie).
  • Apropos co się z Olejniczakiem stało?
    Wojtuś nie doczekał (mandatu jewropejskiego). Teraz jest dumnym outsiderem.
    Olejalski jakoś tak po cichu odszedł, to Napierniczaka Młynarz wykopał. Dobra - była drobna jatka w SLD, jedna. Ale - nie wsadzono go do więzienia, nie nasłano na niego mordercy, nie wyszydzano w telewizji, nie pozbawiono pracy, nie umarł w samochodzie na parkingu. Na tle tzw. naszych z roku 1989 komuchy wyrastają niemal na świętych.
  • Bo ponieważ obóz naszych był przesiąknięty ajentami najgorszego sortu, a że nie było lustracji - mamy co mamy. Potem, po rozwiązaniu Mumii Wolności, cały chłam przeniósł się do PO. W tej chwli to bogaci ludzie i ich jedynym celem jest zachowanie majętności i wpływów. .
  • oraz uzewnętrznianie swojej światłości i europejskości. No i oczywiście łączy się to ściśle ze stałym wzrostem poziomu POgardy względem moherów, ciemnogrodu i innego ludzkiego śmiecia z terenów pomiędzy Odrą a Bugiem
  • oraz uzewnętrznianie swojej światłości i europejskości. No i oczywiście łączy się to ściśle ze stałym wzrostem poziomu POgardy względem moherów, ciemnogrodu i innego ludzkiego śmiecia z terenów pomiędzy Odrą a Bugiem
    To jest raczej forma autoterapii. Oni są potężnie wystraszeni tym, że są otoczeni przez ten motłoch.
  • Czi ja wiem, że niby SLD jest lepsze?

Jak w trakcie swoich rządów trzeba było wsadzić swojaka do aresztu wydobywczego, aby zdobyć coś na politycznego kumpla, to bez najmniejszego wahania to zrobili.

Anyway - hierarchizacja mend jest mało interesująca.
  • Otóż złym.
    I to jest nasz wróg, pamiętajmy o tym. Więc nie ma co się pobudzać hasełkami o jakiś podatkach czy inszych pierdołach. Tym się zajmiemy jak poradzimy sobie ze Złym a przynajmniej z kilku jego znanymi z imienia i nazwiska personifikacjami.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.