Nieciekawe ? Ależ dlaczego !!! Profesor Chodakowski wali bezpośrednio w nas. Polactwo to my. No, tego nie było nawet na tutejszych forach, nikt tak ostro nie pojechał.
Sam ze sobą, bo nikt nie chce. I się zastanawiam łaj. Takie oczywiste, takie oburzające, czy po prostu pieprzyć odjechanego Amerykańca ? Czy może było, a ja znowu przysnąłem ?
Chodakiewicz godzien polecania, tylko najpierw czeba wydłubać 40 minut, żeby go wysłuchać. A tu godz 00.20, jeszcze żurawina niewłożona do słoików, no i oczy się zamykają.
No, wysłuchałam wczoraj i było już tak późno, tzn. tak wcześnie rano, że nie skomentowałam, bo poszłam lulu. Prof. Chodakiewicz nie mówi nic nowego, ale mówi ciekawie i z jajem więc warto go słuchać. Poza tym fajne ciekawostki1 przytacza z najnowszej historii.
Może właśnie odradza się elita działania? Tuż przed wyborami Polacy wyjdą na ulice. Sto miast zaprotestuje przeciwko rządowi PO-PSL T– Chcemy głośno i dobitnie zaapelować do wszystkich Polaków, aby nie głosowali na polityków koalicji PO-PSL – mówi Dominik Kolorz, przewodniczący śląsko-dąbrowskiej Solidarności. Aby Polacy usłyszeli ten apel w czwartek, 22 października, odbędzie się więc wielka manifestacja w Warszawie i stu innych miastach. Wezmą w nich udział nie tylko górnicy, ale przedstawiciele innych branż przemysłu, oszukani przez rząd. " (niezależna.pl)
Ależ Chodakiewicz jest moim fanem ! Podoba mi się ten człowiek wybitnie. Do czego on namawia ? Żeby każdy, w miarę swoich możliwości, a najlepiej na swoim terenie (mieście, osiedlu) wstał i "dał w dziób". Chłoszcze nas okrutnie, ale ma rację.
I temat z innego wątku o nim, Kazio, Chodakiewicz mówi wprost, teorie spiskowe są usprawiedliwieniem własnego lenistwa. Wg niego na 300 spisków i spiseczków, wychodzi może jeden, a to też i nie bardzo. Demonizujemy rolę służb, układów i piętrowych intryg (których prawie nie ma).
Zdecydowanie wolę poezję i narrację Zybertowiczowską od Chodakowszczyzny. GTW i AGI ze służbistami w antruażu mocniej oddziałują na moją wyobraźnię niż wezwania do samobiczowania
Eden napisal(a): Zdecydowanie wolę poezję i narrację Zybertowiczowską od Chodakowszczyzny. GTW i AGI ze służbistami w antruażu mocniej oddziałują na moją wyobraźnię niż wezwania do samobiczowania
A gdzie Chodakiewicz namawia do samobiczowania ? O co znowu chodzi ?
No tak, ale Eden chyba odczytuje to tak jak klubie Ronina początkowo odbierali to tamtejsi. Bezpośredni atak Chodakiewicza na nich, dlatego szmery oburzenia były. A to zupełnie nie tak. Wg mnie facet chce pokazać coś czego my zupełnie w sobie nie zauważamy (albo nie chcemy zauważyć). On nam nie dowala, pokazuje pewną smutną prawdę, jego intencje są czyste, a punkt widzenia, ze względu na jego historię życia (w w dużej mierze poza PRL), zupełnie inny niż nasz. Przekaz jest taki, jeżeli nie zabijecie w sobie mentalności niewolniczej, pasywności, marazmu, nic z tego nie będzie. I ok, tyle że najpierw trzeba zderzyć się i przyznać się przed sobą - tak mam w sobie Tobiego !!! Wg mnie najgorsze co może się przydarzyć w życiu to wytworzenie iluzji samego siebie. Każda osoba, która tą iluzję burzy jest warta milion razy więcej niż tysiąc pochlebców.
