Taki gość mnie odwiedził w studiu...
Święty M.
Taki filmik. 11 minut. Proszę obejrzeć.
Ten brodaty człowiek mieszkający w Gwatemalii przyjechał na miesiąc do domu. Rodzinnego domu, z którego wyjechał (czyli z Polski) w 1973 roku. Do Piekar Śląskich! Mieszka około 500 metrów ode mnie.
W weekand będę mu robił zdjęcia!!!
ps.
Wyglądał dokładnie tak, jak na filmie!
ps.2
Film powstał trochę z przypadku. Filmowcy - kulturoznawcy - przyjechali tam zrobić film o jeziorze, jednym z najlpiękniejszych w Ameryce. Na ulicy spotkali.... Polaka, tam mieszkającego od dwóch lat.
ps.3
Ten film obejrzeliśmy w studiu razem. Nie mam głośników w monitorze, więc sam Gość opowiadał film. Fajny lektor, nie?
ps.4
Gość ma na imię Michał. Ale tam wołają na niego Święty Mikołaj...
Taki filmik. 11 minut. Proszę obejrzeć.
Ten brodaty człowiek mieszkający w Gwatemalii przyjechał na miesiąc do domu. Rodzinnego domu, z którego wyjechał (czyli z Polski) w 1973 roku. Do Piekar Śląskich! Mieszka około 500 metrów ode mnie.
W weekand będę mu robił zdjęcia!!!
ps.
Wyglądał dokładnie tak, jak na filmie!
ps.2
Film powstał trochę z przypadku. Filmowcy - kulturoznawcy - przyjechali tam zrobić film o jeziorze, jednym z najlpiękniejszych w Ameryce. Na ulicy spotkali.... Polaka, tam mieszkającego od dwóch lat.
ps.3
Ten film obejrzeliśmy w studiu razem. Nie mam głośników w monitorze, więc sam Gość opowiadał film. Fajny lektor, nie?
ps.4
Gość ma na imię Michał. Ale tam wołają na niego Święty Mikołaj...
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
dziś przez przypadek odkryłem, że zdjęcie które mu zrobiłem w studiu w Piekarach ma jako profilowe na Twitterze
miał kilka fajnych ujęć, trudno było wybrać
(mam problem z zapisaniem opisu! Instagram mi odrzuca... nie wiem dlaczego...)
==
siedmiu wolontariuszy (dwa lata) w piekarskiej bibliotece, plus kilku Polaków (w tym mój sun1)
Zdjecia są na czołach regałó książek (ok. 1,5 m wys;)
"wisi na zakładzie" (jego-moje zdjęcie)
często wpada do Krakowa
Z Erasmusa+ co roku w Piekarach jest 2, 3 lub czterech ludzi, studentów - uczą języków (native speaker), opowiadają o swoim kraju, itp itd (pomagają w pracy biblioteki)Wakacje za darmo!!!
Mnie sie podoba.
Ba!
Gdybym był interesującym bogatym ( wnętrze bogate) to bym sie wprosił.
Tu na bogato: im więcej zmarszczek na twarzy, tym lepiej.