Skip to content

Nauczycielom w dniu ich święta

edytowano March 2015 w Forum ogólne
wyrazy szacunku i najserdeczniejsze życzenia satysfakcji z wypełniania misji, jaką naród wam powierzył! :)

Przyszłość Polski w waszych rękach :)

Mam nadzieję, że najbliższe 4 lata przyniosą poprawę funkcjonowania systemu edukacji i docenienie roli nauczycieli.

Wszystkiego najlepszego!:)
Otagowano:

Komentarz

• Dołączam moje życzenia. Także Koledze Edenowi sukcesów na trudnej niwie oświaty życzę.
  • Właśnie wczoraj przyłapałam na kradzieży starą nauczycielkę na emeryturze. "Bo takie ładne"... wygadywała na swoje usprawiedliwienie ta inteligentna inaczej.
    Więc tentego... marnie widzę tę przyszłość.
  • KAniu, bardzo proszę przez jednostkowe przypadki nie czynić żadnych generalizujących osądów. I nie psuć Święta tysiącom wspaniałych nauczycieli, którzy niczym doktor Judym niosą kaganek oświaty pod każdą polską strzechę. Często za marne grosze, albo za darmo w ogóle
  • Edenie, ja też kiedyś uczyłam w szkole i doskonale wiem, jak wyglądają zebrania rady pedagogicznej czy poziom rozmów w pokoju naucz. Trochę znam to środowisko, tym bardziej że moja Mama - niegdyś profesor szkoły średniej, wielokrotnie nagradzana, a co ważniejsze bardzo szanowana przez uczniów i rodziców - opowiadała sporo w domu i przez wszystkie lata uzbierało się wiele rozmaitych przykładów w pamięci.
    Uogólniając: kradzieże bezcennych materiałów na lekcje - owszem, zdarzały się.
    Święto świętem, ale prawda jest ważniejsza. Sytuacja w tym zawodzie - mimo niezaprzeczalnych chlubnych wyjątków, do których, jak wierzę, należysz - raczej nie napawa nadzieją, nie ma sobie co robić złudzeń.

Mogłabym wkleić landrynki, żeby było słodko, ale uprzedzam, że może zemdlić.
    Więc lepiej ograniczę się do:
    image
    Z najlepszymi życzeniami
  • Jedna z najbardziej pogardzanych grup spolecznych w Polsce.
  • Arystoteles bodajże uważał nauczyciela za zawód w państwie najważniejszy, i ja się z tym zgadzam. Możemy dodać, że zaraz po duchownym ale oni mają powołanie, zaś nauczyciel czy lekarz to mniej więcej w połowie powołanie, w połowie zawód.
  • "Pragniesz zniszczyć społeczeństwo i zniewolić naród? Wmów im iż są mądrzejsi niż ich nauczyciele i podważ ich autorytet. Później spraw aby źli i głupi wyparli dobrych i mądrych. Tych ośmieszaj i poniżaj. W przeciągu życia jednego pokolenia dokonasz rzeczy niemożliwych mieczem."
  • Dobrych nauczycieli pamięta się przez całe życie, chauwa im!
    Jako, że i moja Matula uczyła, bliski jest mi ten zawód.
  • edytowano October 2015
    skas
  • wszystkiego najlepszego!
  • I wszystkim pracownikom nowej szkoły mojej wnuczki, od której codziennie słyszę "uwielbiam moją szkołę!" serdeczne Bóg zapłać i oby im się chciało jak najdłużej.
  • Najlepsze życzenia!

I żeby wróciły czasy, gdy można było przylać linijką, a w każdej klasie stała używana ośla ławka.

=D>

P.S.
    Powołanie czy nałóg?

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• I nie gubcie dzieciaków w lodziarni :D
  • rozum.von.keikobad napisal(a):
    I nie gubcie dzieciaków w lodziarni :D
    ??????
  • pawel.adamski napisal(a):
    rozum.von.keikobad napisal(a):
    ??????
    Hurzysty progeniturę zgubiono w lodziarni, od tego czasu prowadzi krucjatę przeciwko nauczycielom.
  • starybelf napisal(a):
    Szczególne podziękowania dla nauczycieli z liceum mojej córki
    image
  • Ja wprawdzie nie pracuję już w państwowej oświacie, ale i tak dostałam trochę życzeń i od jednej kursantki - standardowego kwiatka - bardzo to miłe. :) Tak więc dziękuję. :)
  • DMC napisal(a):
    pawel.adamski napisal(a):
    ??????
    Hurzysty progeniturę zgubiono w lodziarni, od tego czasu prowadzi krucjatę przeciwko nauczycielom.

A to chyba jakieś frondowo-rebelyowe dyskusji z lat jak mnie tam nie było...
  • Mnie też nie, ale beka była na całły wieloforumek.
  • Jakiem chodziła do podstawówki w Chmielniku, zawsze coś szykowaliśmy na Dzień Nauczyciela dla naszej ukochanej pani wychowawczyni. Była laurka z wierszem, kwiatki i prezent na miarę naszych skromnych możliwości. Dziś to nie do wyobrażenia, ale prezentem były przeważnie jakieś perfumki i... mydełko lub koraliki. Czasy były biedne, a w Chmielniku był tylko jeden prywatny sklepik z takimi luksusami jak Krasnaja Maskwa, Krasnyje Maki, czy lusterka z aktorkami. Z tego, co pamiętam, pani wychowawczyni była zawsze zadowolona z naszych darów . :D
  • DMC napisal(a):
    pawel.adamski napisal(a):
    ??????

Jednej koleżance ze starego FF chyba również dzieci gdzieś się pogubiły...
  • Mam kolegę, co robi w tej branży.

Wszystkiego najlepszego, moje wy zakute komuchy!
  • Komuchy z solidaruchami spod tablicy dzisiaj protestowały solidarnie Kulego
    image

image
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.