Skip to content

Prośba o modlitewną pomoc

edytowano March 2015 w Forum ogólne
Jutro, o g.10 rano mam rozprawę w sądzie, a ponieważ odmówili mi adwokata z urzędu, będę się broniła sama. W południe powinnam być spowrotem.
U\zbroiłam się w przepisy i nie zawaham się z nich skorzystać, uzbroję się też w modlitwę do Ducha Swiętego Wspomożyciela. I jak wygram , będziecie mogli korzystać z mojej metody. Co daj Boże, Amen!
Westchnijcie Sisters and Brothers od 10 do10.30, żeby mnie nie ogołocili z pieniędzy.
Idę, bo muszę wyspać.
+++

Komentarz

• +
    p.s.
    a paragrafami wal w nich ile wlezie, podwójny atak zawsze skuteczniejszy
  • Proszę +
  • +
    Święty Michale Archaniele...
  • I jak i jak?

+
  • edytowano September 2015
    Oskarżyciel ( Straż Miejska) się nie stawił, nie miałam z kim walczyć, niestety. Pani sędzia była sympatyczna, spytała czy wycofuję protest, czy godzę się na dochodzenie. Po krótkiej wymianie zdań wycofałam protest i zrezygnowałam z dalszych wyjazdów do sądu, wychodząc z założenia, że z powodu 180 złotych nie warto już tracić więcej czasu.

Zdjęcie z fotoradaru było niewyraźne, ale od biedy mogło mnie przypominać. Widziałam już kiedyś swoją fotkę z fotoradaru - tam nie było widać żadnej osoby, NIC. W tym przypadku było trochę inaczej, więc tego...
    Punktów żadnych nie straciłam. Chodziło o jazdę 65 km/h w terenie zabudowanym.
    Mam jeszcze trzy mandaty z tego samego paragrafu kw. Czekają mnie wizyty w Straży Miejskiej i przyjrzenie się zdjęciom. Jeśli będę niewidoczna - powalczę. A od 1 I 2016 Straż Miejska straci uprawnienia do wymuszania "mandatów".
    Dziękuję za +++ :-)

PS. Jeśli macie podobne sprawy na tapecie polecam http://blog.laurifer.pl/praktyka-karna/wypadki-komunikacyjne/obwiniony-o-wykroczenie-z-art-96-§-3-k-w-obron-sie/
    i komentarze losota - tam jest cała wykładnia wszystkich przepisów.

• ChNiNK!
  • A to nasza Mania taki trochę pirat drogowy? :)
    Absolutnie nie. Jeżdżę już hohoho! - od stu lat i nigdy nie miałam żadnej kolizji, żadnego incydentu. Jestem dobrym i ostrożnym kierowcą, a jeździłam naprawdę dużo i często; rozliczne delegacje i nie tylko. Wkurza mnie tylko bezprawne wyłudzanie pieniędzy przez SM. Fotoradary w żadnym stopniu nie poprawiają bezpieczeństwa na drogach - dużo by o tym mówić.
    Absolutnie nie. Jeżdżę już hohoho! - od stu lat i nigdy nie miałam żadnej kolizji, żadnego incydentu. Jestem dobrym i ostrożnym kierowcą, a jeździłam naprawdę dużo i często; rozliczne delegacje i nie tylko. Wkurza mnie tylko bezprawne wyłudzanie pieniędzy przez SM. Fotoradary w żadnym stopniu nie poprawiają bezpieczeństwa na drogach - dużo by o tym mówić.
    Żartowałam, Maniu. Masz całkowitą rację. Tylko patrzą, jak wydrzeć z człowieka jakiś grosz. Podziwiam Cię za siłę i że się nie dałaś.
  • Jeżdżę już hohoho! - od stu lat
    :)
    image

• nuale 4 mandaty za przekroczenie szybkości? :-w

tylko tyle razy cię zfotografowali....a ile tego byłooooohohoho.... ;)
  • @Cyrylica; wiem, że żartowałaś :-)
    @marniok; byyyło, byyłyo ;)
  • Ciekawe czy to działa:

Cytat z komentarzy
    Ważniejsze jest kto jest uprawniony do wnoszenia oskarżenia z tytułu art. 96 § 3 kodeksu wykroczeń. Otóż nie może robić tego Straż Miejska, Gminna i inna, lecz tylko Policja. Podniesienie tego w sprzeciwie, jeśli wyrok nakazowy został wydany, a oskarżycielem była owa Straż, gwarantuje wygraną i umorzenie postępowania.

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• edytowano September 2015
    Ciekawe czy to działa:

Cytat z komentarzy
    Ważniejsze jest kto jest uprawniony do wnoszenia oskarżenia z tytułu art. 96 § 3 kodeksu wykroczeń. Otóż nie może robić tego Straż Miejska, Gminna i inna, lecz tylko Policja. Podniesienie tego w sprzeciwie, jeśli wyrok nakazowy został wydany, a oskarżycielem była owa Straż, gwarantuje wygraną i umorzenie postępowania.
    W pierwszej instancji nie zawsze działa, rozmaite matlaki skazują ludzi nie bacząc na prawo. Im wyżej - tym większe szanse, więc warto się odwoływać i wygrywać. Uparci wygrywają. Problem w tym, ze nie każdemu chce się ciągać po sądach, czasem oddalonych terytorialnie, że nie wszyscy wierzą w sprawiedliwość.No, ale 1 I 2016 to się zmieni.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.