Tak to widzę, oczywiście bym skłamał, gdyby takie postawienie sprawy było jakąś nowością, dlatego odpisuję bezpośrednio tobie. Długo mi zajęło zanim przyjąłem ta smutną prawdę. No cóż, lepiej późno ...
Eden napisal(a): Zdecydowanie wolę poezję i narrację Zybertowiczowską od Chodakowszczyzny. GTW i AGI ze służbistami w antruażu mocniej oddziałują na moją wyobraźnię niż wezwania do samobiczowania
A gdzie Chodakiewicz namawia do samobiczowania ? O co znowu chodzi ?
JORGE>
Chodzi o to Horhe, żeby nie wleźć w błoto. I to po same kolana. Przestrzegając innych przy tym i napominając ich z pozycji mentora, Ex Cathedra nomen omen
Chodzi o to Horhe, żeby nie wleźć w błoto. I to po same kolana. Przestrzegając innych przy tym i napominając ich z pozycji mentora, Ex Cathedra nomen omen
Czasami mam wrażenie Eden, że ty pierdykniesz jakąś głupotę (bo akurat Chodakiewicz zupełnie nie namawia do samobiczowania), doczytasz (albo doobejrzysz) później i starasz się wycofać z pozycji (szczególnie kiedy ktoś zaczyna drążyć temat), jakimś wątkiem pobocznym, albo wnioskiem nijak nie przystającym do tematu.
A więc zapytam ponownie, kto tu występuje z pozycji mentora ?
JORGE napisal(a): Ależ Chodakiewicz jest moim fanem ! Podoba mi się ten człowiek wybitnie. Do czego on namawia ? Żeby każdy, w miarę swoich możliwości, a najlepiej na swoim terenie (mieście, osiedlu) wstał i "dał w dziób". Chłoszcze nas okrutnie, ale ma rację.
I temat z innego wątku o nim, Kazio, Chodakiewicz mówi wprost, teorie spiskowe są usprawiedliwieniem własnego lenistwa. Wg niego na 300 spisków i spiseczków, wychodzi może jeden, a to też i nie bardzo. Demonizujemy rolę służb, układów i piętrowych intryg (których prawie nie ma).
JORGE>
to zależy jak definiujemy "teorie spiskowe". Np Chodakiewicz wskazuje publicznie niemal co do nazwiska i ceny spisek mający na celu utrzymanie Ukrainy w ramach ZSRR na początku lat 90-tych (w celu podtrzymania potęgi ZSRR).
Komentarz
JORGE>
JORGE>
Prof. Chodakiewicz nie mówi nic nowego, ale mówi ciekawie i z jajem więc warto go słuchać. Poza tym fajne ciekawostki1 przytacza z najnowszej historii.
Tuż przed wyborami Polacy wyjdą na ulice. Sto miast zaprotestuje przeciwko rządowi PO-PSL T– Chcemy głośno i dobitnie zaapelować do wszystkich Polaków, aby nie głosowali na polityków koalicji PO-PSL – mówi Dominik Kolorz, przewodniczący śląsko-dąbrowskiej Solidarności. Aby Polacy usłyszeli ten apel w czwartek, 22 października, odbędzie się więc wielka manifestacja w Warszawie i stu innych miastach. Wezmą w nich udział nie tylko górnicy, ale przedstawiciele innych branż przemysłu, oszukani przez rząd. "
(niezależna.pl)
JORGE>
GTW i AGI ze służbistami w antruażu mocniej oddziałują na moją wyobraźnię niż wezwania do samobiczowania
JORGE>
Tak to widzę, oczywiście bym skłamał, gdyby takie postawienie sprawy było jakąś nowością, dlatego odpisuję bezpośrednio tobie. Długo mi zajęło zanim przyjąłem ta smutną prawdę. No cóż, lepiej późno ...
JORGE>
JORGE>
A więc zapytam ponownie, kto tu występuje z pozycji mentora ?
JORGE>