Skip to content

Dramata Pana Romana (44 l.)

2»

Komentarz

• Niemal mu współczuję :D
  • Nie dobijać koni! :)
  • Jednego można.

A zauważyliście, że włamywaczy jest dwóch?
    image
    Czyli znowu nie stwierdzono obecności osób trzecich.
  • Oni zawsze dwójkami składają wizyty późnowieczorne. Jeden mógłby nie dać rady, jak trzech to z kolei za dużo świadków
  • Ale o co w końcu chodzi? Czy to jakas ustawka, czy też naciagane, czy rzeczywiście ktoś obcy wlazł do pokoju jego córki?
  • kuń sra po gaciach, i dobrze. ale nie wykluczam, że to mogły być zwykłe złodziejaszki. tak się składa że moja mama mieszka niedaleko i miała 2 włamy w ciągu 5 lat.
  • Zwykłe złodziejaszki, które śwystków trzykrotnie kserowanych szukały? Nu, to może być ciekawa koncepcja dochodzeniowo-śledcza... :-B
  • Dali się nakryć,dali się nagrać. Zawodowcy? którzy na kunia czyhają? Wytrawni porywacze włażący do chaty gdy są w niej ludzie? Koń by się uśmiał. Żulia przyuważyła bogacza i metodą via płot i daszek wlazła do chałupy. Napatoczyła się na gospodarza akurat w okolicy pokoju dziecka( jeśli to prawda a nie celowe udramatyzowanie sprawy przez kunia) - i zwiała. Którędy? Oknem? To tylko parę pytań. Dla mnie ta historyjka kupy się nie trzyma. Ale będzie w nią brnął, bo kocha kiedy o nim szum jest. Może konfabulować do woli.
  • Żal mi tylko rodziny.
  • A te białe spodnie włamywacz włożył chyba po to, by lepiej wypaść na nagraniu. Może to jakiś zapoznany kandydat do szkoły aktorskiej? >-)
  • też zwróciłam uwagę na białe spodnie (celowo założone, ale pytanie, jaki był to cel)

a tak w ogóle to nie wiedziałam, że uznani mecenasi w takich szemranych dzielnicach mieszkają - przecież na tej "ulicy" nie ma nawet chodnika, a jezdnia to jakaś polna droga, strasznie zaniedbany teren
  • Teren może wydawać się zaniedbany, ale wille, które tam są wybudowane to ho, ho... Zaręczam, że Józefów do "szemranych" okolic się nie zalicza. A pan mecenas, i nie tylko on, wybudował tam akurat domek, by dzieci posyłać do pobliskiej szkoły Sternika. To się zrobił magnes przyciągający elitę i ceny działek w Józefowie wskoczyły na niezły poziom. Żeby nie powiedzieć - elitarny. Uliczki będą wybudowane w następnej kolejności. Pozory mylą, a złodzieje dobrze wiedzą, czego mogą się spodziewać za wysokimi płotami i murami.
  • józefów? a to kuń zmienił stajnię? myslalem ze dalej mieszka w łomiankach!
  • w józefowie to i mikki mieszka
  • a więc Józefów staje się powoli nową Magdalenką, albo i Pruszkowem... :-B
  • Raczej Zalesiem albo Podkową.
  • Normalnie prawdziwe
    image
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.