Skip to content

Ta stara i głupia ... królowa Brytyjska nie pofatygowała się na spotkanie z Prezydentem Polski

edytowano March 2015 w Forum ogólne
wysłała najmłodszego wnuczka
i to w dzień pamięci o polskich bohaterach - lotnikach, którzy uratowali jej wysepkę

http://www.prezydent.pl/kancelaria/aktywnosc-ministrow/art,59,w-poniedzialek-prezydent-z-wizyta-w-wielkiej-brytanii.html
gratulacje dla polskich emigrantów - poddanych królowej
Otagowano:

Komentarz

• To akOOrat nie jest tak zła wiadomość. krOOlowa to prOOchno i figurehead. Przyszłość jest w rękach .....wnuka.

Bowiem to z wnukiem za chwilę trza będzie dilować. Nie z ksienciem Karolkiem ale z wnukiem. Good question jest z ktOOrym.

I wcale jako poddany także krOOlowej nie bronię jej. Paczę czysto praktycznie.
  • To akOOrat nie jest tak zła wiadomość. krOOlowa to prOOchno i figurehead. Przyszłość jest w rękach .....wnuka.
    No i gitara. Tyle, że chodzi o spotkanie nie z prezydentem elektem, a z prezydentem tu i teraz urzędującym...
    I nie chdzi o żadne dile, bo ani królowa ani wnuczek ani teraz ani w przyszłości nie mają kompetencji do dilowania, a o sprawy prestiżowo - reprezentacyjne.

• edytowano September 2015
    Nu ale angole to dOOpki patentowane wienc co się sPOdziewać zresztom?
    Może akOOrat wizytowała jakies kOOłko graniaste gospodyń w Wakikimoocow albo corgi sie sfajdały na dywanie?
  • Abo trza było pozować do 204 portretu, nie ma to tamto!
  • dlatego raz na zawsze dobrze byłoby aby wszystkie elity zrozumiały coś co generał Dąbrowski wiedział 200 lat temu:

"Przyszłość macie wielką i świetną, ale ufajcie tylko samym sobie i budujcie tylko na własnej sile"
  • Na dodatek nie chodzi o wnuka a o najmłodszego syna Edwarda X_X
  • niechęć Anglików uwiarygadnia Dudę , aż za bardzo ;)
  • niechęć Anglików uwiarygadnia Dudę , aż za bardzo ;)
    Kolega powie to Coryllusowi - bardzo się ucieszy!

;)
  • Betty na dżeffko! A najważniejsza w tej wizycie - oprócz hołdu dla polskich lotników- była rozmowa z Cameronem.
  • Duduś i tak serfuje na gigantycznym minusie- należy mu się potrójna dawka szczepionki przeciw wyleczalnej chorobie zawodowej prostytutek....
  • Na dodatek nie chodzi o wnuka a o najmłodszego syna Edwarda X_X
    tak, najmłodszego syna, a nie wnuczka - przepraszam
    a wiadomo, kim jest najmłodszy syn w angielskiej rodzinie
    przydałaby się im wszystkim lekcja dobrego wychowania, ale kto wie, kto wie...
  • To akOOrat nie jest tak zła wiadomość. krOOlowa to prOOchno i figurehead. .
    to lubię
  • Ongiś, "młodom lekarkom bendonc", lubiłem Brytoli, jak mniemam z powodu fascynacji Beatlesami. Jednak z upływem lat moja alergia na ten naród się pogłębia i aktualnie zbliża do dna Rowu Mariańskiego.
    Jedyne co sie nie zmienia, to sympatia dla humoru angielskiego. To jednak o niczym nie swiadczy ponieważ humor niemiecki również lubię, a do łez ze śmiechu mnie doprowadza ich naczynie na musztardę, w kształcie miniaturowej muszli klozetowej z drewnianą klapą. :D
    angielska gafa na gafie
    http://wpolityce.pl/polityka/265450-korespondencja-z-londynu-drugi-dzien-wizyty-andrzeja-dudy-w-wielkiej-brytanii-spotkania-z-rodzina-krolewska-premierem-i-weteranami-zobacz-zdjecia
    pani Edwardowa też zaniemogła - albo się wystraszyła wspólnego zdjęcia z Panią Prezydentową, no, chyba że żona najmłodszego acz niemłodego już księciunia to ten pan z tyłu (Anglia korzysta wszak z "dobrodziejstwa" homo-małżeństw, więc wszystko możliwe), poza tym najwyraźniej zabrakło fotela dla prezydenta

eee tam, ten cały pałac królewski to jakaś licha klitka, zagracona byle czym, wybudowana byle jak (w tle drzwi do 'wodnej skrytki'?), a i tak nie ma na czym siedzieć i trudno pomieścić 3 (słownie: trzy) osoby

tak mi przyszło na myśl, że rzeczywiście - dla tych Anglików bardziej odpowiednim towarzystwem byli Bolesław z małżonką eks-fryzjerką, nie-magister Kwaśniewski z Jolką w miniówce czy Bul (jednak-magister) ze swoim Kaszalotem
    Uch, Ty nie KAnia jesteś, a zjadliwa niczym muchomor z ul. XXX ;)
  • Uch, Ty nie KAnia jesteś, a zjadliwa niczym muchomor z ul. Leśnej! ;)
    No, przyłapałeś szerszenię! :)
  • No i zostałeś porządnie użądlony Brada. Uważaj na KAnię, ma ostre żądło :bz
  • Jest literówka w tytule - zasugerowałam się angielską pisownią przymiotników oznaczających narodowości / państwowości, ale już nie poprawię, bo nie mam uprawnień.
    W każdym razie istotą tej wiadomości jest nieuznawanie Polski za suwerenne państwo przez Wielką Brytanię - co zostało oznajmione Prezydentowi Polski dokładnie w rocznicę Bitwy o Anglię.
    Dumny naród nie puści płazem takiej zniewagi.

Aha, @Phantom, gratuluję pamięci, przypuszczam, że Fiona taką nie dysponuje. Jednak mimo że adres jest już nieaktualny, wolałabym go nie publikować. Dziękuję.
  • Uch, KAniu! Nietaktem byłoby zapomnieć osobę wybitną jak Ty. :)
  • Uch, KAniu! Nietaktem byłoby zapomnieć osobę wybitną jak Ty. :)
    to nieistotne, mówimy o publikowaniu danych osobowych innego użytkownika (to nic, że nieaktualnych), a więc o złamaniu regulaminu większości mediów społecznościowych (choć akurat nie tego forum) - no i dobrego obyczaju

szkoda
  • Chodzi Ci o tę ul. XXX w Strzelcach Opolskich???
    Nie bądźmy zbytnio przewrażliwieni - ulice o tej nazwie są chyba w każdym mieście i większej wiosce. Acz jak widzisz wykasowałem jej nazwę.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.